reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Butelkowe mamy :)

witam wszystkie butelkowe mamy!:)

chciałabym Was spytać czy myjecie butelki pod bieżącą wodą czy używacie sterylizatora ?? ogólnie jak wygląda Wasze mycie butelek ;)

pozdrawiam Was wszystkie

reklama

chciałabym Was spytać czy myjecie butelki pod bieżącą wodą czy używacie sterylizatora ?? ogólnie jak wygląda Wasze mycie butelek ;)

pozdrawiam Was wszystkie

ja myje pod biezaca i wrzucam do sterylizatora do mikrofalowki ... przez pierwsze 2 miesiace to na 7-10 min ... teraz tylko zeby je spazyc na 3 min i to chyba co 2 dni :)

acha na poczatek pediatra poradzila mi zeby myc butle nie plynem do naczyn tylko dzieciecym mydelkiem !! mielismy brzuszkowe klopoty i tak bezpieczniej ... po miesiacu jednak zwatpilam :)

Butle myję w ciepłej wodzie, a potem wyparzam wrzątkiem - mi sterylizator nie jest potrzebny ;)
Raz na tydzień gotuję butle przez 5 min

a ja myję płynem i za każdym razem po umyciu zalewam wrzątkiem. gotowałam na początku, sterylizatora nie używałam nigdy.

Dziewczyny, czy zagęszczacie na noc mleko kaszką albo kleikiem? Jaki jest dobry smoczek do kaszek? Mam z tym problem, bo nie chce lecieć i mały się wkurza. A po drugie cały czas się zastanawiam, dawać czy nie? Bo to trochę taki zapychacz...

pozdrawiam Was wszystkie

a ja myje pod biezaca goraca woda i to wszystko.
a ja myję płynem i za każdym razem po umyciu zalewam wrzątkiem. gotowałam na początku, sterylizatora nie używałam nigdy.

w tv kiedys mowiono ze butelek lyzeczek czy miseczek nic z czego je maluch nie powinno sie myc plynem... ale ja tam nie wiem.. ja tam myje zwykla goraca woda....:p

Dziewczyny, czy zagęszczacie na noc mleko kaszką albo kleikiem? Jaki jest dobry smoczek do kaszek? Mam z tym problem, bo nie chce lecieć i mały się wkurza. A po drugie cały czas się zastanawiam, dawać czy nie? Bo to trochę taki zapychacz...

j zageszcam kaszka bo kleik dla Julki jest fuj!
i uzywam butelek aventa. jest tam super rozwiazanie bo w aptece kupilam smoczek trójprzepływowy i zamaist dziurki jest szczelinka dzieki czemu dziecko ladnie ciagnie nei ma z tym problemu no i sa 3 predkosci wylatywania tego mleka...w zaleznosci jak ustawisz smoczek tak leci:)
no i w ogole to ja witam nowa mamusie:)

Ostatnia edycja:
daffi ja tez myje plynem ... sama woda po tym tlustym mleku w zyciu bym nie domyla !!

wlasnie o tym moja pediatra wspominala ze mydelkiem dla dzieci trzeba myc ... ale tez nie domywaly sie jak trzeba ...

ja nie ale moje chlopaki juz niebawem "wchodzą" w 7miesiąc i wg schematu zywienia tam juz sie normalnie dodaje do mleka kaszke i wlasnie tez sie nad tym zastanawiam jest taki smoczek AVENTA nazywa sie TRÓJPRZEPŁYWOWY on ma jedna dziurke i w zaleznosci jak ja obkrecich to wielkosc dziurki jest różna niby przeznaczony jest wlasnie do gestszych pokarmów.

A co do mycia butelek to ja myje płynem normalnie szczotą w ciepłej wodzie i codziennie wieczorem gotuje smoczki czasem tez butelki. Generalnie jak myłam sama wodą to jak powąchałam te butelki i smoczki to mnie az cofnęło tak smierdzialo skiśnietym mlekiem ;)

reklama
ja nie ale moje chlopaki juz niebawem "wchodzą" w 7miesiąc i wg schematu zywienia tam juz sie normalnie dodaje do mleka kaszke i wlasnie tez sie nad tym zastanawiam jest taki smoczek AVENTA nazywa sie TRÓJPRZEPŁYWOWY on ma jedna dziurke i w zaleznosci jak ja obkrecich to wielkosc dziurki jest różna niby przeznaczony jest wlasnie do gestszych pokarmów.

A co do mycia butelek to ja myje płynem normalnie szczotą w ciepłej wodzie i codziennie wieczorem gotuje smoczki czasem tez butelki. Generalnie jak myłam sama wodą to jak powąchałam te butelki i smoczki to mnie az cofnęło tak smierdzialo skiśnietym mlekiem ;)

ja tez jak nawet mydelkiem mylam to nie domywaly sie do konca ...

a co do smoczkow to do browna sa takie smoczki Y do kaszki i gestego mleka ... agatka w dzien z nich pije ale w nocy ma normalna 3 bo by sie krztusila

Do góry