reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

No tak, ale musze pic, więc tutaj się robi błędne kółeczko. :-(
tunia ja ani rąk, ani nóg to nie poznaję. kości przy nadgarstkach to mi nie widac mam dołki :szok:. nogi jak serdelaski i widać, że woda pod skóra stoi, no słoniatko totalne jestem. juz sobie obiecałam, że po porodzie to micha w górę.
zaczynam w ogóle kolekcjonowac kosmetyki w celu konserwacji zabytków po porodzie. póki co mam zajezdnie cudów to buzi, bo mi sie strasznie skóra w ciązy zmieniła. mam suchą. nawet głowe myje raz na tydzień, a tak to co 2 dni góra. później poszukam do ciała, ale to dopiero po jakims czasie mozna zacząc uzywać.

reklama
ja tam wage omijam szerokimmmmmmmmmmmmmmm...

ale za miarke chwyciłam dzisiaj..
z potrzeby
bo juz kurtkę nie moge zapiac...
M zmierzył i sie zaśmiał.. dupek..
113cm!!!!

... no i nie wiem co z ta kurtka zrobic,
szkoda kasy na nowa, ja tak mysle ze ze dwa tyg mi zostało
a z rozpieta tez nie bardzo
poszukałam po rodzinie
ale "grubasow" tam nie ma?
ma tak ktoraś? i co z tym robi?

ja miałam to samo cały czas chodziłam w swojej zwykłej kurtce (s) nie kupowałam na ciążę innej dopiero na końcu przestałam się zapinać i też mi szkoda kasy było, a po porodzie choć już 7kg samo się zrzuciło też nie zapnę bo biust urósł a niedługo wiosna i dalej nie mam zamiaru kupować i tak samochodem wszędzie jeżdżę, najwyżej kupię nową "wiosenną" jak się w starą skórkę nie będę mieścić

Kasiulka,

Ty chyba na żelaznej jesteś jak się nie mylę, no to masz jak w sanatorium, tam podobno jedzenie ok.;-)
A ja stanelam od miesiąca na 71kg czyli mam 16kilo na plusie, no a myślałam, ze dobrne na koniec do 23kg a tu niespodzianka, jakos głodna super nie jestem tylko bym wodę pila. I normalnie mi uda schudly, cud czy co?

10 dni po porodzie waga wskazuje, 1 kg mniej niż przed urodzeniem Jagody:cool2:.I brzuch powoli schodzi. Małej czarnej jeszcze na siebie bym nie włożyła, ale coś bardziej przylegającego jak najbardziej. Wiec jest dobrze. Teraz przy karmieniu piersią i spożywaniu 1 posiłku więcej, myślę, że nie będzie źle. W końcu zdrowa dieta. Głównie gotowane produkty i wszystko jałowe. Dużo płynów.
A w skórę wklepuję oliwkę bambino. Rewelacja. Naprawdę działa cuda-przynajmniej w moim przypadku. Moim zdaniem na skórę najlepszy jest właśnie jakiś nawilżacz i masaż. Codziennie wieczorem. To moja opinia na utrzymanie skóry w dobrej kondycji. W ciąży robiłam to samo. Polecam.

ja po porodzie jak już pisałam jestem o 10 kg lżejsza, brakuje mi jeszcze kilku do zrzucenia, żeby jako tako wyglądać, póki co nie mam weny na odchudzanie, ani samozaparcia na ćwiczenia, ale muszę się za to wziąć, bo kiedyś trzeba:) rozstępów na szczęście uniknęłam, tylko skórę mam wyjątkowo suchą , ale w ostatnich dniach ciąży też taką miałam , więc wzmożone nawilżanie stosuję, a poza tym dopadł mnie jakiś leń, którego muszę przegonić i zabrać się wreszcie za swoją figurę:)

reklama
Widzę, że nie tylko ja męczę się z puchnięciem... mi tak od dwóch tygodni najbardziej dokucza puchnięcie stóp - dobrze, ze mocz miałam w międzyczasie robiony i białka nie mam, bo by to zatrucie ciążowe znów oznaczało... No i przybieram na wadze znów sporo - lekko będzie 4 kg w miesiąc, przy 1-1,5 kg co 3 tyg. ... Na szczęście to woda, któa mam nadzieje zlezie po porodzie... więc mam juz z 18 kg od początku... do tego mierzyłam brzucho i okaząło się, że jednak urósł jeszcze - 129 cm jak maluch się zbytnio nie wypina :szok:

Trokatka oj jak ja bym chciała po porodzie tak szybko wrócic do wagi przedciązowej... Marzeniem to ujrzeć 6 z przodu będzie :sorry2:

Do góry