reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chusty do noszenia dzieci

Ja mam taką chustę - 5 metrów materiału który się wiąże w fajny sposób. Można w niej dziecko umieścić na 5 różnych sposobów, ale Karolcia w pierwszej pozycji - dla noworodka darła się jakby ją żywcem obdzierali, w drugiej nie siedziała długo, ale jak przeszłyśmy do trzeciej - dla dzieci pewnie trzymających główkę, w której może sobie patrzeć na cały świat - jest super zadowolona i często po 15 min usypia w niej słodziutko :tak: a znaleźć możesz na chusta.pl - chusty nosidełka dla dzieci i niemowląt - Start (to jest chusta wiązana elastyczna) co prawda nie jest ona najtańsza (widziałam ciut tańsze alternatywy) ale ja jestem z niej bardzo zadowolona :tak: i gorąco polecam, do tego ma na końcach takie śmieszne kieszonki na np. butelkę - rzeczywiście się przydają i można ją złożyć w taki poręczny plecaczek :tak: I choć na początku wiązanie jej trwa kilka minut, to po kilku razach trwa to już ok 30 sek :-p

reklama
czesc dziewczyny

..przekopałam sie przez mase stron sklepowych z chustami , allegro itp ..i doszłam do wniosku ..ze wszystko pięknie , ładnie ale ..po co wydawać ok 200 zł jak można za cene 40 zł sobie samemu uszyć taka chuste .Wystarczy dobry materiał ..dziewczyny na watkach o chiustowaniu polecają ..flanele na chłodniejszy okres i len bawełna na lato .

Wystarczy dobrze ją przyciąć , obrabić ..i zaoszczędzić ok 150 zł :)

Sposoby wiazania można znaleść na wiekszości stron :)

ja własnie ejstem an etapie poszukiwań fajnego nwzoru tkaniny na allego :)

a może znajdzie sie w śród nas jakaś mama która juz ma za sobą tworzenie chusty i nam podpowie co i jak :)

a może razem uszyjemy ?

pozdrawiam L4dy

Ja mam hamalu i Nati - taką wiązaną i powiem Wam, że tej wiązanej materiał nie jest wcale taki super. Fakt, że jest przewiewny, więc sprawdza się nawet w upały, ale do torebki jej nie upchnę;-), a hamalu tak. Gdybym miała teraz kupować chustę to faktycznie kupiłabym materiał - moja siostra tak zrobiła - kupiła cienką flanelkę, a ja osobiście polecam len! Jak będziecie szyły to polecam też zaznaczyć jakąś niewielką ozdobą środek chusty - wtedy łatwiej wycyrklować z której strony będzie wiązanie.:-D

ja własnie kupiłam materiał : wziełam 5, 5 metra len bawełna w ładne pasy tłoczone delikatnie.
JAk przyjdzie mi materiał i go obszyje to zademonstruje fotke :)

koszt zakupu : 33 złote :p

Tylko, że gdzieś czytałam, że materiał musi mieć jakiś specjalny splot, zęby sie nie rozchodził i nie darł pod ciężarem. Jaka musi być szerokość? Większość materiałów ma 1,5 metra... Ja też jestem taka Zosia samosia i wolę sama uszyć firanki czy np. posłanie dla psa... Może i chustę uszyję... Tylko namiar na dobry materiał już sprawdzony.

Tylko, że gdzieś czytałam, że materiał musi mieć jakiś specjalny splot, zęby sie nie rozchodził i nie darł pod ciężarem. Jaka musi być szerokość? Większość materiałów ma 1,5 metra... Ja też jestem taka Zosia samosia i wolę sama uszyć firanki czy np. posłanie dla psa... Może i chustę uszyję... Tylko namiar na dobry materiał już sprawdzony.

tak jak pisałam wczesniej ..flanela ..swietna na zime ..bo ciepła ..i mocna..ale latem odpada :(
len z domieszką bawełny ...świetny na lato a zarazem mocny !

polecam : Witamy na forum Chusty.info - dla zainteresowanych noszeniem dzieci w chustach :: Indeks

forum dla chustomaniaczek :-p:tak:
tam wszystkiego sie dowiesz co i jak

pozdrawiam

zajrzyj na forum: Witamy na forum Chusty.info - dla zainteresowanych noszeniem dzieci w chustach :: Indeks - tam doswiadczone chusto-mamy odpowiedza na wszystkie Twoje pytania, ja tym sposobem tez juz upatrzylam sobie chuste ktora kupuje dla swojego dzidziusia :)

dokładnie :tak:

ja juz jestem posiadaczka 2 sztuk samoróbek na lato ..len bawełna po 5,5 metra
i elastycznej również wiązanej z chusta.pl - chusty nosidełka dla dzieci i niemowląt - Start
i mam coś już na oku jeszcze :-p

bardzo sie ciesze że chustuje Tymka ...szkoda tylko że wczesniej o tym nie wiedziałam :zawstydzona/y:

ciao :)

trafilam na ten watek przez przypadek
nosze moja coreczke w chuscie od jakichs 3- 4 miesiecy
na poczatku bylam scepytcznie nastawiona do calej tej "chustomanii" , wydawalo mi sie ze to bardziej snobistyczny kaprys
ale kiedy zawiazali mi Lule pierwszy raz ( znajoma wyciagnela mnie na spotkanie chustowe) zmienilam zdanie, jak najszybciej pozbtylam sie babybjorna i zakupilam swoja chuste

mala ja uwielbia, ja tez, obie jestesmy super zadowolone
zasypia w niej blyskawicznie i daje rade w kazdych warunkach
czasami tez motam w nia mojego poltoraroczniaka na plecach i tez jest fajnie

moja chusta to didymos 4,6 m kupiony tutaj : chusty.com.pl
chusty sa drogie ze wzgledu na sposob tkania, tzw skosnokrzyzowy, chodzi o to by chuste mozna bylo dociagnac a potem zeby dzic utrzymywal sie w jednej pozycji bez opadania etc

zwykle nosidelka sa rowniez niezdrowe dla dziecka ktore ciagle wisi na swoim kroczu!
w bjornie Lula NIgdy nie zasnela w chuscie pada jak kawka ;)

polecam ja wszystkim mamom , juz od urodzenia

co do wiazania to wystarczy troche wprawy i czasu i wszystko idzie blyskawicznie

mialam tez bebelulu model lulu ale do zwyklej tkanej chusty nie ma zadnego porownania

tak jak wczesniejsze dziewczyny polecam forum chusty.info i goraco pozdrawiam :-)

reklama
Do góry