reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

chrzest, chrzestni....

kochane chrzciny bardzo udane , maly nic nie plakal tylko sie troche skrzywil jak mu ksiadz woda swiecona glowke polewal:-D
lekki stresik byl bo ja jeszcze caly dzien wczoraj bylam w pracy ,potem szybko do domu nakarmic i ubrac malego ,w pracy byl ruch za szok wiec zjadlam tylko 2 jogurty i w kosciele malo sie nie przewrocilam -siostra mi zapodala kawalek czekoladki :cool2:
czulam sie jak jas fasola w skeczu jak odpakowywal szeleszczacy cukierek:-D
wszystko poszlo jak z platka ,po mszy pojechalismy do mojej siostry na kolacje i kolo 12 wrocilismy do domu
maly dostal sliczne siedzonkodo stolu,bardzo praktyczne lozeczko turystyczne,rowerek:-D,ciuszki , sliczne mate edu. ,no i kaske
aaaa no i tort z... pampersow:tak:
jak wgram fotki to wam pokaze
ciesze sie ze pierwsza czesc byla tak udana, dzis druga polowa-rodzinka plus znajomi
anetka mam nadzieje ze u was chrzest rownie
udany;-)

reklama
No to Majeczko super ze chrzciny sie udaly bo dzisiejsza czesc tez napewno bedzie ok:tak:. Czekamy teraz na zdjecia na zamknietym- Danielek z pewnoscia superowo wygladal:-).

Majkam to super :tak:;-)no i niemoge się doczekac foteczek, a Danielek jakie fajne prezenty podostawał no i ciekawi mnie bardzo ten tort z pampersów....:-)

Chrzest dopiero przed nami. Musieliśmy poczekać bo chrzestny w Niemczech siedzi i urlop w Polsce zaplanował na sierpień więc czekaliśmy i uroczystość odbędzie się 12.08.2007. Rodzice chrzestni bardzo się ucieszyli z tego że zostaną chrzestnymi. Myslę że dobrze wybraliśmy, nie mamy z M rodzeństwa więc uderzyliśmy do kuzynów. Ten mój kuzynek to taki brat, którego nie miałam. Pomimo 1000 km odległości odwiedzamy się częściej niż kuzynostwo które mieszka rzut beretem.

Knajpka fajna na uboczu pod lasem, można wyjść na spacer, mamy osobną salę urządzoną w stylu góralskim, czyli całkiem swojsko. Ceny przystępne.

Dziś ostatecznie dograliśmy menu :
na obiad będzie:
- rosół
- rolada z indyka, kaczka z jabkami i żurawiną (pyszna, jak szukaliśmy knajpy to ją zamówiłam na próbę) i filety z kurczaka panierowane w sezamie, jakieś kluseczki ziemniaczki i surówki do tego.

Do kawy czy herbaty
- tort roboty mojej teściowej (najlepszy tort orzechowy na świecie) czyli biszkopt orzechowy, przekładany masą ucierana ręcznie, dżemikiem wiśniowym, i rodzynkami nasączonymi w koniaku oraz wiśniami w spirytusie (raczej nie należy prowadzić pojazdów po spożyciu większej ilości)
- sernik i jakieś drobne ciasteczka (też robione w domu - część ja część moja mama)

Zimna płyta: czyli wędlinka, 3 sałatki, a na osobnym stoliku wielki okrągły chlebek wiejski ze smalczykiem i ogórkami oraz deska serów.

i na koniec barszcz z pasztecikiem.
Już się nie mogę doczekać i oby pogoda dopisała.

Majkam to po balu hihihi super, że synuś nie płakał i że wszystko poszło zgodnie z planem :tak:

lastrado udanej imprezki

MAJECZKA - bardzo sie ciesze ze wszystko u Was tez dobrze poszlo :tak: Ciekawa jestem tego tortu z pampersow :-D

U nas poza tym ze myslalam ze zemdleje ze zmęczenia - ok :-D
W kosciele maly byl grzeczny, jak mial polewana główke nawet nie miałknął....potem troszke przestalo mu sie podobac bo byl zmeczony strasznie (dalismy mu butelke w kosciele zeby przestal plakac :-p), no i jak mial biala szatke nakladan to tez sie wkurzyl, plakal i kopal nogami tak ze szok....Ale wcale sie nie dziwie bi biedaczek byl naprawde strasznie zmeczony :-(
Tylko niestety pogoda byla nie najlepsza :-(

LASTRADA - udanych chrzcin Wam zycze....to tylo jeszcze 2 tygodnie ;-)

no wczoraj tez bylo zarabiscie !!!
wszyscy goscie zgodnie stwierdzili , ze dawno juz nie byli na tak fajnej imprezie:tak:
jedzenia tyle narobilismy ze chyba na drugie tyle by starczylo:-D
ale za to dzis nie trzeba bylo gotowac:cool2:
wlasnie przed chwila wyjechali pierwsi goscie do PL
bylo bardzo szumnie przez ten weekend bo goscie byli juz od czwartku i wiadomo- trzeba im bylo zapewnic program rozrywkowy+pelne wyzywienie:tak: , ale swietnie sie bawilismy mimo ze pogoda nie byla specjalna
no pierwsza duza impreza w zyciu naszego synka odbebniona ... i to na medal:-D
zycze wam rownie udanych chrzcin jak nasze;-)

reklama
majeczka fajna imprezka widzę... jakieś foty daj jeszcze z tego gdzie sobie tam gotowaliście... no i dużo fajnych prezentów daniello dostał:-D
...a mężulo - to który ... ten obok?

Do góry