reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ilona, rozumiem, Twoje rozczarowanie...Ja po drugim poronieniu poszłam do gin na wizytę kontrolną z nadzieją, że wszystko jest ok i będziemy mogli się starać. To było jakoś na koniec stycznia. A co się okazało? Że tuż po zabiegu zrobiła mi się na jajniku torbiel wielkości 6 cm i dostałam tabletki anty na wchłonięcie na 3 cykle!!! Byłam wściekła! Te 3 m-ce wlekły się niemiłosiernie.
No cóż Ci zostaje-uzbroić się w cierpliwość, ech...
Co do tych badań, to nie rozumiem Twojego gin! Moja bez gadania mi dała skierowania na kupę badań. Może spróbuj do kogoś innego iść, bo ze skierowaniem zaoszczędzisz kupę kasy.

reklama
ehhhh dzięki, mam nadzieje ze faktycznie sa to badania bezpłatne to przynajmniej zaoszczędzę tą kwotę na rzecz najwyzej innych badań, !!!!!!!!!!!!!!!
No nie mam wyjscia poczekamy ale szlak mnie na razie strzela jak pomysle ze jeszcze 2 miesiące :(((((((((((((( a zanim zajde to pewnie tez minie ( przewaznie 3 cykle sie staraliśmy ) wiec mozew tym roku jeszcze bede sie cieszyć z II kreseczek!!!!!!!!!!
Agniesia- trzymam kciuki aby staranki nie były przekładane do nastepnego roku , a jakie to plany w razie czego gdyby sie teraz nie udało( tfu,tfu odpukać)
Kahaka- dziękuję, u mnie jest tak ze wszystko w środku w porządku a tu kazę czekać :((((((((((((((((((
Czyli to jednak bedą bezpłatne badania tak??? No było by dobrze, wiesz nie mam szans isc gdzies indziej bo tylko 1 gin w przychodni i w tej drugiej przychodni 1 gin przyjmuje wiec jak pójde prywtanie to bede bulić za badania

Ostatnia edycja:
Ilona24 co gin to opinia :confused2: Szczerze powiedziawszy pewnie gdybyś skonsultowała jeszcze z innym to mogłabyś usłyszeć że w sumie to mogliście się starać po pierwszej @. Lwia część lekarzy to tzw. "stara szkoła"- starać się dopiero pół roku po poronieniu. Jak leżałam na oddziale po rozpoznaniu ciąży martwej to od starej kadry słyszałam właśnie pół roku, od młodej 3 miesiące. Poszłam do swojego ginka 1,5 miesiąca po poronieniu na wizytę i powiedział, że starczy jak odczekam jeden cykl i po pierwszej @ możemy się starać :eek: Jak myślisz którą wersję wybrałam :cool2:- oczywiście najoptymistyczniejszą dla siebie ostatnią. Czy dobrze zrobiłam okaże się na początku lutego 2012. Nie to że namawiam Cię do nieprzestrzegania zaleceń lekarskich, ewentualnie podpowiadam aby skonsultować z kimś jeszcze, a nóż widelec powie Ci coś bardziej nastrajającego optymizmem ;)

Agniesia, dzis wydaje mi sie ze ten scan byl tak dawno... A tak bardzo nie moglam sie na niego doczekac.:-D Eh... Teraz bebenek rosnie, male sie wierci...
Ilona, 2 miesiace zleca, a badania warto porobic. Pomysl o dziewczynach ktore zaliczaly szlaban na rok! I daly rade. Bedzie ok.

Ciekawostka... Rajmund wpadl na obiad (wyszukany dzis jak cholera - pierogi z zamrazary w "polskim" sklepie kupilam po drodze) i jakos tak siedzielismy, gadali, on polozyl reke na moj (nasz?;-)) brzuch, a tu male jak nie ruszy! Nie mam pojecia co to, ale to nie pierwszy raz kiedy Rajmund kladzie reke na brzuchu... Mam wrazenie ze reaguje na cieplo reki.

