reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

centymetry i kilograny na "+"

reklama
Ja się tez dzisiaj zważyłam i zmierzyłam - 6,5 kg do przodu a w pasie 110 cm (12 cm do przodu)

Dziewczyny dopóki maluszki zdrowo rosną, to się nie przejmujcie, że brzuszek czy waga nie rosnie ;-) do porodu na pewno brzuszek się zaokrągli a i waga nieco podskoczy :tak:

ja jestem dowodem na to, że waga może zmienić się diametralnie w przeciągu zaledwie kilku dni. Jeszcze 3 tyg temu, moja waga ledwo szła w górę. Dziś zaczęłam 19 tydzien i jakieś 5 dni temu zauważyłam, że ważę już 57/58 kg. (normalnie 54). Brzuch natomiast też średnio rośnie, ale nie martwię się, bo wiem, że podobnie jak z kilogramami, może to się zmienić niemalże z dnia na dzień.

MaMicurina jesteś dopiero w 16 tyg, za parę dni możesz gwałtownie ruszyć do przodu :)

Mata czytajac inne dziewczyny nie wiem jak Ty ale mi aż głupio :zawstydzona/y: jedna nie przytyła prawie nic, druga 3 kg :zawstydzona/y: jedynym pocieszeniem dla nas (obydwie zaczynamy 21 tydzień) jest to że mamy jedne ze starszych ciąży :) dziewczyny w ciągu najbliższych 3-4 tygodni możecie spokojnie nadrobić nasz przyrost wagi :) tzn mój to nie lada wyzwanie bo już jest 66 (wyjściowa55-57) kg :) ale jak się postaracie :-):-):-):-):-):-):-)

dziewczyny a moj brzuch stal sie jak z kamienia taaaaki ciezki ze masakra hehe :) chyba zaczyna przybierac malenstwo na wadze a nie tylko na wzroscie ;)
_linka nieprzejmuj sie ja przytylam 7 kg a jak by liczyc od tego co chudlam to bedzie 11 ale to juz wyjasnialam wczesniej :) wiec sie nielam szybko zgobisz ja wracalam to powiedzmy swojej wagi po ciazy rowniutki rok i zeszlam tylko do 60 kg i sie juz niedalo mnie asz zaszlam w ciaze i zeszlam do 56 kg hehe

Ostatnia edycja:
Atomówka wrzuć zdjęcie brzuszka

Lina drugi trymestr to chyba największy przypływ wagi . Tak mi się przynajmniej wydaję na podstawie ostatniej ciąży . Wtedy w ciągu trzech miesięcy przytyłam z 9kg

Mata czytajac inne dziewczyny nie wiem jak Ty ale mi aż głupio :zawstydzona/y: jedna nie przytyła prawie nic, druga 3 kg :zawstydzona/y: jedynym pocieszeniem dla nas (obydwie zaczynamy 21 tydzień) jest to że mamy jedne ze starszych ciąży :) dziewczyny w ciągu najbliższych 3-4 tygodni możecie spokojnie nadrobić nasz przyrost wagi :) tzn mój to nie lada wyzwanie bo już jest 66 (wyjściowa55-57) kg :) ale jak się postaracie :-):-):-):-):-):-):-)

Lina ale ja się nie przejmuję, że ja aż tyle przybrałam, czy mam tyle w pasie - po porzedniej ciąży uz nie byłam drobna kobitka to i z dodatkowymi kg i cm sie łatwiej pogodzić ;-) poza tym wiem, że to dla maluszka tak rosne, więc luzik. Będę się martwić jak urodzę ;-):-p

Lina ale ja się nie przejmuję, że ja aż tyle przybrałam, czy mam tyle w pasie - po porzedniej ciąży uz nie byłam drobna kobitka to i z dodatkowymi kg i cm sie łatwiej pogodzić ;-) poza tym wiem, że to dla maluszka tak rosne, więc luzik. Będę się martwić jak urodzę ;-):-p

Oj mam tak samo jak mata tylko bez poprzedniej ciązy :sorry: W sensie, ze było mnie itak za dyzo wiec oddatkowe kg czy cm nie martwia mnie wogole ;-) Natomiast jak nigdy po ciazy mam motywacje by spasc jak tylko nisko sie da z waga i byc sexy mamą a nie wielorybkiem ;)

I w związku z tym, ze zgadzam się z Matą to i dzisiejszy obwód 110 cm..no lamane na 111 cm :-D A to w sumie tylko 1-2 cm w 2 tygodnie a wizualnie wydaje sie diametralnie inny :confused: a zreszta co ja sie tam znam na obwodach ile to duzo ile to malo :confused2::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry