Co do odciągania pierwszego mleczka to próbowałam, aczkolwiek nie odciągałam regularnie. Jak bardzo płakała to ją przystawiałam do piersi bez odciągania ze względu na przepukliny. Chirurg zalecił aby mała płakała jak najmniej. Poza tym nie odciągałam aż 30 ml, tylko 15-20. Powinnam więcej? Chyba spróbuje tego.
jełśi chcesz sie przekonac czy to napewno nietolerancja laktozy musisz to robic przed kazdym karmieniem i dobrze by było te 30 ml jak unormujesz małej karmienia to powinno się udać bo nie wiem czy dobrze wywnioskowałam , że chyba zbyt regulnie malutka nie jada ,popraw mnie proszę jełśi sie mylę
ja na twoim miejscu spróbowąłabym od tego bo to sprawa nie inwazyjna dla dzieciątka a zorientujesz sie napewno juz po pierwszym dniu pod warunkiem regularnych karmien i regularnego odciągania tym bardziej , że nabiał już odrzuciłaś a poprawy w postaci kupek brak więc na co może byc jeszcze dzieciątko uczulone ??
tyle spraw Ci jeszcze opisałam z naszej historii bo może cos wyłapiesz co wam pomoże , ale zeżarło mi posta
dopytuj proszę i pisz co u Was bardzo chciałabym Wam pomóc bo ja tez dawałam sobie wmówić , ze taki urok maluszków , że ma prawo tak byc że jelitka musza pracować na kupkę ...
dziś wiem , ze wygląda to troszke inaczej a mój synus dośc się wycierpiał a tak nie wiele trzeba było żeby mu pomóc i mógł byc tylko na moim mleczku co zreszta było moim marzeniem
przepraszam że nie piszę od nowa , ale juz naprawdę nie mam sił bo powieki same spadaja a tu jeszcze jak dobrze pójdzie :-)ok 4:30 pobudka na karmienie małej a o 6 znów mały ściągnie mnie z łóżka
Babygg a dlaczego nie mogłaś zostac przy karmieniu małego piersią ?? pytam z ciekawości czy przy odpowiedniej Twojej diecie nie dało się utrzymać takiego karmienia ?? czy maluszek z tak złożoną alergią jest zdany tylko na pepti ??Przy okazji maluch zaczął pokasływać, poszłam do alergologa i pulmonologa w jednym. Babeczka na dzień dobry powiedziała "a nikt nie zauważył, że dziecko jest alergiczne?". Odstawiłam pierś, dostałam receptę na Pepti. Od tego czasu jak ręką odjął. Kupki się uregulowały, brzuszek nie bolał, dziecko nie płakało, zniknęły problemy z odparzeniami. Mój maluch (już nie taki mały) jest alergikiem w każdej postaci (pokarmowa, skórna, wziewna).