reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

reklama
Ja do tej pory 8 kg na plusie. Ale czuję, ze rozpędzam się. Tym bardziej, że mam teraz ochotę na słodkie coraz większą.

A MI NIEEEEEEEEEE cholera jasna tygodniami nie miałam nic słodkiego w ustach a teraz musieli mi napoczynać jednoz gotowych ciast na jutro bo nie mogłam przestac o nim gadac :/:/:/
wcale mnie to nie dziwi...na szczęście mąż cierpliwy...
A macie wzrost apetytu?
Ja nie zauwazylam-po prostu nareszcie jem jak powinnam regularnie :-)...

Ja jem mniej niż przed ciążą, ale zdecydowanie mniej też się ruszam. Wcześniej chodziłam na fitness, biegałam, uprawiałam różne sporty. Do 6 miesiąca delikatnie tylko, codziennie, dwa razy po 20 minut wykonywałam proste ćwiczenia dla ciężarnych. Codziennie też chodzę na spacery...ale to nic w porównaniu do mojej aktywności sprzed ciąży. W 5 miesiącu przytyłam 3,5 kilo (na samym początku) w efekcie, 6 kg na plusie i tak mam do teraz.. Mam nadzieje, że do 3 trymestru nie przytyję więcej niż 3 kilo. Moja wymarzona waga na plus w maxie to 16 kilo...ale pewnie będzie ciężko :/ Najważniejsze zdrowie mojego synka. Znajac siebie to po okresie połogu będę biegać maratony :-p i stracę co nie co dość szybko ;-) (od takie małe pocieszenie!)

Ja chciałabym max 10 kg przytyć, ciężko to widzę ale zobaczymy

Co do apetytu ja od pewnego czasu mam większy i jem zdecydowanie więcej niż kiedyś
Przed ciążą jadłam bardzo nieregularnie i raczej mało
Czasami przez cały dzień zjadałam 2-3 niewielkie kanapki

reklama
Do góry