reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

Rajtalki fajowe :-D Ja to jeszcze nic nie mam :zawstydzona/y: Od kilku dni siedze w necie i szuuuuukam... Chce zaczac od lozeczka i wozka, ale te ceny :wściekła/y: eeeeeee...

Ja tez staje przed lustrem... No i jakos nic mi nie wychodzi :-( No i ? :zawstydzona/y:

reklama
a gdzie mi sie pomieścił maluch 4200g w brzuszku o obwodzie 116cm,moja koleżanka miała 126cm i synka 3700g ;-)

Ciekawe to jest jak one tam są ułożone,bo takie duże a jakby spojrzeć na dzidziusia po porodzie i perzypomnieć sobie wielkość brzucha hehe

Witam. ;)
No dziś i wczoraj się mierzyłam w pasie na wysokości pępka juz 104 ;P hehe wiec dobrze jest..
A prócz tego mam niezłe nerwy ;/ Poszłam do gina dziś ;/ i położna do mnie że moja ginekolog wzięła miesięczny urlop! zjechałam pół miasta a ona do mnie ze mam wizyte na środe na 8 rano przełożoną do drugiej ginekolog ;/
Jestem tak wściekła, jechałam przez całe miasto zeby dowiedziec sie ze w srode dopiero mam przyjść ;/ Fajnie. Już nastepne moje ciąże napewno nie będą prowadzone przez NFZ sram na takie traktowanie pacjentów ;/

Dziewczyny a ja nie wiem co Wy tak narzekacie na ten nfz moze zle trafilyscie.Ja mam fajny osrodek i bliziutko bo z 15 min spacerkiem,(poza ciazą z 5:D).Kolejek nie ma.Gabinet czusciutki,nowe sprzety a nie jak za komuny.Idę kiedy chce.Badania mam za darmo na miejscu ,o 8 roibie badanie o 14 juz sa wyniki.Na prawde nie moge narzekac.

A i ktoras pisala ,ze na nfz robią tylko 3 usg ,wiec stwierdzam ze to nie prawda,ja za 3 tyg bede miec 4 .A ciaza przebiega prawidlowo.

mazia ja juz mialam 6usg. A jesli chodzi o nfz ;/ u mnie małe miasto, jest sprzet który jest od kąd go wymyślili jeden i ten sam! ;/ Wiec usg to jest tak dupne że nie komentuje.. Kolejki? 2 godziny sie czeka na wizyte. Załóżmy umawiają nas na 13 godzine a schodzi tyle ze o 15 sie wchodzi ;/
Wogóle jak szlam na pierwsze pobranie krwi to mialam na poniedziałek przyjść, ale niestety zaspałam.. I poszlam we wtorek.. To mimo ze nie miala nic polozna do roboty to mi tej krwi nie pobrała, to wrocilam do domu i przyszłam w piatek. Ktoregos tam razu rozchorowałam sie i na pobranie krwi nie poszlam tez w wyznaczonym dniu, zadzwonilam i zapytalam sie kiedy moglabym przyjść powiedziedziała ze w poniedzialek albo środe. Poszlam w środe a ona do mnie ze pobrania krwi sa w poniedzialki wtorki i piatki ;/
I znowu na darmo sie tluklam przez cale miasto..
A teraz pojechalam to sie okazalo ze sobie gin urlop wzięla.!

Aaaa jesli chodzi o badania, to jak Ci kaze sie rozebrać, zdjąć spodnie itd, to przez całą sale nago biegniesz bo na jednym koncu parawan a na drugim lozko do badania ;/ a co lepsze żaluzje są zawsze do góry podciągniete, a z bloku z naprzeciwka wszystko widać. Więc fajnie xD :p pozdro dla nfz ;p
ale jedyna zaleta, jest wszystko wyremontowane, pomalowane ładnie i czysto ;) to musze przyznać. Aaaa i jest jedna położna której jak o cokolwiek nie zapytasz to ze skwaszoną miną odpowiada yhy ,aha. Pytalam kiedys czy położna jest w sali i przyjmuje kogoś. Na co ona: no chyba siedze tu to znaczy ze nikogo tam nie ma
Brr.. Moja pierwsza ciaza, druga wizyta to z kąd mialam wiedzieć ze tylko jedna polożna jest ;/
Teraz sie przyzwyczailam do tego, no cóż ;p

reklama
hehe artystka no to przygody masz niesamowite.Ja nie mieszkam w miescie mieszkam na wsi 6 tysiecznej.I jest tylko 1 osrodek.Nie moge na niego narzekac.Kolejek praktycznie nie ma dzisiaj przyszlam i nnikogo nie bylo(u nas sie nie umawia na konkretną godzinę)badania moge robic kiedy chce od pn do pt od 8 do 9.Jedyny minus to to ,ze wszyscy wszystko wiedzą wszyscy sie znaja itp.Ale ogolnie nie narzekam.Dla mnie wazne jest to ,ze mam blisko bvo moj maz pracuje i nie ma ze mną czasu jezdzic do miasta.Chociaz w miescie wcale nie ma lepiej,przed ciaza jezdzilam do miasta na nfz i tam uzywali jeszczze tych metalowych wzierników(NIENAWIDZE) a u nas sa jednorazówki plastikowe:D ii ogolnie u nas duzo ładniej.

Seleminka gratuluje,ucaluj synka.Ja nie umiem doczekac sie juz mojego Antosia.

Do góry