reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzest, chrzestni....

Mona ale superwoe stroje :tak: z długim rękawem chyba jak kupisz będzie dobrze. Ale twój synuś będzie bosko wyglądał :tak::-)
Ja beta też nie kupowałam, mały miał białe ubranko bawełniane i jak był chrzest to było chrzczonych jakieś 10 dzieci i wszystkie były bez becika, no jedni mieli dzieciątko w beciku ale to bylo chyba nawet nie miesięczne dzidzi.
Jak Nikodemek był chrzczony w tą niedziele to było bardzo bardzo gorąco i miał taki berecik biały i tez go zdjęłam w Kościółku bo było gorąco i inne dzieci też były bez czapeczek.

reklama
mój Maciej miał garniturek ze sztruksu ...taki błękiyny, ale był taki upał że ubrałam go tylko w spodenki i koszulę z muszką hihihiczapusię też miał zdjętą w kościele bo za gorąco mu było w główkę....był bardzo grzeczny nawet nie zapłakał a obudził się w trakcie Mszy, dzielny chłopiec:-)
4p132a8.jpg

Zapomniałam Wam wczesniej powiedziec...a przeciez termin mamy juz ustalony :-)
Kuba będzie mial chrzest 28.07, a chrzestymi rodzicami będą: moj brat i moja przyjaciółka :-)

Powiem szczerze ze trochę obawialismy sie isc do księdza, bo na tablicy ogloszen wyczytalam w potrzebnych dokumentach ze chcą akt ślubu koscielnego...:baffled:
A przed kancelaria parafialna nasłuchałam się jaki ten proboszcz zasadniczy....więc byłam przekonana ze nam chrztu odmowi - bo i takie przypadki znam...:dry:
Ale proboszcz spoko - dopiero na koncu po wpisaniu wszystkiego do ksiąg zapytal o slub, a jak dowiedzial sie ze nie ma to zapytal tylko czy przeszkoda jest po M stronie....i tyle ;-)

U nas z powodu kolek chrzest narazie przełozony:sorry2:. Może we wrześniu jak sie uporamy z tym wszystkim a jak nie to może w październiku...

My chrztu jeszcze nie planowalismy. I mamy tez problem z chrzetna bo chrzestnym bedzie brat M A chrzestna... nie mamy pojecia kto! Moze poprosze kumpelke. W niej ostatnia nadzieja.

Kasira Maciej elegancki!

Aneta to dobrze ze ksiadz udzieli chrztu Kubusiowi mimo ze slubu nie macie. My mamy dylemat bo nie mamy slubu koscielnego tylko sam cywilny i obawiamy sie ze bedzie problem:baffled:.

reklama
Do góry