reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia....mi się sniło, że robiłam test, nie wiem jaki wynik....trochę mnie korci, ale nie będę teraz robić....chociaż w sumie dziś bym mogła, bo jak wyjdzie jedna kreska to nie bedę się smucić, bo Filipka będę miała....jak ja się stresuje przed tym tatuażem....
Karolcia jak nie w tym miesiącu to w przyszłym:tak:

Olusia ja tez zawsze chciałam mieć, ale bałam się bólu, ja to z tych co lekko uderzysz i juz boli, dlatego nie wiem jak zniosę dzisiejszy ból.....
Kochana nic na siłe, jak nie masz pieniązków to uzbieraj sobie, a Twoje Aniołki na pewno nie są złe o to, zobaczysz i Ty pochwalisz się dwoma kreseczkami na teście:tak:

Zjola &&&&&&&&&&

Lady MK mam nadzieję, że ładnie wyjdzie, musi w końcu to Filipek więc i tak będzie ładnie, tylko boję sie jak on narysuje Filipka....wierzę, że ładnie w końcu ma doświadczenie

reklama
Babiana - musi byc ładnie.....
mnie się czesto sni, że robie test....i zawsze jest wynik pozytywny...to może jak mi sie w końcu przysni jedna kreska....to na teście zobacze dwie...

a tak w ramach nienakręcania sie...to mam jakis dziwny śluz...taki jak płodny...rozciagliwy, duzo, tylko mleczny....kurcze, albo mam jeszcze jedną owulke, albo...sama nie wiem...

ja ostatni cykl miałam jakis dluższy...bo 34 dni....nie zmieniałam suwaczka...bo może to tylko taki jednorazowy wyskok...
czyli może tak być, że @ dopiero za tydzień, a nie za 3 dni....
ja jutro sikne...a co mi tam....tylko 5 zł stracę....a może się cos wyjasni....

Ostatnia edycja:
Karolcia - ja mialam takiego sluzu baaaaaaaaaaaardzo dużo wtedy jak nie wiedziałam ze w ciąży jestem wiec zaraz przed terminem @ :)) Może TO to jest TO :D , on był taki bardzo mleczny - kremowy :) a ogólnie przed @ to ja bezsluzowa byłam wiec to taki znak dla mnie a raczej objaw :)
pewnie że sikaj !!!!!!! Myszą byc II krechy :D
a własnie testujące dziewczyny , sprawdzacie sobie czy macie napuchniętą szyjkę macicy ??????????
Ja jak zachodziłam wciązę to za kazdym razem mialam mega rozpulchioną wiec za 3 razem juz wiedziałam ze jestem w ciązy bez testowania !!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Oj, Ilona, mam wrazenie, ze brakuje Ci jakiegos wyobrazenia faceta w facecie - kogos kto od czasu do czasu jednak walnie piescia w stol, warknie, wydrze ryja. Coz, nie mozna miec wszystkiego na raz. Masz lagodnego meza, z tego co wylapalam raczej flegmatyka, wiec on do takich akcji po prostu nie jest zdolny, ale tez nie bedzie Toba poniewieral, nie bedzie urzadzal awantur. Jesli masz w tej chwili problem z akceptacja jego zachowan, cofnij sie pare lat wstecz i poszukaj w nim tego, co sprawilo ze jestescie razem, ze go pokochalas. To jest facet nie *******a - ma uczucia, ma jakies poziomy emocji, pewnie tylko ich nie uzewnetrznia. Niektorzy faceci sa bierni, wymagaja jakiegos pokierowania wrecz, idealnie psuja do kobiet o cechach przywodczych, daja sie prowadzic byle strategicznie i mozna wowczas z nimi wszystko.
Bibiana, jak Ci sie nie bedzie rysunek podobal, mozesz nie robic tatuazu, az facet nie narysuje tak, jak Ty chcesz. Spokojnie.
Zjola - Ty wiesz. A ja mysle.

Kłaczku wiem....ale juz się nastawiłam, że to dziś, on wie co ma narysować, dałam mu zdjęcia Filipka....6 zdjęć, bo wszystkie są ładne...on miał wybrać i narysować....mam nadzieję, ze nie będę musiała rezygnować....

