reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

No to zmieniajac temat na własciwy mam dwa pytanka :):-D

1. Jakie Witaminy karmiąć tylko butla oczywiscie zalecali wam pediatrzy ???

(Oczywiscie tak na codzien , niechodzi mi ze jak ktos ma anemie to np. zelazo jak ktos chory to wit. c ) tylko tak na codzien ... ??????????//

2.hmm a drugiego zapomnialam:baffled: myslalam o tym wczoraj wiec pewnie mi sie przypomni hihi:-D

mi d3 jedna kazala podawac druga nie kazala wiec daje co drugi dzien a tak poza tym to nic.

reklama
ja tez daje wit D3 - Vigantol ...
teraz daje co 2 dzien krople ale wczesniej dawalam codziennie
poza tym dawalam sab simplex na brzuszek ale po malu odstawiam ...

Bo mi kazała dawać wit, D
Wit C codzinnie 3 krople Cebion
wit. B6 pol tab 2 x dziennieco
i wit B1 pol tab co drugi dzien

A mi sie wydaje ze powinnam dawac tylko witamine D ewentualnie Cebion ale jak mis podziebiony a tak to nic... wszystko jest w mieszance... i niewiem co robic a sie oczytalam ze mozna witamine z grup B przedawkowac bo sa nie rozpuszczalne w wodzie i z moczem sie nie wydalaja ....

Dziewczyny co robic? potrzebuje rady pediatry innego moj mis jest zdrowy wiec po co mu te wit B ?? i ten cebion

a wit. D tez zostaje co drug dzien kapsulke :)

Tak odnosnie stalych posilkow: poniewaz moja julka miala troszke problemow z ulewaniem mleczka i bolami brzuszka zaczne wprowadzac nowosci dopiero za miesiac i wymyslilam plan, ze przy okazji kazdych zakupow spozywczych zakupic jeden sloiczek czegos dla maluszka to mi sie troche uzbiera w miesiac. No i tym sposobem mam juz 4 sloiczki:) oczywisce bede tez sama przygotowywac, ale wiadomo roznie z czasem bywa i na pewno niejednokrotni sloiczek sie przyda:)

Ja ostatnio kupowałam duże ilości w promocjach;-) zawsze wychodzi taniej:tak:
mam więc już szafkę zawaloną kaszkami, słoiczkami i soczkami:-D

ooo fajny temat:)
ja takze ciagle sie obawiam, ze mala za duzo zjada bo niezle przybiera na wadze, ale chyba tak ma byc gdyz je ksiazkowo. zjada 170-180ml, 5 razy na dobe wiec dokladnie tak jak jest na pudelku od mleka. godzinki karmienia tez sie unormowaly i juz od kilku tygodni stale: 04:00, 07:00, 11:00, 15:00, 18:30 i idzie spac (tak wczesnie nie wiem dlaczego-tak sie nauczyla). kupke robi srednio 2 razy na dobe i wazy teraz 6200gram majac 3 miesiace to chyba nie jest tak zle nie?
mój syn je często ale po 80-100 ml,

Kochana ja mojemu nie liczę karmień hehe...a zjada już nawet 200ml najczęściej (ale daję mu Nutramigen i na opakowaniu jest norma dla dzieci od 2-4 miesięcy: 200 ml). Po prostu takie mleko....
Twoja pije naprawdę książkowo :szok: ciesz się ;)
Ale mój potrafi i parenaście godzin nie jeść :tak: A waży teraz 6600 g (ważony w 3 miesiącu i 1 tygodniu)
mój je nawet do 10 razy dziennie , za jednym razem nie jest w stanie zjeśc 180 ml, tez jest na Nutramigenie.

reklama
Tak odnosnie stalych posilkow: poniewaz moja julka miala troszke problemow z ulewaniem mleczka i bolami brzuszka zaczne wprowadzac nowosci dopiero za miesiac i wymyslilam plan, ze przy okazji kazdych zakupow spozywczych zakupic jeden sloiczek czegos dla maluszka to mi sie troche uzbiera w miesiac. No i tym sposobem mam juz 4 sloiczki:) oczywisce bede tez sama przygotowywac, ale wiadomo roznie z czasem bywa i na pewno niejednokrotni sloiczek sie przyda:)
TYlko dziewczyny uważajcie z tymi zapasami bo różnie może być. Okazało się że mój tylko moją zupkę jada i wszystkie słoiczki stoją. Nie mówiąc o kaszkach i kleikach które leżą odłogiem i chyba mąż je zje:)). A taka własna zupka wychodzi znacznie taniej a roboty z nią jakieę 10 minut na dwa dni. Kiedyś sobie trzeba odbić to płacenia za sztuczne mleczko.
No i bardzo dobrze że czekasz bo stałe pokarmy wprowadza się po 4 miesiącu więc akurat masz jeszcze miesiąc. Nie ma co się spieszyć bo brzuszki jeszcze małe. Do nas przyszła lekarka i dokładnie wpisała do książeczki co ma jeść i jak. Ale cos tam sobie kupić trzeba :)) zwłaszcza deserki owocowe bo o tej porze roku to z owocami bieda. Na szczęście idzie lepsze. WIOSNA JUPII

Do góry