reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

mój je nawet do 10 razy dziennie , za jednym razem nie jest w stanie zjeśc 180 ml, tez jest na Nutramigenie.
Kochana nie wiem, co jest z tym mlekiem, bo po zmianie na Bebilon nagle zaczął jeść 5 porcji :szok: i to różne - czasami 180 a czasami 90, 100 :szok: MOJE DZIECKO!!! Ten łakomczuch! Aż nie wierzę. Najwidoczniej to mleczko takie nijakie jest pod względem sytości.

reklama
a mi pani doktor powiedziala ze na problemy ulewaniowe dobre jest wprowadzenie stalych posilkow bo one zostaja w brzuszku :) bo ulewanie nie jest /przynajmniej u nas/ problemem z nietolerancja mleczka tylko raczej z refluksem ale jak widac nie bardzo duzym ... wiec im gesciejsze jedzonko tym pewniejsze ze zostanie w brzuszku :) my zaczynamy od jablka :)

a co do sloiczkow - bardziej wartosciowa est jednak zupka ze sloiczka niz ta "recznie gotowana" w przypadku sloiczkow mamy badane warzywka, sterylne warunki produkcji i wlasciwy sklad witaminowy ... same sie umordujemy i tak czy tak nie bedzie to tak wartosciowy posilek ... no ale tu w gre wchodzi jeszcze KASIORA !! sloiczek 5 zl to duuuzo !!!!!

a co do robienia zapasow ... trudno powiedziec co dziecku podejdzie ... moze lepiej najpierw kupic jeden i sprobowac a potem robic zapas ...

Mam dziewczyny pytanie. Czy stresuje Was świadomość, że wiecie ile wasze maluszki zjadają? Dla mnie to największy mankament butli. Gdybym nie widziała jak mało mój Maksio wypija byłabym dużo spokojniejsza. A tak czytam te normy dla dzieci w jego wieku i się denerwuję przynajmniej raz dziennie.
Moja w normie wypija, więc się nie martwię;) I w normie przybiera na wadze. Ofc na butli jestem.

ooo fajny temat:)
ja takze ciagle sie obawiam, ze mala za duzo zjada bo niezle przybiera na wadze, ale chyba tak ma byc gdyz je ksiazkowo. zjada 170-180ml, 5 razy na dobe wiec dokladnie tak jak jest na pudelku od mleka. godzinki karmienia tez sie unormowaly i juz od kilku tygodni stale: 04:00, 07:00, 11:00, 15:00, 18:30 i idzie spac (tak wczesnie nie wiem dlaczego-tak sie nauczyla). kupke robi srednio 2 razy na dobe i wazy teraz 6200gram majac 3 miesiace to chyba nie jest tak zle nie?
Super jest:) Moja śpi od 19, codziennie, fajnie tak, potem mamy wieczór dla siebie;)

Pewnie taki ma apetycik:)
Mojemu to nawet antybiotyk i syrop wykrztuśny smakują. Jam chciałam mu dać herbatki do popicia to wypluwał smoka:)))

Jakich mlek używacie?
My zaczęliśmy od Bebiko ale ulewał dość dużo. Potem NAN, jednak teraz NAN ACTIVE, wiecej pieniedzy pojdzie ale jest zdrowsze podobno
Bebilon od zawsze bo nawet w szpitalu Bebilon podawali.

Emwu mojemu Maksowi nie zostało i już karmie przy ludziach:)) tylko nie lubi jak z kimś gadam

Dziewczyny dlaczego Was nie można było na porodówkach odwiedzać. Jakieś strasznie traumatyczne wspomniania macie.
U nas panowała świńska grypa wówczas, też nie było odwiedzin. Jakoś przebolałam te 4 dni. Ale smutno było bez pogadania z najbliższymi. Rodziłam SN. Jako nieliczna z Grudniówek - miło wspominam poród:)

Kochana nie wiem, co jest z tym mlekiem, bo po zmianie na Bebilon nagle zaczął jeść 5 porcji :szok: i to różne - czasami 180 a czasami 90, 100 :szok: MOJE DZIECKO!!! Ten łakomczuch! Aż nie wierzę. Najwidoczniej to mleczko takie nijakie jest pod względem sytości.
No właśnie, ciekawe.. Moja też na Bebilonie. Je co 3,4h. Po 125ml.

a co do sloiczkow - bardziej wartosciowa est jednak zupka ze sloiczka niz ta "recznie gotowana" w przypadku sloiczkow mamy badane warzywka, sterylne warunki produkcji i wlasciwy sklad witaminowy ... same sie umordujemy i tak czy tak nie bedzie to tak wartosciowy posilek

Taa takie bajki to podają w reklamach a naprawdę nie chciałabyś wiedzieć jak oni to robia wejdź sobie na jakieś niemieckie albo angielskie strony o hippie polecam. A dla pewności kupuje żywność w sklepie ekologicznym choć nie wiem czy to też nie ściema. a

reklama
a co do sloiczkow - bardziej wartosciowa est jednak zupka ze sloiczka niz ta "recznie gotowana" w przypadku sloiczkow mamy badane warzywka, sterylne warunki produkcji i wlasciwy sklad witaminowy ... same sie umordujemy i tak czy tak nie bedzie to tak wartosciowy posilek

Taa takie bajki to podają w reklamach a naprawdę nie chciałabyś wiedzieć jak oni to robia wejdź sobie na jakieś niemieckie albo angielskie strony o hippie polecam. A dla pewności kupuje żywność w sklepie ekologicznym choć nie wiem czy to też nie ściema. a

ja powiem tak... skonczylam szkole rolnicza i wiem na czym polegaja te wszystkie ekologiczne pola...hahhahah..... one wcale nie sa ekologiczne!!! opryskuja je chemia gdy slysza w pogodzie ze zbliza sie deszcz.... co ma zadzialac to zadziala a reszte deszcz zmyje... dlatego ciezko kupic jest uczciwie ekologiczne jedzonko!!! ja marchew malej gotuje od kumpeli z pola ekologicznego sklonna jestem jej wierzyc ale pewnosci do konca zadnej nie mam... takie rzeczy ludzie ukrywaja jesli afiszuja sie haslem " zywnosc ekologiczna"!!!!

Do góry