reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża 35+

Rzeczywiście sytuacja niemal identyczna :)

U mnie najlepiej z boku opuszka. Tam na nakłuwaczu ustawia się siłę ukłucia, ja się kłuję na 3 poziomie. Musisz sobie dopasować do siebie.
Wskazane jest nakluwanie z boku opuszka. I pierwsze słyszę ze nie można lekko ugniesc. Często jest tak że kropla jaka się pojawi nie jest wystarczająca. I wtedy pasek idzie do wyrzucenia.

reklama
Ja wbijam w bok opuszka i niestety zawsze trochę muszę wycisnąć bo nic a nic nie leci 🥴 niestety moje przekroczenia są nadal za duże bo po 18 jednostkach i insuliny 107-111 jak narazie.Jutro wchodzę na 20 jednostek

No wlasnie ja musze troche ugniesc koło kropli bo po wbiciu jest za mało tej krwi do paska, a mam glukometr abra ktory wymaga małej kropli 0,5 a czytałam gdzies ze nie mozna wyciskac na sile bo sie miesza z jakims plynem limfatycznym i zakłamuje pomiar. Ale pielęgniarka mi wyciskala więc dlatego zgłupiałam juz calkiem.

Wedle zaleceń powinno się nakładać z boku opuszka palca a następnie masować od dłoni w kierunku tegoż opuszka żeby nie wyciskać przy samym wkluciu bo wówczas wyniki są niemiarodajne- tak instrukcje otrzymalam na początku w poradni.
Ale dziś jest gorąco po prostu brakuje ochoty na cookolwiek😕

Wedle zaleceń powinno się nakładać z boku opuszka palca a następnie masować od dłoni w kierunku tegoż opuszka żeby nie wyciskać przy samym wkluciu bo wówczas wyniki są niemiarodajne- tak instrukcje otrzymalam na początku w poradni.
Ale dziś jest gorąco po prostu brakuje ochoty na cookolwiek😕
No wlasnie tez tak czytalam, próbuje z tym masażem ale nie wiem od czego to zalezy ze czasami leci mi od razu duzo a czasami ledwo co sie pojawi 🤷🏼‍♀️mam jakies dziwne palce chyba
U mnie tez cieplo ale ja bardzie mam dosc tego pełnoziarnistego jedzenia. Gotuje makaron do pomidorówki wlasnie ale jak na niego patrze to juz 🤢 oj nie wiem co z tym moim jedzeniem będzie 🙈

Zauwazylam im mam wyższy cukier to lepiej leci oraz od nawodnienia jak więcej wypije wody też jest rzadsza
A tez cos kiedys czytalam zeby troche cieplej wody wypic przed, ale juz zapomnialam o tym. Musze sprobowac nastepnym razem bo cukier zazwyczaj mialam ostatnio podobny wiec to mi nie pomoze 🤷🏼‍♀️

U mnie też nie zawsze ładna kropla. Więc lekko palec ugniote i wystarcza. Jeszcze jak teraz doszło mi tyle razy nakluwac to już całkiem mi się nie chce.oczy zamykam i strzelam. Żadna przyjemność 😥

reklama
U mnie też nie zawsze ładna kropla. Więc lekko palec ugniote i wystarcza. Jeszcze jak teraz doszło mi tyle razy nakluwac to już całkiem mi się nie chce.oczy zamykam i strzelam. Żadna przyjemność 😥

To fakt żadna to przyjemność to kłucie, że też trzeba się tak męczyć szkoda ze nie ma innego sposobu na to 🙈

Wymęczyłam jakoś tą pomidorówkę i jest 105 więc wychodzi że mogę jeść.
A czy Wy jecie na raz zupę i drugie danie? Bo ja nie jestem w stanie, musze to dzielic na oddzielne posiłki jak na razie. Wczoraj próbowałam połączyć i nie byl to dobry pomysl bo drugie danie 🤢 od razu po zjedzeniu- mimo że małe ilości nakładam na obiad tyle ile daję radę 🙈 ale to jedzenie to teraz dla mnie obowiązek nie przyjemność

Do góry