Karolciu możesz tak miec, ze drugi raz owulke, ja niby tak miałam w tamtym cyklu...raczej na pewno miałam bo akurat u gina byłam, no albo może byc tak jak Ilonka mówi....trzymam kciuki żeby to było TO:tak:

Karolcia - ja mialam takiego sluzu baaaaaaaaaaaardzo dużo wtedy jak nie wiedziałam ze w ciąży jestem wiec zaraz przed terminem @ :)) Może TO to jest TO :D , on był taki bardzo mleczny - kremowy :) a ogólnie przed @ to ja bezsluzowa byłam wiec to taki znak dla mnie a raczej objaw :)
pewnie że sikaj !!!!!!! Myszą byc II krechy :D
a własnie testujące dziewczyny , sprawdzacie sobie czy macie napuchniętą szyjkę macicy ??????????
Ja jak zachodziłam wciązę to za kazdym razem mialam mega rozpulchioną wiec za 3 razem juz wiedziałam ze jestem w ciązy bez testowania !!!!!!!!!!!!

No mnie też zaintrygował.....ale ciągnie się jak owulkowy.....Tobie też się tak ciągnął?
oj...miałam sie nie nakręcać.....ale wiecie, że to się nie da.....

babiana - oj...jak to owulka...to tez może byc...bo cały czas nieprzerwanie sie przytulamy.....więc...
Zjola - jak samopoczucie? dlaczego nic nie piszesz?

No mnie też zaintrygował.....ale ciągnie się jak owulkowy.....Tobie też się tak ciągnął?
oj...miałam sie nie nakręcać.....ale wiecie, że to się nie da.....

Ja mialam własnie taki ciągnący sie, ale jakby to była owulka to czy ten śłuz byłby mleczny ????? raczej nie,bo na owulke to jest ok jak jajko kurze czyli klarowny !!!!!!! Ale ciort juz wie jak to u Ciebie jest, tak czy siak trzymam kciuki, a sprawdzałas sobie tą szyjkę ????? i czy w ogóle kiedys sprawdzałaś ???Bo ja mialam zastrzeżenia co do takiego sprawdzania ale jak sie odwazyłam to potem juz czułam różnicę czy jest ona wąska czy napuchnięta, nawet przy stosunku sie to czuje ze jest "ciasno" , i własnie przy stosunku od razu pomyslałam ze to ciąza ( w tej ostatniej ciąży) i byłam w szoku bo byłam miesiąc po zabiegu, a jednak okazało sie ze sie nie myliłam !!!!! Może warto "tam" sprawdzić jaka ta szyjka jest :)

Kasia witaj :*****
Nie martw sie jesli Twój szkrab nadal robi w pieluszkę, mojego tez chciałam odpieluchować w czerwcu ale ZWYCZAJNIE SIE NIE DA, nie jest na to gotowy, bo ja widzę ze nie jest, nic na siłe , ma jeszcze czas,a lepiej jak sam bedzie chciał niz ma to byc na siłe - to sie w koncu zniechęci i tyle , Ja daje mojemu czas, nie kazde dziecko jest gotowe przed 2 rokiem życia a nawet i po 2 roczku !!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
ilonka - chętnie bym sobie sprawdziła, ale nie mam odniesienia...i nie bardzo pamietam jak ona byc powinna nisko, czy wysoko, miekka czy twarda...
wczoraj po przytulankach miałam wrażenia, że jest bardzo daleko...bo nie czułam jej podczas seksiku...(normalnie to czuje jak jej dotyka) - przepraszam za opis ;)

Dziewuszki...zatem tak...

OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.

reklama
ewelinko -super...a jak jest jak jest ciąża....?....bo u mnie to tak jakby teraz sie zastrzymala na 3 stadium?
i co znaczy wysoko...że trudno ja dosięgnąć...bo jest jakby skrócona? jej jaki ja kołek jestem....ale wiecie nigdy się nie interesowłam akurat tym co się z szyjką dzieje :-D

Do góry