reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CIĄŻA 33/34tc ROZWARCIE

Czy są tu mamy które juz rodziły ?? Chciała bym spytać czy któraś miała małe rozwarcie w 33/34tc jesli tak to jak dalej postępowało ? Czy szybko zwiększyło się ? Zapisano was wtedy na ktg ? Co ile wam wizytę wtedy ginekolog zrobiła ? Mam tyle pytań to moja pierwsza ciąża w styczniu poród bardzo się stresuje 🙈🙈
Od 32tc leżałam na patologi z 4 cm rozwarciem. Mogłam tylko do wc iść, mimo tego od 33 tc miałam już pełne i udało się wyleżeć do 36 tc.
W 2 ciąży profilaktycznie miałam założony pessar. W 37 tc przy zdjęciu miałam już 3 cm

reklama
Nie miałam skurczy tzn typowych. Czułam jak dziecko napiera na spojenie łonowy i byłam przekonana że ono mi się rozchodzi. Poszłam na kontrolę i wspomniałam o dolegliwościach lekarzowi a tam okazało się że jest takie rozwarcie i szybka akcja szpital. Cała noc byłam na porodówce, bo spodziewali się porodu i na ktg pisały się skurcze. Ostatecznie akcja za hamowana lekami. Leki brałam do 36 tc, uznano że już dotrwam do porodu a tu w dniu odstawienia urodziłam. Ogólnie obstawiali ze max 1 tyg wytrzymam z pełnym rozwarciem.

Czy to możliwe ze ginekolog się myliła(NFZ) ?? Byłam dziś prywatnie okazało się ze żadnego rozwarcia nie ma 😳😳 a ta ginekolog kazała zapisać się na kolejna wizytę i odrazu przed wizyta na ktg to już sama nie rozumiem 🙈 nie ma rozwarcia a ktg trzeba zrobić ??

Niby tak aczkolwiek ktg z tego co mi wiadomo jest wykonywane bliżej 40tc gdy mamy skurcze chyba ze ja coś pokićkalam
Ja nie mam skurczy a w sobotę mam podjechać do szpitala do swojego prowadzącego jak będzie miał dyżur (chodzę do niego prywatnie) by zrobił mi ktg - jestem w 36t4d. Przecież badanie w niczym nie zaszkodzi, posłuchasz sobie bicia serca przez godzinkę i tyle

reklama
Ja nie mam skurczy a w sobotę mam podjechać do szpitala do swojego prowadzącego jak będzie miał dyżur (chodzę do niego prywatnie) by zrobił mi ktg - jestem w 36t4d. Przecież badanie w niczym nie zaszkodzi, posłuchasz sobie bicia serca przez godzinkę i tyle
Zważywszy ze dojazd trwa godzinkę druga godzinkę ktg a 45 min wizyta to chyba muszę wziasc walizkę jedzenia ze sobą heheh

Do góry