reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

centymetry i kilograny na "+"

MantaZG he he dołącze z Tobą do tych bałwanków :) bo jak tak dalej pójdzie to za niedługo turlac sie będę :p jak to mój mówi pójdziemy na balety, położysz się na brzuszku a ja cię zakręcę i breka będziesz tańczyć :)))

reklama
Dziewczyny a czy któraś nie przytyła w ogóle?
Bo ja jeszcze ani grama, od początku schudłam ok 3 kg i tak ciągle po trochu spada waga

atomówko co na to lekarz? tak jak nie przyrastanie da sie jakos wytłumaczyc to ciagle spadajaca po trochu waga by juz mnie zastanawiala..
Ja sie nei wypowiadam bo ja nie ide takim trybem jak wy chudzinki ;-)

Moja lekarka jest ogólnie mało hymm przejmująca się czymkolwiek i chyba raczej aby szybciej i kolejna
Powiedziała,że taki mały spadek to nic nie szkodzi
Nie wiem ja też uważam,że chyba od 2 trymestru to już powinnam tylko rosnąć ale cóż
Jak na następną wizytę znowu schudnę to się jej zapytam czy wg niej mam tak do końca 9 msc chudnąć?
Angel ja absolutnie do chudzinek nie należę, wręcz bagaż i tak mam spory więc byłam pewna,że w ciąży roztyję się jak głupia,a tu póki co miłe zaskoczenie. Ale pewnie wszystko przed mną i jak zacznę tyć niebawem to nie skończe :p

atomowka moze zmien lekarza tak i ja to zrobilam, moja lekarka tez malo czym sie przejmowala i szczerze jedyne slowa jakie z nia zamienilam to dzien dobry i dowidzenia, a to nie jest wporzadku, zmienilam lekarza i jestem bardzo zadowolona.

oj moja koleżanka też miała "problem" odnośnie braku przybierania na wadze...

wwaga stała w miejscu, czasem nawet chudła. Aż tu nagle, pewnego pięknego dnia zaczęła tyć. Etap tycia zaczęła od 7 miesiąca ciąży dopiero. W sumie przytyła 9 kg zdaje się. Dzidziuś był zdrowy, mamcia też. Mam nadzieję i trzymam kciuki, że i u was nadejdzie pora na zbieranie kilogramów. Narazie muszą wam wystarczyc zapewnienia od lekarza, ze wszystko gra mimo braku przybierania na wadze. :-)

Jeżeli nie jesteście przekonane do lekarza prowadzącego ciążę...zmieniajcie go od razu... musimy przeciez czuc sie bezpiecznie.
Ja na szczeście mam cudowną Doktoreczke... Mówi tak dużo, że czasami odpowiada mi na pytanie zanim je zadam.

dbajcie o siebie, nie przemęczajcie i nie stresujcie, będzie caaaaacy! ;-))))

ps. i nie czytajcie za dużo dziwnych artykułów, gdy tylko coś was zaniepokoi...lepiej skonsultować się z lekarzem. Ludzka wyobraźnia robi swoje.

Może zamiast bałwankiem zostanę Mikołajem...później Gwiazdorem... w sumie zawsze chciałam nim być.- będzie okazja ku temu i predyspozycje.

;]

Ostatnia edycja:
Atomowka - jak zaczynasz ciążę z lekką nadwagą, to możesz zacząć tyć później (5/6, a nawet i 7 miesiąc).

Ja mam na plusie 2-3 kg, z porannego ważenia raczej 2. Czyli właściwie nadrobiłam to, co zrzuciłam w I trymestrze.

reklama
tricia ja zaczęłam z nadwagą i niestety nie zaczęłam tyć w 6 miesiącu już teraz jestem na plus prawie 5 kg :eek:

Ja też i to nie z lekką :/ Do zeszlego tygodnia waga stala, po tygodniu w PL nie mam pewnosci czy taka stala ale nie sprawdzam :D

Ale byłabym dźwięczna gdyby ktos mi powiedzial jak to jest z centymetrami, czy 7 cm to duzo czy malo bez przybytku na wadze?

Do góry