reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzest, chrzestni....

a my nie chcielismy Emilci chrzcic,bo prawda taka ze jakos nie czuje potrzeby aby moje dziecko bylo ochrzczone wystarczy ze ja na dobrego i uczciwego czlowieka wychowam ale rodzinka szczegolnie moja babcia naciska (M to juz sie wkurza bo chca nam zycie ukladac z koscielnym bylo to samo):tak:ale tak sobie pomyslalam ze bedzie starsza i moze jej byc smutno ze dzieci z klasy ida do komuni itd malemu dziecku sie nie wytlumaczy pewnych spraw ale problem jest w tym ze my nie chodzimy do koscola ,wiekszosc znajomych tez nie,bedzie problem z chrzestnymi no i ktos musi te wiare w Boga u dzecka rozwijaci pielegnowaca my raczej sie do tego nie nadajemy:tak:Wiec same widzicie ze nie jest latwo,a chrzcic dlatego ze tak wypada -bez sensu!!! Ja chcialabym dla mojej corci jak najlepiej wiec ciesze sie z tego ze nie ochrzczone dzieci tez pojda do Nieba.Co za bzdura...
Moglam nic tu nie pisac bo obawiam sie waszego zdania-dla was chrzest to wazne wydarzenie duchowe a dla mnie ...?

reklama
Szmina,
to tylko i wyłącznie Wasza sprawa. Nikt nie ma prawa Cię oceniać i myślę, że żadna z dziewczyn by tego nie zrobiła. Ja ochrzciłam swoją starszą córkę, młodszą też ochrzczę. Z tą moja wiarą to jest tez tak różnie, też do kościoła chodzę od wielkiego dzwonu. Wierzę w Boga, natomiast księża mnie osłabiają. I tyle.

Monika pogoda ma byc ładna i ja na taką licze bo przecież też jutro chrzciny mamy.
Szmina Ty się nie przejmuj zdaniem innych, takie rzeczy to Wasza indywidualna sprawa. Najważniejsz tak jak pisałas abyście wychowali dziecko na dobrego człowieka, a tak na pewno zrobicie więc wszystko bedzie dobrze:tak:

SZMINA - ja nie mam zamiaru Cie potępiać i myslę ze nikt tu tego nie zrobi.....
Z moim chodzeniem do kościoła jest tak samo jak u ANUSI - i to z tych samych powodów....:crazy:Moj M tez cos przebąkiwał - ze moze zostawimy malemu wolny wybór wiary i jak kiedys będzie chcial sie ochrzcic to sam to zrobi........:dull: No ale jednak chrzest będzie.....tylko my z M nawet do spowiedzi nie pojdziemy i do komunii tez nie - bo po co?

ufff dziewczyny az mi lepiej ze tak podchodzicie do tej sprawy:tak::-)dzieki
a kwieniowka ktore dzisiaj maja te mala uroczystosc wszystkiego naj...:tak::-D

My oczywiscie bedziemy chrzcic Julka tylko nie wiem kiedy - chcemy zrobic to w Polsce a moj m na razie nie dostanie urlopu :no:.
My pochodzimy z bardzo katolickich rodzin - niestety tutaj nie mam mozliwosci chodzic do kosciola - na msze po niemiecku nie chce chodzic
mamy kosciol polski w Bonn 20 km od nas ale moj m w niedziele pracuje wiec odpada
brakuje mi troche kosciola bo jestem nauczona prawie codziennie tam chodzic:tak:
chcialabym zeby Julek rowniez czesto do niego chodzil oczywiscie jak bedzie troszke wiekszy ;-)

szmina nie ma co patrzeć na innych co powiedzą to jest wasze dziecko i wasze życie więc i wasz wyrór:tak:
u mojej ciotki było podobnie, jej mąż postanowił że jak dzieci dorosną to sami zdecyduję o sobie i swoich sakramentach więc nie chrzcili dzieci a mają ich 3, teraz już dwoje to dorośli ludzie jednak po 20-stce i jedna córa 6 lat

a to rodzinka w komplecie na sesji u fotografa

6f8l6as.jpg

5x8j4b4.jpg

reklama
kasira bardzo elegancko:tak:a Macius jaki odstawiony,lepiej niz twoj M i czapusia slodzutka,no ale to Jego dzien wiec nie moglo byc inaczej:-)

Do góry