W
wika_20
Gość
Moze i dobry pomysl z ta brita bo my tez tachamy.... my na powyzej 3 jestesmy z browna a z aventa kupilam powyzej 3 i jakis taki rozciety w poprzek | o tak jaki to jest ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
napisy zeszły i żółta się zrobiła...
A ja Was tu sobie poczytuję bo o ciekawych rzeczach piszecie Mimo że jeszcze jesteśmy cycowe to w sumie juz niedługo przydadzą mi się Wasze rady. U nas na kamień pomogła brita- duuużo taniej niż kupywanie wody w butelkach. W czajniku zero kamienia, jak już czas zmienić filtr to od razu właśnie po czajniku i garnkach widać. Do tego super do wygotowywania butli bo nic się na nich nie osadza- wcześniej miałam ten problem jak wygotowywałam w zwykłej kranówie to taki osad zostawał
z moimi nic takiego sie nie dzieje ... mala mi zasniedziala od herbatki ale po wyparzeniu wszystko wrocilo do normy
Z kupą sobie poradziliśmy jakoś, choć nie było lekko ;-) Spora łycha śliwki plus herbatka z rumianku w dużej ilości i jakoś poszło. Ale jak poszło to poooooszło! ;-)
Co do wody to u nas jest zdatna do picia bez gotowania, więc nie mamy tego problemu. Na razie gotujemy, mimo wszystko, żeby ciepła była. Ale pewnie niedługo zaczniemy przyzwyczajać Mimi do zwykłej kranówy. W Polsce natomiast piła chyba Żywiec z butli, ale też część gotowaną a część "na surowo" i nie było problemów. A u moich rodziców przegotowana kranówa i też luzik.
Co do butli to chyba jestem rekordzistką ilości, tak jak patrzę ;-) Aventu mam 2x125, 4x260 i 2x330, do tego Lovi 2x240 i ta z łyżeczką. Mam też Nuka, ale nie używam, bo nie mam smoczka. I wszystkie butle non stop w ruchu... W małych jest kaszka i herbatka, wielkie są na drogę jak gdzieś idziemy a średnie na codzień. Lovi jest jak Mi jest zmęczona, bo łatwiej jej się z niej pije.
Jeszcze zadam takie głupie pewnie pytanie - dajecie jeszcze krople witaminowe? Jak tak to jak? My mamy ciągle niedobory i ona nie chce tego pić. Z mlekiem na łyżeczce normalnie wypluwa, a w butli to nie wiem czy wypija czy na ściankach się nie osadza. Mogę jej to wkraplać do deserku czy czegoś?
no witamy!
jakim mleczkiem karmisz?
bebilon comfort, zastanawiam się, czy przechodząc na mleko neastępne, mogę zmienić na zwykły bebilon?