reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Butelkowe mamy :)

My w butli duzej aventa ;) hehe bo tez mamy sporo ich a karmie dr.brownsa tyle ze tam mieszac sie nie da wiec mieszam w tt a tt mam 150 dobrze ze narazie tyle je bo jak 180 to bede musia mieszac w aventa no i wtedy niewiem gdzie bede wode trzymac moze w soiku duzym umytym dobrze wyparzonym ?.... a wy gdzie trzyacie ponawiam pytanko luuuznej;) bo ja wode ta co kupuje malemy my kupujemy to gotuje jeszcze i studze zeby miec zimna nalewa odpowiednia porcje i gotuje troszke w garnuszku takim cienkim co szybko sie gotuje i mam ciepla :) ogolnie zrobienie jedzonka zajmuje nam 30 sekund :D

reklama
Wodę na zapas trzymam w kubku koło czajnika. I co parę godzin wylewam i nalewam nową.

Dziewczyny poradźcie co zrobić żeby Młoda wreszcie zrobiła kupę? 4 dzień nic. Zostały mi dwie rzeczy do wypróbowania - śliwka, której niecierpi i termometr w pupę (czego chciałam uniknąć), ale ręce mi już opadają. Bidulka ciśnie i ciśnie i tyle bąki lecą a kupa nie chce.

My w butli duzej aventa ;) hehe bo tez mamy sporo ich a karmie dr.brownsa tyle ze tam mieszac sie nie da wiec mieszam w tt a tt mam 150 dobrze ze narazie tyle je bo jak 180 to bede musia mieszac w aventa no i wtedy niewiem gdzie bede wode trzymac moze w soiku duzym umytym dobrze wyparzonym ?.... a wy gdzie trzyacie ponawiam pytanko luuuznej;) bo ja wode ta co kupuje malemy my kupujemy to gotuje jeszcze i studze zeby miec zimna nalewa odpowiednia porcje i gotuje troszke w garnuszku takim cienkim co szybko sie gotuje i mam ciepla :) ogolnie zrobienie jedzonka zajmuje nam 30 sekund :D

Ja tak samo trzymam wodę jak Wika :tak: Rano jak jeszcze śpię przy robieniu mleka, to porozlewam ją wszędzie :-D Raz wylalam cały słoik litrowy po całej kuchni :-D
Łatwo i szybko przygotować tak mleczko :))
My na butlach aventa dalej (260 ml) tyle wystarczy. Na noc butla capola, bo ma fajny smoczek i kleik szybko leci. Probowałam na 3-przepływowym aventa, ale tylko ryczy przy karmieniu, bo mu słabo leci :eek:
Wiem, że Daffi daje tak kaszkę Julce...

Wodę na zapas trzymam w kubku koło czajnika. I co parę godzin wylewam i nalewam nową.

Dziewczyny poradźcie co zrobić żeby Młoda wreszcie zrobiła kupę? 4 dzień nic. Zostały mi dwie rzeczy do wypróbowania - śliwka, której niecierpi i termometr w pupę (czego chciałam uniknąć), ale ręce mi już opadają. Bidulka ciśnie i ciśnie i tyle bąki lecą a kupa nie chce.

więcej picia może? Masaże brzuszka, podciąganie nóżek od brzuch, roweryk...

ja w litrowym, wyparzonym słoiku i mieszam ze świeżo przegotowaną...temperatura wychodzi acurat i Młody się nie wścieka,że musi czekać na butlę z podgrzewacza ( którym jest wielgachny kubol wypełniony wrzątkiem...nie chciałam kolejnego sprzetu pt podgrzewacz.....skoro mogę się bez niego obejść...)

akozka u nas rewelacyjnie zawsze działają herbatki rumiankowe! zwykła ekspresową ( nie tą granulowana dla dzieci) zaparzyć na słomkowy kolor ,nie dosładzać a jeśłi juz to przegotować wodę z cukrem ...u nas efekt jest w ciągu 1-3 gdzin...a kjupa???? po pachy!!!!choć teraz nie mamy już problemów odpukać odkąd podajemy deserki owocowe.

u nas pomogla lakoza ale i tak zeby zaczac pomagamy sobie czasem termometrem ... pani doktor mowi ze niekiedy po prostu trzeba jak dziecko cisnie i nie moze ruszyc ...

Hmmm problemy kupowe załatwia u nas woda przed karmieniem a odkad jemy jabluszko to problemu brak!!
Michał o 7 pije kawe-wtedy gotuje wode w czajniku, gdy my wstajemy ona juz troszku ochlodnie i wtedy wlewam ja do termosa i tak na caly dzien nam starcza....

Kurcze termos dobra rzecz :dry: trza pomysleć o zakupie...

wika ładny zapas butli :szok:
Ja musiałam Browns'a wyrzucić, bo mi butla się brzydka zrobiła :eek: Wam też? Wygląda jakbym jej z rok nie myła :eek:
Mam teraz dwa duże Aventy (jeden nietknięty czeka na później) i Canpola 330 :)) No i Avent maly do herbatki ;-)

reklama
Hmmm problemy kupowe załatwia u nas woda przed karmieniem a odkad jemy jabluszko to problemu brak!!
Michał o 7 pije kawe-wtedy gotuje wode w czajniku, gdy my wstajemy ona juz troszku ochlodnie i wtedy wlewam ja do termosa i tak na caly dzien nam starcza....

super :tak:
Nie znam meczarni z kupą, ale musi byc uciążliwa ;/

Do góry