reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

reklama
Ja się tez dzisiaj zważyłam i zmierzyłam - 6,5 kg do przodu a w pasie 110 cm (12 cm do przodu)

Dziewczyny dopóki maluszki zdrowo rosną, to się nie przejmujcie, że brzuszek czy waga nie rosnie ;-) do porodu na pewno brzuszek się zaokrągli a i waga nieco podskoczy :tak:

ja jestem dowodem na to, że waga może zmienić się diametralnie w przeciągu zaledwie kilku dni. Jeszcze 3 tyg temu, moja waga ledwo szła w górę. Dziś zaczęłam 19 tydzien i jakieś 5 dni temu zauważyłam, że ważę już 57/58 kg. (normalnie 54). Brzuch natomiast też średnio rośnie, ale nie martwię się, bo wiem, że podobnie jak z kilogramami, może to się zmienić niemalże z dnia na dzień.

MaMicurina jesteś dopiero w 16 tyg, za parę dni możesz gwałtownie ruszyć do przodu :)

Mata czytajac inne dziewczyny nie wiem jak Ty ale mi aż głupio :zawstydzona/y: jedna nie przytyła prawie nic, druga 3 kg :zawstydzona/y: jedynym pocieszeniem dla nas (obydwie zaczynamy 21 tydzień) jest to że mamy jedne ze starszych ciąży :) dziewczyny w ciągu najbliższych 3-4 tygodni możecie spokojnie nadrobić nasz przyrost wagi :) tzn mój to nie lada wyzwanie bo już jest 66 (wyjściowa55-57) kg :) ale jak się postaracie :-):-):-):-):-):-):-)

dziewczyny a moj brzuch stal sie jak z kamienia taaaaki ciezki ze masakra hehe :) chyba zaczyna przybierac malenstwo na wadze a nie tylko na wzroscie ;)
_linka nieprzejmuj sie ja przytylam 7 kg a jak by liczyc od tego co chudlam to bedzie 11 ale to juz wyjasnialam wczesniej :) wiec sie nielam szybko zgobisz ja wracalam to powiedzmy swojej wagi po ciazy rowniutki rok i zeszlam tylko do 60 kg i sie juz niedalo mnie asz zaszlam w ciaze i zeszlam do 56 kg hehe

Ostatnia edycja:
Atomówka wrzuć zdjęcie brzuszka

Lina drugi trymestr to chyba największy przypływ wagi . Tak mi się przynajmniej wydaję na podstawie ostatniej ciąży . Wtedy w ciągu trzech miesięcy przytyłam z 9kg

Mata czytajac inne dziewczyny nie wiem jak Ty ale mi aż głupio :zawstydzona/y: jedna nie przytyła prawie nic, druga 3 kg :zawstydzona/y: jedynym pocieszeniem dla nas (obydwie zaczynamy 21 tydzień) jest to że mamy jedne ze starszych ciąży :) dziewczyny w ciągu najbliższych 3-4 tygodni możecie spokojnie nadrobić nasz przyrost wagi :) tzn mój to nie lada wyzwanie bo już jest 66 (wyjściowa55-57) kg :) ale jak się postaracie :-):-):-):-):-):-):-)

Lina ale ja się nie przejmuję, że ja aż tyle przybrałam, czy mam tyle w pasie - po porzedniej ciąży uz nie byłam drobna kobitka to i z dodatkowymi kg i cm sie łatwiej pogodzić ;-) poza tym wiem, że to dla maluszka tak rosne, więc luzik. Będę się martwić jak urodzę ;-):-p

Lina ale ja się nie przejmuję, że ja aż tyle przybrałam, czy mam tyle w pasie - po porzedniej ciąży uz nie byłam drobna kobitka to i z dodatkowymi kg i cm sie łatwiej pogodzić ;-) poza tym wiem, że to dla maluszka tak rosne, więc luzik. Będę się martwić jak urodzę ;-):-p

Oj mam tak samo jak mata tylko bez poprzedniej ciązy :sorry: W sensie, ze było mnie itak za dyzo wiec oddatkowe kg czy cm nie martwia mnie wogole ;-) Natomiast jak nigdy po ciazy mam motywacje by spasc jak tylko nisko sie da z waga i byc sexy mamą a nie wielorybkiem ;)

I w związku z tym, ze zgadzam się z Matą to i dzisiejszy obwód 110 cm..no lamane na 111 cm :-D A to w sumie tylko 1-2 cm w 2 tygodnie a wizualnie wydaje sie diametralnie inny :confused: a zreszta co ja sie tam znam na obwodach ile to duzo ile to malo :confused2::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry