reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki forumowiczek

źle mnie zrozumiałaś, pisząc 'na początku', mialam na myśli to, że dużo kobiet nie moze doczekać sie brzucha, ja np. z chęcią napisalabym sobie na czole, że jestem w ciąży;-) żeby oznajmić to calemu światu. Mam 26lat, ciąża jest przemyślana i wyczekana. U Was, z tego co czytałam bywało różnie ale teraz jest to najmniej istotne. Niezależnie od wieku i sytuacji, ciąża to piękny i wyjątkowy stan

oooo właśnie jak czytam coś takiego, to bardzo chcialabym przyspieszyć czas:-D
U nas to byla wpdaka i to w najmniej odpowiednim momencie, ale kochamy strasznie Mala....
uwierz ze ja tez bym chciala przyspieszyc czas :p:p:p...

reklama
U nas to byla wpdaka i to w najmniej odpowiednim momencie, ale kochamy strasznie Mala....
uwierz ze ja tez bym chciala przyspieszyc czas :p:p:p...
heh wierzę, dzisiaj właśnie znajoma przesłała mi mailem swoje zdjęcie na dwa dni przed porodem, żeby trochę przygasić moją nieodpartą chęć posiadania brzucha;-) ale ja się nie dam zniechęcić;-):happy2:

czytam Was kobitki nt kąpania w wannie. Ja po cc kąpalam w normalnej wannie, na dno gąbka dla niemowlaczka i heja. Trochę bolała rana, ale jakoś dałam radę. Ale są dziewczyny które naprawdę bolą plecy po ciąży i nie są w stanie tak kąpać.

No i przez to że patrzę na Wasze śliczne brzuszki to coraz bardziej brak mi mojego i chcę znów mieć:zawstydzona/y:

:-Dmój okruszek w 26 tc szykował sobie miejsce na dalsze intensywne przybieranie hehe zszedł tak nisko do tego skurcze częstrze niz zwykle i szpital...synek zsunął się do baltonu,lekarz nazwał to baltonowanie czy coś takiego i powiedział,że zostaje w szpitalu u całkowitego ustanie napinania się brzucha,a to przecież normalne że pojawiają się skurcze braxtona,a on kazał mi leżeć do całkowitego ich zaniku :) 2 tygodnie w szpitalu :-D nerwicy dostawałam,Kuba był tak nisko ułożony,że mówili,że może być wcześniak,ale jeszcze nie teraz bo ani rozwarcia ani nic,ale szyjka na 15mm,na kilka dni przed wyjsciem badał mnie lekarz,dał mi nadzieje na wyjscie i zapytał czy będę odpoczywać,a ja myśląc że mnie wypisze powiedziałam tak,a on szczelił "ale i tak nie mogę Cię wypisać,musisz jeszcze poleżeć" myślałam że go :wściekła/y: ledwo główkę zmierzył na usg,wpychał mi ten aparat do usg w kość łonową i w końcu zmierzył,ale przepływów się nie dało bo głowa za nisko oczywiście i majtki też miałam dość nisko,włoski były widoczne wiec wyobraźcie sobie jak nisko hehe

A mam takiego wcześniaka,że urodził się 7.11 tak jak wypadało mi wg usg do około20tc :-) i taki tyci okruszek hehe

jestemaniolkiem Tobie nie grozi taki olbrzymek,bo widzę że dietke masz :-D ja jadłam ile wlazło hehe bo "dla dzidziusia"

Oj tak z miesiaca na miesiac tesknota z a brzusiem narasta.....ja dopiero 8miesiecy temu rodzialm a juz bym mogla miec taki brzusio jak na moim zdjeciu z 30 tygodnia..... ale na to czas ze 2 lata jeszcze;(

Artystka ja to i tak podziwiam naszych facetó ogołnie za to że wytzrymują z takimi marudnymi ciężarówami :). Daj znac jak po rozmowie :).
Nie no nie jestem chyba aż taka zła :p Potrafie być naprawde wredna :p Ale sie staram kontrolować. Otóż tak jak mówiłam jestem z Patrykiem ;p

a apropo Nikodema ----> u mnie chyba nie bedzie Naduni Antoniny tylko jak na poczatku mowilam Nikodem Ireneusz ...

na poczatku byl siusiak, pozniej zniknal, a ostatnio gin powiedzial tak: albo to pepowina albo siusiak.... i co mam myslec??....
Ja Myśle że to chłopak będzie ;P na 100% ;]

