reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 35+

Ja dopiero 12t5d więc tez jestem ciekawa jak to bedzie dalej.
A jaki mialas cukier w tej krzywej? Ja mialam 93 na czczo, 110 godzina po glukozie i 130 po 2 godzinach- ale po dwóch wlasnie pobierala mi z palca i tak wyciskala bo mam tylko jedną żyłę dobrą do pobierania i mi spuchła po dwóch poprzednich wkłuciach🙉
To niewielka różnica wiekowa bo u mnie 12t0d więc tylko 5 dni różnicy. Z tego co pamiętam na czczo było 86. Natomiast wyniki po godzinie i po 2 nie pamiętam. Jak wrócę do pracy, bo jestem n a urlopie to sobie wydrukuje wyniki jeszcze raz. Bo gdzieś się zapodział. Też miałam obrzęknięta żyle po krzywej. I bolała bardzo. Niestety też mam tylko jedną dobra do pobierania.

reklama
To niewielka różnica wiekowa bo u mnie 12t0d więc tylko 5 dni różnicy. Z tego co pamiętam na czczo było 86. Natomiast wyniki po godzinie i po 2 nie pamiętam. Jak wrócę do pracy, bo jestem n a urlopie to sobie wydrukuje wyniki jeszcze raz. Bo gdzieś się zapodział. Też miałam obrzęknięta żyle po krzywej. I bolała bardzo. Niestety też mam tylko jedną dobra do pobierania.
O widzisz 🙂Jutro jade na to pierwsze USG prenatalne i test z krwi więc moze ten wiek ciąży jeszcze mi sie cos zmieni. Mi zalecila maść/ żel arnikowy na takie zapuchnięcia żył itd. I smaruję od piątku bo jutro kolejne pobranie więc żyła musi być normalna 🙉

To dobrze a jeszcze spytam czy któraś z was wie jak wyglądają sączące się wody?
I jak tam u Ciebie? Juz spokój? Bo mnie sie dzis tak cos czasem podkapywało i sie w końcu przeszłam do apteki po te testy. Dla własnego spokoju żeby sobie nie przybierać. Zwłaszcza ze mnie dzis kręgosłop lędzwiowy boli (a zazwyczaj boli piersiowy) i na szczę#cie nic nie wyszło

O widzisz 🙂Jutro jade na to pierwsze USG prenatalne i test z krwi więc moze ten wiek ciąży jeszcze mi sie cos zmieni. Mi zalecila maść/ żel arnikowy na takie zapuchnięcia żył itd. I smaruję od piątku bo jutro kolejne pobranie więc żyła musi być normalna 🙉
Możesz smarować, ale z doświadczenia wiem że nie dużo to da😉 ja wlasnie w następnym tygodniu mam prenatalne, ale ciągle o nich myślę i się boję😵

Możesz smarować, ale z doświadczenia wiem że nie dużo to da😉 ja wlasnie w następnym tygodniu mam prenatalne, ale ciągle o nich myślę i się boję😵
Oj lepiej żeby to coś dało bo nie uśmiecha mi się kolejny raz jechac na pobranie krwi 🙈
Ja tez się boję i to jak, mąż mnie zabrał dziś na plażę u nas pochodzić, zrelaksować się a moje myśli tylko w jednym kierunku pędziły. Ale muszę jakos przeżyć ten jutrzejszy dzien...chociaż smutno że muszę być sama na takim badaniu😥

Oj lepiej żeby to coś dało bo nie uśmiecha mi się kolejny raz jechac na pobranie krwi 🙈
Ja tez się boję i to jak, mąż mnie zabrał dziś na plażę u nas pochodzić, zrelaksować się a moje myśli tylko w jednym kierunku pędziły. Ale muszę jakos przeżyć ten jutrzejszy dzien...chociaż smutno że muszę być sama na takim badaniu😥
Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze😊😘 mnie jeszcze trochę strach potrzyma, bo na środę w następnym tygodniu mam termin badania. Wspieram Cię duchowo i napisz jak już będzie po😚

Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze😊😘 mnie jeszcze trochę strach potrzyma, bo na środę w następnym tygodniu mam termin badania. Wspieram Cię duchowo i napisz jak już będzie po😚
Dziękuję🙂 dam znać, obym miała same dobre wiadomości, bo innych już chyba nie dam rady przyjąć, za dużo się ostatnio dzieje, potrzebuję chwilki spokoju...ale noc ciężka przede mną.
A mąż na spokojnie podchodzi, twierdzi cały czas że musi być dobrze nie ma innej opcji, muszę chyba trochę od niego tego optymizmu uszczknąć😉

I jak tam u Ciebie? Juz spokój? Bo mnie sie dzis tak cos czasem podkapywało i sie w końcu przeszłam do apteki po te testy. Dla własnego spokoju żeby sobie nie przybierać. Zwłaszcza ze mnie dzis kręgosłop lędzwiowy boli (a zazwyczaj boli piersiowy) i na szczę#cie nic nie wyszło

Tak jednorazowo było i myślę że to jednak mocz 😂🙈
Powiem wam w ogóle że jutro mam wizytę i normalnie boję się co mój pan doktor mi znowu wymyśli bo wiecznie coś znajduje 🤕
Cukier na czczo po 18 jednostkach insuliny spadł mi na 97 😁 może w końcu się coś da? Chociaż ja już tracę nadzieję

Ogórek z ketchupem? No ostro 😆
To ja jestem dziwna ze nie mam zachcianek...może jeszcze za wczesnie🤷🏼‍♀️ albo apetyt mi musi wrócić...ważę 53 kg teraz i tak małe ilości jem, że aż mnie zaczyna to martwic ale chyba organizm sam daje znac ile możemy dać radę zjeść, mam taką nadzieję przynajmniej bo nie chcę głodzić dzidzi 🙈
Mam to samo. W zasadzie w ogole nie czuje glodu i kiedys jak sie czyms zajelam to o 17 przypomniałam sobie ze jestem bez sniadania 😄
Moj lekarz twierdzi ze poki morfologia ok to nie ma co sie martwic. Ale ja nastawilam sobie alarmy zeby choc 3x dziennie cos zjesc. Najbardziej martwi mnie to ze dostarczam zbyt mało wapnia a od nabialu mnie odrzuca

reklama
Tak jednorazowo było i myślę że to jednak mocz 😂🙈
Powiem wam w ogóle że jutro mam wizytę i normalnie boję się co mój pan doktor mi znowu wymyśli bo wiecznie coś znajduje 🤕
Cukier na czczo po 18 jednostkach insuliny spadł mi na 97 😁 może w końcu się coś da? Chociaż ja już tracę nadzieję
Czyli jest jakis postęp 👍 ja dzis rano 87 na czczo jak prawie codziennie 🤷🏼‍♀️
Ja dziś badanie, w piątek wizyta.cała ta ciąża to tylko bieganie po lekarzach🙉

Do góry