reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalę się - czyli MOJE DZIECKO JUŻ POTRAFI :-)

reklama
Fiolka, super!

Wczoraj Maria spała w łóżeczku, położyłam ją normalnie, wzdłuż, przychodzę za 2 godziny a ta idealnie w poprzek leży :cool2: tak nawiązując do dźdźownic :-p

Mój od jakiegoś czasu się tak przewraca w tym łóżeczku , lezy w poprzek głowa przy ochraniaczu :dry: mimo podpórki z tyłu i kładzenia na boczku zawsze się na plecy obróci.
Dziś na łóżku musiałam go nieźle pilnować bo miałam wrażenie że z pleców się obróci inaczej tak wariował :szok:

Moja Zuzka opanowała do perfekcji ssanie piąstek i dolnej wargi. :szok::-D Ciekawe u kogo dostrzegła te ssanie wargi? :-p
Poza tym jak ją kładziemy do łóżeczka i włączamy karuzelę to wodzi wzrokiem za maskotką którą sobie upatrzyła i aż obraca główkę za tą rzeczą. :)
Tu wrzucam filmik jak patrzy na karuzelkę.

[video=youtube;dfW-P9Ps9W0]http://www.youtube.com/watch?v=dfW-P9Ps9W0&feature=youtu.be[/video]

Filmik jak ssie wargę albo gada z nami wrzucę kiedy indziej, boo te co nagrałam wczoraj na telefon to nic nie widać. :crazy:

Ja dziś byłam z moim klocuszkiem u lekarza i lekarka nie mogła go położyć na brzuszku żeby go zbadać bo za każdym razem się przewracał na plecki.Też rośnie jak na drożdżach ale troche mało waży ma 68 cm i waży 6,200kg

Kiss​ a ty juz drugiego dzidziusia sie spodziewasz? Jak tak to gratulacje! Wyczytalam z suwaczka. Ja zaszlam jak Maja miala 5 mcy, zycze powodzenia.

a Mati juz glosno sobie spiewa i uderza raczkami w zabawki.

A karmisz naturalnie? Wtedy dzieci są szczuplejsze :tak: mój taki raczej drobny jest.
Tydzień temu ważył 5100 na miesiąc przybiera 700g

Moja Ola juz sztywno trzyma glowe, gada po swojemu, ajak lerzy w lezaczku to pruboje usiasc, jak bede juz miala lapka to pikaze Wam filmik jak sie sama rwie do siadania

reklama
Nasza też się rwie do siadania :-D
A jak się da palce to i nawet wstawać na nózie chce. Ale już coraz pewnie stoi na tych nóżkach. A jak już stanie na te nózie, to szuka mamy nosa, żeby pogryźć go :-D Szuka, ha! dobre sobie :-p Ona się rzuca na mamy nosa :-p
A chlapanie mamci podczas kąpieli (i przy okazji pół pokoju) prawie opanowała do perfekcji :-p

Do góry