reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

chrzest, chrzestni....

No MAJECZKA fajne fotki i prezenciki tez :tak:
U nas glownie wszyscy z ubrankami i misiami przybyli (jecden taki ogromniasty, zrobilam Kubie wczoraj z nim zdjecie) i z kasą - czego nie lubię :no:
Mama chrzesta kupiła Kubie super pamiatkę chrztu: srebrny medal poswiecony Papiezowi Janowi Pawlowi II "Pozwolcie z dzieciom przychodzic do mnie" z certyfikatem i dedykacja w ozdobnym pudełeczku - fajne i zostanie jako prawdziwa pamiątka :-)

reklama
no wlasnie tez sie zdziwilam ze prawie kazdy kto przyszedl na chrzciny to procz prezentu dawal jeszcze kase-niewiem czy to teraz taka moda czy jak?
maly jeszcze dostal siedzonko do stolu -ale nie skladalismy go wiec nie mam fotki zeby wam wkleic
anetka uwazam ze to bedzie fajna pamiatka ten medal:tak:
hana najpierw stoi matka chrzestna czyli bratowka mojego meza potem ja potem ze swieczka moj brat, a w czarnej marynarce husband:-D

MAJECZKA - Kuba tez dostal krzeselko do karmienia...takie rozkładane ze moze tez byc do zabawy...Fajnie, bo mielismy sami kupic i juz nie musimy :-p Teraz tylko musi zacząc siedziec...

A Ty HANIA wiesz, że my nic nie płaciliśmy :-p:shocked2: Tzn jak byliśmy załatwiać to po wszystkim czekam jak mi jakiś cennik pokaże, ale prosto w oczy kwotą sypnie (tak jest u moich rodziców w Chorzowie), albo przynajmnie: że co łaska. A on: dziękuję, to wszystko :cool2:Normalnie w szoku byłam. Hehehehehe a w kościele jak chodzili z tacą....wyjęliśmy kase, a kościelny nas ominął.....:dry::-D Więc całkiem za free. Nie zdzierają z rodziców.

W ogóle to u nas było śmiesznie, bo na tym przygotowaniu dzień wczesniej były tylko 3 pary rodziców i ten młody ksiądz pyta ile dzieci bedzie chrzczonych, wiec tak sie rozgladamy i mowimy ze chyba troje. A nazajutrz okazało się ze jeszcze jedni byli, no i stoimy wszyscy pod ołtarzem żeby imiona podawać.....i on tych jednych pominął bo sobie utrwałił ze troje :szok::-D Ja oczywiście zaczęłam chichotać...:-p:zawstydzona/y:A ksiądz na szczęscie po chwili zajarzył:-D

ja niewiem jakie sa stawki haha w pl ale my dalismy na ofiare 50 jurkow ,bo tu jako takich oplat nie ma , ale pewnie jakbysmy nic na tace nie dale to tez nie byloby zle

A to kilka zdjęć ze chrztu:

66dmob4.jpg

4oz5awl.jpg

54m9ocw.jpg

4z1jgvd.jpg

53ufxwk.jpg

4ukxuew.jpg

reklama
Do góry