reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

saleminka- jakby się mały dobrze ułożył nic by ci nie było. Ja mam 155cm nie jestem duża-rodziłam naturalnie synka 4200 59cm. Mialam nacięcie-ale nie duże. Półtorej godziny po porodzie już chodziłam. A po 2 dniach wyszłam. Myśle,ze po cesarce bylo by gorzej.

Moze przy następnym bedzie inaczej. Nie ma co się źle nastawiać.

Ja miałam brzuch jak na bliźniaki,albo trojaczki. A i tak lekarze w szpitalu mówili,ze 3700 około. Może i dobrze- bo zastanawiali sie nad cesarką-może gdyby wiedzieli-to by cieli po tylu godzinach męczarni.Ja wiedziałam,że ok 4 kilo-bo z każdego usg-wychodził duży.

Kubulek śliczny-warto było troszkę się pomęczyc:p

Ostatnia edycja:
reklama
saleminka- jakby się mały dobrze ułożył nic by ci nie było. Ja mam 155cm nie jestem duża-rodziłam naturalnie synka 4200 59cm. Mialam nacięcie-ale nie duże. Półtorej godziny po porodzie już chodziłam. A po 2 dniach wyszłam. Myśle,ze po cesarce bylo by gorzej.

Moze przy następnym bedzie inaczej. Nie ma co się źle nastawiać.

Ja miałam brzuch jak na bliźniaki,albo trojaczki. A i tak lekarze w szpitalu mówili,ze 3700 około. Może i dobrze- bo zastanawiali sie nad cesarką-może gdyby wiedzieli-to by cieli po tylu godzinach męczarni.Ja wiedziałam,że ok 4 kilo-bo z każdego usg-wychodził duży.

Kubulek śliczny-warto było troszkę się pomęczyc:p

o tak gorzej po cc,tak by mnie tylko krocze bolało,a tak to każdy ruch sprawiał ból do tego miałam okropne duszności jak już Kubulka wyciągli z brzuchola,tak mi opadły płuca,że szok,myślałam że się udusze ;-)anestezjolog chciał mi maske z tlenem dać hehe

WOW!!! Saleminka GRATULEJSZYNS :) hehe i jak dzidzia? i ja Ty? :-)

A mam do Was pytanie... Czy ktoras z Was miala kolczyka w pepku? Bo ja 2 dni temu zauwazylam zaczernienienie tam i dzis opuchniety i bolal, to wyciagnelam... :sorry2: Moze wreszczie brzusio zaczyna mi rosnac i dlatego to tam :p hehe
Artystka... brzusio ekstra :)

A mam do Was pytanie... Czy ktoras z Was miala kolczyka w pepku? Bo ja 2 dni temu zauwazylam zaczernienienie tam i dzis opuchniety i bolal, to wyciagnelam... :sorry2: Moze wreszczie brzusio zaczyna mi rosnac i dlatego to tam :p hehe
z tego co wiem, to mozliwe, kolczyk powinno sie wyciagnac bo moze ozerwc dziurke ---> rosnacy brzuchacz bedzie go wypychac :)....
zobaczysz jak za jakis czas bedziesz sie smiala ze tak niedawno to narzekalas na maly brzucholek

warto,warto,ale zobaczymy co z niego wyrośnie :-D
jak pójdzie w charakter po mnie to masakra hehe
jakbym slyszala siebie :-D:-D:-D:-D:-D
z tym ze moja mala juz poszla za mna :-D, tak wrednego i zlosliwego dziecka to chyba zadna nie nosi pod sercem :-D:-D..... a jakie uparte potrafi byc :-D:-D...
juz teraz a za rok bedzie tupala nozkami i krzyczala, jak ja za malego :-D!!!

Ja wyciągnęłam kolczyk w 2 miesiącu. Kilka dni później nie mogłam go włożyć a teraz gdy urósł mi brzuch to dziurka się rozciągnęła i mogę go włożyć. Tylko jest zaczerwieniony cały czas na około dziurek :-(

Co do kolczyka :p Nie wiem nie mam, miałam kiedys, 1 klasie gimnazjum :p Ale wyjęłam po paru miesiacach. Później w 1 klasie liceum zrobiłam sobie kolczyk w języku ;P no ale sie sepluniłam strasznie i dlatego wyjęłam :D. Teraz mam tylko w nosku kolczyk ;p

milenazagi ;) dzięki :)

ja powiem tak : jeśli charakter po tacie bedzie moj synuś miał to napewno każdą dziewczyne bede przed nim ostrzegać
A jak charakter po mnie, to dziewczyny raczej nie bedzie miał hehe ;p bo trudna jestem osobą ;p

no rzeczywiscie to moze byc od rosnacego brzuszka... Mam tylko cicha nadzieje, ze nie wyskoczy mi z dnia na dzien i nie rozerwie mnie jaktu mi coniktore wrozyly :-p:-) hehe Nie bede palcem pokazywac :p hihihi A co do mojego niebrzuchatego brzusia, to Wam powiem, ze cos sie z nim tam w koncu dzieje :sorry2: Moze nadal nie wgladam na 6 miesiac, tylko jakbym miala gazy :-D hehe... No ale to chyba poczatek i urosnie :-)
Milej nocki wszystkim zyczymy :-)

reklama
Milena ja jak każdemu mówiłam ze mam 6 miesiąc to mi nie wierzyli :p mialam mały brzusio. Moja koleżanka stwierdziła że dziewczyny w 4 miesiacu tak wyglądały jak ja w 6 hehe ;P
A teraz też mi mowią że aż takiego dużego brzusia nie mam.

Ale czasami jak sie mały rozpycha to tak mnie skóra swędzi, strasznie ;/ najchetniej odciełabym sobie polowe skóry tak mnie swedzi jakby sie rozrywała ;P i wtedy oliwke w sumie wyciagam ;p

Do góry