reklama
artystka92
Fanka BB :)
mariola nie wiem ;/ niestety nie wiem nie mam pojęcia jaka wagę ma teraz. Ostatnio byłam na usg w 23 tygodniu.. na usg3d wtedy byłam
i moj dzidziuś w 23 tyg ważył 589g
Bo ja chodze na nfz do gina bo nie mam kasy na prywatnego. A i tak od poczatku ciązy miałam 5 czy 6 razy usg więc źle nie jest ;p
grecja ja mam na piersiach.. widać pręgi czerwone.. ja mam calutkie takie piersi ((( Wyglądam jakby mnie przypalali ;(
i moj dzidziuś w 23 tyg ważył 589g
Bo ja chodze na nfz do gina bo nie mam kasy na prywatnego. A i tak od poczatku ciązy miałam 5 czy 6 razy usg więc źle nie jest ;p
grecja ja mam na piersiach.. widać pręgi czerwone.. ja mam calutkie takie piersi ((( Wyglądam jakby mnie przypalali ;(
saleminka8
artystka92 masz na myśli ten kurdupel na piersi ? eh gdybyś widziała mój brzuch po ciąży szczerze,to bym wolała mieć na piersiach niż na brzuchu,bo z nimi na wierzchu nad jeziorem nie latam pamiętaj,ze póki są ciemne da się coś z nimi zrobić,a nawet jak nic z nimi nie zrobisz zrobią się blade a jak się kiedyś opalisz ledwo co będzie można dostrzec-moja siostra też miała pełno i nie widać
U mnie taki urok szczupłej osoby i bobusia ponad 4kg,ale cóż narazie uzupełniam to sobie miłoscią do małego i jego uśmiechem jak na niego patrze :-)
U mnie taki urok szczupłej osoby i bobusia ponad 4kg,ale cóż narazie uzupełniam to sobie miłoscią do małego i jego uśmiechem jak na niego patrze :-)
Ostatnia edycja:
artystka no tak, ja patrzyłam na brzuszek a nie na cyckitroszkę coś tam jest, ale po jakimś czasie ci zbledną i nie będzie ich prawie w ogóle widać. i tak jak napisała saleminka, jeszcze póki są ciemnie to da się coś z nimi zrobić:-)
artystka92
saleminka i grecja niestety musze wam powiedzieć ze mam stare rozstępy jasne, a na nich jeszcze mam mnóstwo czerwonych, wiec mam jedne na drugich ;/ no na zdjęciu tu nie widać ich tak bardzo, ale od tego miejsca mi sie zaczynają.. I naprawde mam ich mnóstwo.. Nie dość że nie lubie swoich piersi bo są duuuże, mialam rozstępy od kąd pamietam, to jeszcze teraz mi wyskoczyly i wogole z checią bym sobie odcięła piersi ;/
Ja też chodzę normalnie z NFZ do lekarza , tylko szkoda że nie refundują USG 3D musimy też zrobić bo jest problem w zobrazowaniu komory m.przegrodowej u Małego.
I jeśli chodzi o to ile miałaś USG ja to 25 tc miałam USG robione chyba z 12 razy.
Ale to może ze względu na to że zagrożona .
Artystka ja się cisze że mój biust od ciąży w ogóle się uwidocznił teraz to normalnie bez problemu moge nosić bluzki z dużymi dekoltami . Nawet rozstępy tak bardzo mnie nie przerażają
I jeśli chodzi o to ile miałaś USG ja to 25 tc miałam USG robione chyba z 12 razy.
Ale to może ze względu na to że zagrożona .
Artystka ja się cisze że mój biust od ciąży w ogóle się uwidocznił teraz to normalnie bez problemu moge nosić bluzki z dużymi dekoltami . Nawet rozstępy tak bardzo mnie nie przerażają
Ostatnia edycja:
artystka92
hehe mi moja gin załatwiła za darmo 4d usg hehehe Bo napisała skierowanie ze niby cos tam źle jest z dzidziusiem i mialam za darmo robione ;P Tylko za zdjęcia zapłaciłam
A tak to bym 200zł zapłaciła ;/
A ja tak sie zastanawiam czy moze teraz na wizycie, mam 18 stycznia i czy nie powiedzieć czegoś ginekolog zeby mi usg zrobiła Tzn musiałabym skłamać.. W sumie głupio tak, ale jakbym skłamała ze ruchów nie czuje jakos to moze usg by mi zrobiła.. Ehś.. Kurcze tak mysle ;P Bo chcialabym juz zobaczyć małego. Daaawno sie z nim nie widziałam a nie ukrywam że chcialabym sie dowiedzieć ile waży czy wszystko ok )
A tak to bym 200zł zapłaciła ;/
A ja tak sie zastanawiam czy moze teraz na wizycie, mam 18 stycznia i czy nie powiedzieć czegoś ginekolog zeby mi usg zrobiła Tzn musiałabym skłamać.. W sumie głupio tak, ale jakbym skłamała ze ruchów nie czuje jakos to moze usg by mi zrobiła.. Ehś.. Kurcze tak mysle ;P Bo chcialabym juz zobaczyć małego. Daaawno sie z nim nie widziałam a nie ukrywam że chcialabym sie dowiedzieć ile waży czy wszystko ok )
Po 30 tygodniu chyba normalnie przysluguje Ci usg . Ja o swoje też raz się upomniałam , bo tam w okolicy 20 tc można zobaczyć jak rozwija sie serduszko , więc lekarz napisał mi na skierowaniu że jest problem w obrazie morfologii płodu i miałam bardzo dokładne USG . Teraz też powiedział że mam mu przypomnieć o USG więc może uda mi się załatwić na 3 d?;
artystka a Ty z jakiego powodu dostałaś tam skierowanie bo też kurde chciałabym 3d
i za te zdjęcia dużo płaciłaś?
artystka a Ty z jakiego powodu dostałaś tam skierowanie bo też kurde chciałabym 3d
i za te zdjęcia dużo płaciłaś?
artystka92
normalnie to płacisz ok 200 zł ,zależy jakie miasto. Ale moja ginekolog wie ze mam trudną sytuację i wogóle jest taka wyrozumiała i napisała skierowanie że jej sie coś z dzidziusiem nie podoba, i skierowanie jak jest to za darmo robią ;D bo "coś się nie zgadza z dzidzią " no ale jak chcesz zapłacić to popros swojego gina o namiary gdzie mozesz sie zgłosić bo chcialaś usg 3d i ile by to kosztowało
Wiesz to zależy od gina, namiary napewno Ci da, ale moja to mi od razu załatwiła ze za darmoche A za same zdjęcia 50 zł zapłaciłam Ale warto było
Wiesz to zależy od gina, namiary napewno Ci da, ale moja to mi od razu załatwiła ze za darmoche A za same zdjęcia 50 zł zapłaciłam Ale warto było
reklama
Jak pewnie wiesz ze swojej sytuacji - młoda licealistka jako mama nie ma możliwości zeby pozwolić sobie na takie wydatki . Dlatego ciekawe czy jak jutro z moim się dogadam to czy załatwię
W sumie mógłby mi dać to skierowanie .
Dzięki wielkie za informacje.
A płacić te 200 a 50 zł to ogromna różnica .
W sumie mógłby mi dać to skierowanie .
Dzięki wielkie za informacje.
A płacić te 200 a 50 zł to ogromna różnica .