A pierdziele juz ........ skoro tamta gin nie zabroniła i dała zielone światło to niech sie dzieje juz co chce, ale i tak nie ma szans na zajscie bo jak pisałam owu ok czwartku piątku a mój jedzie do wawy we wtorek rano wiec wątpie czy robaczki przetrwają a jesli przetrwa jakiś to bedzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! badania zrobie do tego czasu zeby miec czyste sumienie i tyle !!!!!!!!!!!!!
Poroniona mam nadzieje ze tak jak i u ciebie i u mnie bedzie dobrze, no i jak u reszty zaciążonych :)!!!!!!!!!!!!!!!

kłaczku, u mnie jest odwrotnie, jak tylko m położy rękę na brzuchu mały przestaje fikać

e
No nie mam wyjscia poczekamy ale szlak mnie na razie strzela jak pomysle ze jeszcze 2 miesiące :(((((((((((((( a zanim zajde to pewnie tez minie ( przewaznie 3 cykle sie staraliśmy ) wiec mozew tym roku jeszcze bede sie cieszyć z II kreseczek!!!!!!!!!!
Agniesia- trzymam kciuki aby staranki nie były przekładane do nastepnego roku , a jakie to plany w razie czego gdyby sie teraz nie udało( tfu,tfu odpukać)
ilona marne pocieszenie, wiem, ja mogłam sie starać dopiero po roku od zakonczonej chemii, chemię skonczyłam 5 m-cy po porodzie, starania zajęły nam swoje 8m-cy i zaszłam w ciążę dopiero 2 lata po stracie...
Uszy do góry, dwa m-ce to jeszcze nie tragedia

Malinka, agniesia, witajcie i zostancie
[*]
[*] dla waszych aniołków

Malinka, przeczytałam twojego bloga... brak mi słów... wiem że boli... i będzie boleć, ja do tej pory kiedy jestem na cmentarzu u moich chłopców wyję tak, jakby to wszystko stało się wczoraj
... mimo iz noszę pod sercem swój cud.. to nic nie zmienia

jakoś te ostatnie dni szarawe i trochę dobijajace niech któras zrobi cos z ta pogoda :D

kłaczek i Emy jak piszecie o fikajaco - wiercących się kruszynkach to banan automatycznie sie u mnie pojawia :D

ilonka powiem tak 2 miechy jeszcze to nie wiele zobacz na kobietkę ile ona jeszcze musi czekać a jak pełna jest optymizmu, albo na aniunię czy nasze ziółko, dasz radę, wiele dziewczyn musi odczekać min ja (za dwa 2 dni u mnie bedzie juz 4 miechy - też napoczątku myslałam ze to wieczność)
Tylko właśnie czy to uzasadnione 2 miechy - wtedy bym czekała na twoim miejscu, natomiast jeśli to "standardowy" termin o tak podany bez medycznych przeciwskazań to olałabym ta opinię i lateks. Wiem ze podejmniesz słuszna decyzje i trzymam kciukasy &&

Kobietka jak nas czytasz odezwij się tesknimy za niebieskimi postami, pozdrowionka dla ciebie

babianka czekam na objecane fotki i z fryzurki i z tatoo

IZW-no własnie o to chodzi ze rozmiawiałam z nim jaka może byc przyczyna tych poronien itd, ale On stwierdził ze skoro mamy juz dziecko to nic poważnego sie nie dzieje widocznie dziecko byłoby chore gdyby zdołało przezyć a przy pusty jajku to wiadomo ze ciężko zdiagnozować przyczynę , aby wykonać te badania i za 2 miesiące odczekać tak zeby było ok 4-5 miesiecy bez ciąży !!!!!!!! I tyle sie dowiedziałam , wymęczył mnie strasznie przy badaniu, ale USG juz nie zrobił !!!!!
Ja bym zrozumiała jakby miał przeciwskazania jakies konkretne a tak to nawet badań nie chciał dać zadnych do zrobienia, tylko tą toxo i cytomegalie

Ciekawe jakie badania będę musiała ja wykonać u mnie Pani doktór w szpitalu zasugerowała,że mogę mieć problemy z donoszeniem ciąży z moim partnerem bo z moim Ex mężem mam dwójkę dzieci, a tu już dwa przypadki. Aż nie chcę myśleć co będzie jak się nie pomyliła;((((

reklama
ilona, moja przyjaciółka ma podobnie jak Ty - ma już synka, a po nim 2 razy poroniła, w tym raz puste jajo. Porobiła badania (trafiła na fajnego gina) i wyszła jej niedoczynność tarczycy. Moim zdaniem powinnaś się przebadać, chociażby dla spokoju sumienia.
klaczek, Emy, ale zazdroszczę już tych fikających maluchów w brzuchu! Ja zaczęłam schizować, że serduszko może nie bić na nast. wizycie. Oszaleć idzie!

Do góry