reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

a ja znalazłam centymetr i wychodzi na to, że w brzusiu mam 113 cm. co gorsza zmierzyłam tez biodra. auć i po co ja sobie to zrobiłam :szok:

reklama
tym razem mysle ze nie obyło się bez 2-3kg na plus choćby ze względu na brzucho...mam caly czas nadzieję że w 12,13kg się zmieszcze i powinnam w zasadzie.

MaMicurina też mam taką nadzieję. Ja wczoraj mierzyłam obwód brzuszka 103, a dzisiaj 100 chyba jednak sporo zależy od ułożenia malucha. Też marzy mi się waga nie większa niż 12 kg na plusie.

500 g przez miesiąc. ahhaah , aaaaale utyłam.
75 kg...wiec 12 na plus od poczatku.
wymiary nadal 109,109,109 :p
a teraz wazenie co 2 tyg na jednej wadze, o tej samej porze, na czczo i trza zapisywac w karte ciazy. :)
ciekawe czy przekrocze te 20 kg ktorymi sie przejmowalam;p

ja dziś się odważyłam i weszłam na wagę... zrobiłam też pomiary...

w tyłku nic nie przybyło od początku ciąży, nadal 92cm, brzuch 90, a biust..hm..biję rekordy ;)
waga 62,5 kg czyli prawie 9 kilo na plusie :/ Ciągle mam nadzieję, że 15-stu kilo nie przekroczę..

ja dziś się odważyłam i weszłam na wagę... zrobiłam też pomiary...

w tyłku nic nie przybyło od początku ciąży, nadal 92cm, brzuch 90, a biust..hm..biję rekordy ;)
waga 62,5 kg czyli prawie 9 kilo na plusie :/ Ciągle mam nadzieję, że 15-stu kilo nie przekroczę..
w trzecim trymestrze podobno okolo 5-6 sie tyje...ja idę prawie książkowo:cool2:;-)

A ja na wagę nie staję i nie mam zamiaru za słabe mam serce do tego :szok:
ja też bym nie stawała ale lekarz ma świra na tym punkcie i pilnuje wagi jakby to jego dupsko bylo...na kazdej wizycie ważenie...jak za dużo to wyzywa:tak:

reklama
ja mam w brzusiu 107 cm, od początku ciąży przytyłam 3 kg waga na dzień dzisiejszy to 72 kg, aczkolwiek mi jeszcze od mojej małej zostało 10 kg do zrzucenia więc w sumie można powiedzieć że 13 kg przytyłam... a z Emilką przytyłam 25 kg więc czeka mnie bardzo dużo pracy po porodzie żeby wrócić do dawnej formy jeszcze z przed pierwszej ciąży.

Do góry