Wskazane jest nakluwanie z boku opuszka. I pierwsze słyszę ze nie można lekko ugniesc. Często jest tak że kropla jaka się pojawi nie jest wystarczająca. I wtedy pasek idzie do wyrzucenia.Rzeczywiście sytuacja niemal identyczna
U mnie najlepiej z boku opuszka. Tam na nakłuwaczu ustawia się siłę ukłucia, ja się kłuję na 3 poziomie. Musisz sobie dopasować do siebie.
reklama
Lekko ugniesc myślę, że można, chodzi o to żeby nie wyciskac na siłęWskazane jest nakluwanie z boku opuszka. I pierwsze słyszę ze nie można lekko ugniesc. Często jest tak że kropla jaka się pojawi nie jest wystarczająca. I wtedy pasek idzie do wyrzucenia.
1
1972ja
Gość
Ja wbijam w bok opuszka i niestety zawsze trochę muszę wycisnąć bo nic a nic nie leci niestety moje przekroczenia są nadal za duże bo po 18 jednostkach i insuliny 107-111 jak narazie.Jutro wchodzę na 20 jednostek
Aneta35
Fanka BB :)
No wlasnie ja musze troche ugniesc koło kropli bo po wbiciu jest za mało tej krwi do paska, a mam glukometr abra ktory wymaga małej kropli 0,5 a czytałam gdzies ze nie mozna wyciskac na sile bo sie miesza z jakims plynem limfatycznym i zakłamuje pomiar. Ale pielęgniarka mi wyciskala więc dlatego zgłupiałam juz calkiem.
Wedle zaleceń powinno się nakładać z boku opuszka palca a następnie masować od dłoni w kierunku tegoż opuszka żeby nie wyciskać przy samym wkluciu bo wówczas wyniki są niemiarodajne- tak instrukcje otrzymalam na początku w poradni.
Ale dziś jest gorąco po prostu brakuje ochoty na cookolwiek
Aneta35
No wlasnie tez tak czytalam, próbuje z tym masażem ale nie wiem od czego to zalezy ze czasami leci mi od razu duzo a czasami ledwo co sie pojawi mam jakies dziwne palce chybaWedle zaleceń powinno się nakładać z boku opuszka palca a następnie masować od dłoni w kierunku tegoż opuszka żeby nie wyciskać przy samym wkluciu bo wówczas wyniki są niemiarodajne- tak instrukcje otrzymalam na początku w poradni.
U mnie tez cieplo ale ja bardzie mam dosc tego pełnoziarnistego jedzenia. Gotuje makaron do pomidorówki wlasnie ale jak na niego patrze to juz oj nie wiem co z tym moim jedzeniem będzie
Aneta35
A tez cos kiedys czytalam zeby troche cieplej wody wypic przed, ale juz zapomnialam o tym. Musze sprobowac nastepnym razem bo cukier zazwyczaj mialam ostatnio podobny wiec to mi nie pomozeZauwazylam im mam wyższy cukier to lepiej leci oraz od nawodnienia jak więcej wypije wody też jest rzadsza
reklama
Aneta35
U mnie też nie zawsze ładna kropla. Więc lekko palec ugniote i wystarcza. Jeszcze jak teraz doszło mi tyle razy nakluwac to już całkiem mi się nie chce.oczy zamykam i strzelam. Żadna przyjemność
To fakt żadna to przyjemność to kłucie, że też trzeba się tak męczyć szkoda ze nie ma innego sposobu na to
Wymęczyłam jakoś tą pomidorówkę i jest 105 więc wychodzi że mogę jeść.
A czy Wy jecie na raz zupę i drugie danie? Bo ja nie jestem w stanie, musze to dzielic na oddzielne posiłki jak na razie. Wczoraj próbowałam połączyć i nie byl to dobry pomysl bo drugie danie od razu po zjedzeniu- mimo że małe ilości nakładam na obiad tyle ile daję radę ale to jedzenie to teraz dla mnie obowiązek nie przyjemność