reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
mariola nie wiem ;/ niestety nie wiem nie mam pojęcia jaka wagę ma teraz. Ostatnio byłam na usg w 23 tygodniu.. na usg3d wtedy byłam
i moj dzidziuś w 23 tyg ważył 589g
Bo ja chodze na nfz do gina bo nie mam kasy na prywatnego. A i tak od poczatku ciązy miałam 5 czy 6 razy usg :p więc źle nie jest ;p
grecja ja mam na piersiach.. widać pręgi czerwone.. ja mam calutkie takie piersi :(((( Wyglądam jakby mnie przypalali ;(

artystka92 masz na myśli ten kurdupel na piersi ? eh gdybyś widziała mój brzuch po ciąży :szok: szczerze,to bym wolała mieć na piersiach niż na brzuchu,bo z nimi na wierzchu nad jeziorem nie latam :-D pamiętaj,ze póki są ciemne da się coś z nimi zrobić,a nawet jak nic z nimi nie zrobisz zrobią się blade a jak się kiedyś opalisz ledwo co będzie można dostrzec-moja siostra też miała pełno i nie widać

U mnie taki urok szczupłej osoby i bobusia ponad 4kg,ale cóż narazie uzupełniam to sobie miłoscią do małego i jego uśmiechem jak na niego patrze :-)

Ostatnia edycja:
artystka no tak, ja patrzyłam na brzuszek a nie na cycki:-Dtroszkę coś tam jest, ale po jakimś czasie ci zbledną i nie będzie ich prawie w ogóle widać. i tak jak napisała saleminka, jeszcze póki są ciemnie to da się coś z nimi zrobić:-)

saleminka i grecja niestety musze wam powiedzieć ze mam stare rozstępy jasne, a na nich jeszcze mam mnóstwo czerwonych, wiec mam jedne na drugich ;/ no na zdjęciu tu nie widać ich tak bardzo, ale od tego miejsca mi sie zaczynają.. I naprawde mam ich mnóstwo.. Nie dość że nie lubie swoich piersi bo są duuuże, mialam rozstępy od kąd pamietam, to jeszcze teraz mi wyskoczyly i wogole z checią bym sobie odcięła piersi ;/

Ja też chodzę normalnie z NFZ do lekarza , tylko szkoda że nie refundują USG 3D :tak::tak::tak: musimy też zrobić bo jest problem w zobrazowaniu komory m.przegrodowej u Małego.
I jeśli chodzi o to ile miałaś USG ja to 25 tc miałam USG robione chyba z 12 razy.
Ale to może ze względu na to że zagrożona .
Artystka ja się cisze że mój biust od ciąży w ogóle się uwidocznił :D teraz to normalnie bez problemu moge nosić bluzki z dużymi dekoltami :D. Nawet rozstępy tak bardzo mnie nie przerażają:p

Ostatnia edycja:
hehe mi moja gin załatwiła za darmo 4d usg hehehe :D Bo napisała skierowanie ze niby cos tam źle jest z dzidziusiem :D i mialam za darmo robione ;P Tylko za zdjęcia zapłaciłam :p
A tak to bym 200zł zapłaciła ;/

A ja tak sie zastanawiam czy moze teraz na wizycie, mam 18 stycznia i czy nie powiedzieć czegoś ginekolog zeby mi usg zrobiła :p Tzn musiałabym skłamać.. W sumie głupio tak, ale jakbym skłamała ze ruchów nie czuje jakos to moze usg by mi zrobiła.. Ehś.. Kurcze tak mysle ;P Bo chcialabym juz zobaczyć małego. :D Daaawno sie z nim nie widziałam a nie ukrywam że chcialabym sie dowiedzieć ile waży czy wszystko ok :))

Po 30 tygodniu chyba normalnie przysluguje Ci usg :). Ja o swoje też raz się upomniałam , bo tam w okolicy 20 tc można zobaczyć jak rozwija sie serduszko , więc lekarz napisał mi na skierowaniu że jest problem w obrazie morfologii płodu i miałam bardzo dokładne USG :tak::tak::tak:. Teraz też powiedział że mam mu przypomnieć o USG więc może uda mi się załatwić na 3 d?;:confused::confused:
artystka a Ty z jakiego powodu dostałaś tam skierowanie :confused: bo też kurde chciałabym 3d :D
i za te zdjęcia dużo płaciłaś?

normalnie to płacisz ok 200 zł ,zależy jakie miasto. Ale moja ginekolog wie ze mam trudną sytuację i wogóle jest taka wyrozumiała i napisała skierowanie że jej sie coś z dzidziusiem nie podoba, i skierowanie jak jest to za darmo robią ;D bo "coś się nie zgadza z dzidzią :p" no ale jak chcesz zapłacić to popros swojego gina o namiary gdzie mozesz sie zgłosić bo chcialaś usg 3d ;) i ile by to kosztowało
Wiesz to zależy od gina, namiary napewno Ci da, ale moja to mi od razu załatwiła ze za darmoche :) A za same zdjęcia 50 zł zapłaciłam ;) Ale warto było ;)

reklama
Jak pewnie wiesz ze swojej sytuacji - młoda licealistka jako mama nie ma możliwości zeby pozwolić sobie na takie wydatki :). Dlatego ciekawe czy jak jutro z moim się dogadam to czy załatwię :confused::confused::confused::confused:
W sumie mógłby mi dać to skierowanie :).
Dzięki wielkie za informacje;).
A płacić te 200 a 50 zł to ogromna różnica :).

Do góry