Kochana ja sie nauczylam ze facet to nie wszytko i ja za P. juz nie mam zamiaru latac jak do tej pory, on wie ze jego jeden zly ruch i jade do mamy a jemu zostaje placenie alimentow!
Kochana ja Patryka od poczatku nie musiałam "tresować" :p sam sie "wytresował"
;) Martusia tupnie nogą i tak ma być ;) Ogólnie to np jak jestem zmeczona nie chce mi sie, to 2dni potrafie w łóżku przeleżeć i nie odpisuje mu nie odbieram telefonów (nie wiem czemu mam czasem taki kaprys zeby sie odseparować od wszystkiego) i jak ja mu nie odpisuje to jest dobrze,on mi w ciagu godziny nie odpisze i już zła jestem.. Wiec to on ma przerąbane :p Ale szczerze to jest facet z niego do rany przyłóż bo zrozumie mnie jak nikt inny, wie kiedy potrzebuje spokoju i nie gniewa sie jak mu nie odpisuje nie chce sie spotkać.. Czasem lubie pobyć sama i on o tym wie.

pamiętacie z której strony poczułyscie pierwsze ruchy maluszków?
bo z tego też można powróżyć czy chłopiec czy dziewczynka ( u mnie sie to sprawdziło )

jak z prawej to Dziewczynka
jak z lewej to chłopiec

No u mnie też z lewej :p :)) i też mam chłopca ;)

MilenaZagi kochana ja też mam cere straszna.. Tzn ogólnie wyładniałam, ale mam krosty na twarzy i wogóle nie czuje sie jakaś sexi mami jak mi to każdy mowi hehe ;p a co do rozstępów, kochana czy bedziesz sie balsamować czy nie to nie wierz w cuda! Jeśli masz skóre podatną to cokolwiek nie zrobisz to bedziesz miala te rozstępy.. Mówie Ci. Ja mialam wczesniej rozstępy na piersiach bo bardzo wczesnie i bardzo duze mi urosły.. I od poczatku ciazy co usiadlam przed tv to sie zmarowałam oliwką, różnymi specyfikami... A gdybym zdjecie zrobiła to wygladają moje piersi jakby mi ktoś całe poprzypalał.. Mam mnóstwooooo rozstępów. I kremy i balsamy i oliwka nic nie dały.. Na brzusiu jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie bede miala, ale na pośladkach też dostałam..
Ale jeśli mam być szczera oliwka najzwyklejsza jest najlepsza ;)))
A co do snu dzidzi… Hihi kochana! Mój to chyba w ogóle nie śpi! :p Cały czas kopie a właściwie to nie kopie ale kręci się.. Tak jakby tańczył.. ;) Tancerz z niego będzie ;) Chociaż u mnie tak jak u jestesaniołkiem ze jednego dnia napierdziela i to równo a drugiego nic
A no jeśli chodzi o ruchy ja przeważnie po prawej stronie brzucha dostaje ;) po lewej raz na tydzień jak dostane kopniaka to jest dobrze, a po prawej to caly czas właściwie :]
Saleminka no to niezły ten Twój synuś ;]

Czesc Dziewczyny :-)

Witam po przerwie :-) Zrobilam sobie wolne od komputera :p hehe Musze sie Wam pochwalic :-) Bylam na meczu koszykowki... No ale to nie o to chodzi :p Malenstwo przez caly mecz sie wiercilo, kopalo... No i uwaga!!! Pierwszy ra z mi sie przekrecil!!!! :szok: Odwrocil sie glowka w dol! Bo przy tej okazji dostalam kopa w okolice mostka :baffled: hehe :) Ucieszylam sie, ze sie przekrecila dzidzia, a potem se pomyslalam... Zeby czasem od tych halasow i krzykow nie zachcialo mu sie wyjsc i dolaczyc do druzyny koszykarskiej :p hehehe Ale sie potem smialam ze swoich mysli :p
A dzis poczulam raczki :sorry2: mrrrr... Przeciagnal sie i przez chwile mozna bylo wyczuc uwypuklenia po obu stronach brzusia :-) alez to piekne uczucie... :tak:
A tak z innej beczki... Od roku stosuje olejek rycynowy na rzesy i rzadko maskary uzywalam. Powiem, ze na poczatku bylo nawet ok... Ale teraz zaczely mi wypadac!!!! :szok: HURTOWO!!! :szok: Tez tak mialyscie? Bo moze to przez hormony? Bo wlosow tez zgubilam co niemiara... A podobno w ciazy wlosy staja sie piekniejsze... :dry: Bzdury :wściekła/y:

Pozdrawiam i udanej niedzieli zycze :-)

reklama
Milena może mały koszykarzem zostanie?:-D z włosami ci niestety nie pomogę, bo nie wiem czemu się tak dzieje. ale jeżeli chodzi o rzęsy i olejek rycynowy to w stosowaniu go jest pewna granica. nie można go stosować przez długi czas bo potem zamiast gęstszych i mocniejszych rzęs można sobie zafundować łysą powiekę:tak: także radzę ci go odstawić jak najszybciej. ewentualnie smarować raz na jakiś czas w długich odstępach. jeżeli to nie pomoże to radzę się udać do lekarza

Ostatnia edycja:
Do góry