reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

chrzest, chrzestni....

reklama
troche wam zazdrosze tych chrzcin bo to taka mila rodzinna pozytywna uroczystosc i pierwsza impreza dzieciatka

bo ja tak jak szmina ...

ja sama nie chrzczona diabelnica jestem :rofl2:
tylko wiecie jak to jest, jak mnie rodzice zapytali gdy mialam 15 lat jaki jest moj wybor w sprawie religii to ja juz wtedy nie chcialam, gdyby mnie spytali w okresie komunijnym gdy zazdroscilam kolezankom pieknych sukni to pewnie byloby inaczej...

moja kuzynka sie ochrzcila i miala bierzmowanie oraz pierwsza komunie swieta i wziela slub koscielny jednego dnia, tylko dla tej bialej sukni a nie wyznania, cos tu mi nie pasuje...

powiedzialam m ze jesli on zechce, czy jego rodzice to chrzcimy, ale on nie chce, obrazil sie na swoj szwedzki kosciol bo tam u nich sie placi podatek na kosciol obowiazkowo jesli ktos jest zdeklarowany iles tam procent swoich zarobkow, a cos takiego jak taca co laska nie istnieje, to on sie wypisal z parafi bo mu sie to naciskanie finansowe nie podoba:happy2::confused2:
i w ogole ten ich kosciol, wiecie ze oni nie maja pasterki? ale nuda, nie spiewaja kolend,
ale maja za to kobiety ksiezy :happy2: ostatnio jak bylam na slubie znajomych to niezle sie zdziwilam, protestanci..

m ktosia tu u nas tez sie placi jakis tam procent od zarobku ,przy meldowaniu trzeba sie zdeklarowac no i my niby jestesmy "zdeklarowane katoliki":-Dale na tym sie konczy:tak:a z tym pojsciem do nieba to zycze tego wszystkim malusim istotka ale ja osobiscie bym nie chciala:tak:tam przeciez wieje nuda!!!za grzecznie,za spokojne... swiat jest teraz taki zwariowany,pelen wulgaryzmow, hamstwa ,znieczulicy -ze czlowiek przywkl i inaczej by chyba nie potrafil zyc!:tak:;-):-)

u mnie już postępy... ;-) ojciec chrzestny już obrany (zgodził się - to jest mój kuzyn a zarazem najlepszy przyjaciel Rafała... sam chrzczony był dopiero przed swoim ślubem;-))... teraz jeszcze mama chrzestna (moja siostra cioteczna) ... no i termin - ostatnia niedziela sierpnia:tak:
... a jak wcześniej trzeba załatwiać sprawy w kościele?

My z chrzcinami to nie ruszamy nic a nic. Ja to bym niekoniecznie Martyne chrzcila (jak to ja mowie nie jestem "koscielna") ale M zalezy nie bede wiec sie sprzeciwiac bo nie ma powodu. Tylko problem z chrzestna.

reklama
Do góry