reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

Mata-kow moim marzeniem tez jest 6 z przodu:-), jeszcze sie nie wazylam, nie mam odwagi:zawstydzona/y:, w ciazy pzytylm 18-19 kg, rowniez bylam mega spuchnieta. Niestety przed ciaza przytylam 10 kg wiec moja poczatkowa ciazowa waga to 70 kg wiec 6 z przodu to dla mnie baaaaaaaaaardzo odlegla przyszlosc.

reklama
mnie wczoraj polozna powiedziala ze przez ten ostatni miesiącu nie powinnam juz duzo przytyc-ew tyle co maluch i moze ciut jeszce cos...jak narazie najwięcej przytyłam w 7 miesiącu a tak to w sumie 1-2 góra.
Wczoraj jak mnie ważyła nic sie wlasciwie nie zmienilo

Dziewczyny uwierzcie ze trzymając dobrą dietę przez przynajniej 2 miesiace jestescie w stanie zrzucic naprawde do 8-10kg...nie wierze jesli ktos pisze ze nie moze zrzucic jesli potrafi byc sumienny i trzymac rygor diety...czasami wspolpracowalam z dietetyczką i nie trafiła jej sie osoba ktora zdecydowana, nie zrzucila kg ktore chciala.

Dlatego trzeba uwierzyc w swoje mozliwosci i kazda moze osiagnac na pewno mniejszy lub wiekszy sukces!

Ostatnia edycja:
Ja po poniedziałkowej wizycie mam 12,5 kg na plusie - i więcej już raczej nie będzie . Aż jestem w szoku że tak mało - myślałam że na 20 się nie zatrzymam :tak:
No ale w spodnie z przed ciąży tak szybko raczej nie wejdę :-D bo niby kg nie tak dużo ale chyba wszystko w tyłek weszło :cool2::cool2:

Mini - weszło w tyłek m. in. dlatego, że biodra Ci się poszerzyły przed porodem. Wiązadła są rozluźnione i tyłek jest większy, ale po porodzie powinno wrócić do poprzedniego stanu.

ostatecznie w ciąży przytyłam 1,5 kg i to w ostatnim tygodniu, w brzuchu miałam 105 cm.
Teraz ważę 7 kg mniej. Tak mało już dawno nie warzyłam. Brzuch się ładnie obkurcza z dnia na dzień

u mnie było ostro.. z 20kg jak nic. Wszystko w udach, tyłku, brzuszki i "boczkach"..
teraz już zeszło 10kg (nadal woda ze mnie wychodzi, non stop się pocę.. ) ale jeszcze dłuuuuga walka przede mną.. Ćwiczenia, dieta i jakoś to będzie.. Całe szczęście że brzuszek już prawie zniknął, teraz tylko oponka tłuszczyku na nim straszy....

Wkoncu się zważyłam wczoraj i mile się zaskoczyłam mam mniej o 14 kg:szok:
Teraz waże 75 kg i zostało mi 5 kg z ciąży. Potem jeszcze 10 i będzie git:-p:-p:-p
Ale mam marzenia...

reklama
Mi dzisiaj stukneło 80 kg czyli przytyłam w ciąży 14 kg brzuszek 106cm, oby nic w tym temacie do rozwiązania się nie zmieniło:-D Mam nadzieję że brzuszek zniknie równie szybko jak u Kasiulka!:-D z synem wychodząc ze szpitala prawie brzuszka nie miałam:-) ale to zasługa worka z lodem który dostałam na brzuch zaraz po porodzie i trzymałam ładnych kilka godzin:-) Byłoby miło

Kasiulka! napisz czy nadal stosujesz tą dietę co w ciąży?

Do góry