reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

No jasne ;)
Ja juz sie doczekać nie moge, jeszcze równy tydzien i ide do ginekolog ;) Mam nadzieje ze jest wszystko ok i ze bede miec usg :pP
A u was co tam ciekawego słychać? Dzidzia kopie? :D

jestesaniolkiem gdzie sie podziewasz?!

reklama
hehe mi moja gin załatwiła za darmo 4d usg hehehe :D Bo napisała skierowanie ze niby cos tam źle jest z dzidziusiem :D i mialam za darmo robione ;P Tylko za zdjęcia zapłaciłam :p
A tak to bym 200zł zapłaciła ;/

A ja tak sie zastanawiam czy moze teraz na wizycie, mam 18 stycznia i czy nie powiedzieć czegoś ginekolog zeby mi usg zrobiła :p Tzn musiałabym skłamać.. W sumie głupio tak, ale jakbym skłamała ze ruchów nie czuje jakos to moze usg by mi zrobiła.. Ehś.. Kurcze tak mysle ;P Bo chcialabym juz zobaczyć małego. :D Daaawno sie z nim nie widziałam a nie ukrywam że chcialabym sie dowiedzieć ile waży czy wszystko ok :))

nie kłam w taki sposób,bo wpadniesz jeśli Cię będzie badać a dostanie w trakcie kopniaka hehe
chociaż ja conieco gadałam,miałam wiele razy usg.Też chodziłam przez NFZ bo akurat moja ulubiona gin przyjmuje prywatnie i w przychodni ;-)
najwięcej usg miałam robione do 20tc,bo ja sie martwiłam,bo to była ciąża odrazu po poronieniu a moja gin chciała w ten sposób sprawić bym była spokojniejsza ;-) więc robiła mi częste usg,na trójmymiarowym byłam 5 razy i 4 razy miałam robione zwykłe,tylko że u mnie było łatwiej o 3d bo moja gin jest córką z-cy ordynatora w szpitalu hehe

No jasne ;)
Ja juz sie doczekać nie moge, jeszcze równy tydzien i ide do ginekolog ;) Mam nadzieje ze jest wszystko ok i ze bede miec usg :pP
A u was co tam ciekawego słychać? Dzidzia kopie? :D

obija się :-D

Wy się chwalicie brzucholami to ja się pochwalę Kubulkiem

Ostatnia edycja:
saleminka no tak , moj to jak tetno sprawdzala mi polozna to zawsze tak skopal te miejsce gdzie przykładała ze szok, ona az sie smiala bo z calej sily kopał :p haha
A ja bylam na normalnym usg w 22 tygodniu to na poczatku sie dał, pokazał synek co tam miał do pokazania ;p i przez nastepne 4 minuty nic, odwrócił sie tyłkiem do nas i tyle ;p hah ;p a jak mialam 2 usg robione chyba w 12 tygodniu to mały tak tańcował że gin az sie smiala, pokazał sie z każdej strony, naprzekrecał sie na obracał ;P

Kubuś śliczny facet ! :))) Rośnie a rośnie :) Niech Ci się chowa zdrowo! :*

A co do jestesaniolkiem taaa ;P Pewnie wcina tą swoją sałatke, bo mowila ze jest na diecie ;P Ale wcale jej nie współczuje bo jak ide do warzywniaka to nakupuje mnóstwo marchewek, bananów, jabłek, mandarynek ;P Najem sie papryki czerwonej ;p :D Ale musze przyznać że żyje tylko owocami, warzywami i słodyczami :D

Ostatnia edycja:
jestemaniolkiem Tobie nie grozi taki olbrzymek,bo widzę że dietke masz :-D ja jadłam ile wlazło hehe bo "dla dzidziusia"
oj kochana jak ja cie uwielbiam, podnosisz mnie na duchu.... :*.... ja tak se mysle zeby mala tak do 3 500 dojechala i dalej ani grama!!!!

Nie no nie jestem chyba aż taka zła :p Potrafie być naprawde wredna :p Ale sie staram kontrolować. Otóż tak jak mówiłam jestem z Patrykiem ;p

Ja Myśle że to chłopak będzie ;P na 100% ;]

Kochana ja Patryka od poczatku nie musiałam "tresować" :p sam sie "wytresował"
;)
No to gratki ze sie dogadaliscie :)!!!
Nawet tak nie mow ---> ja chce Piczke!!!!!
Zamien sie ---> ja mojego to musze tresowac i to rowno :-D:-D:-D...

Hehe tzn wiesz, to moja 1 ciąża, ale nie wiem czemu każdy do tego tak strasznie podchodzi. Ja jakoś boje sie, wiadomo, do przyjemnych rzeczy nie bedzie to należeć, ale wiem że poród jest rzeczą normalną, i jakoś nie martwie sie bólem. Wiadomo będzie boleć ale ja sobie myśle że to jest nieuniknione, i ból trwa nawet niech 48 godzin, a tyle szczescia ile dziecko da później.. Wiec dla dzidzi trzeba przecierpieć co swoje

hehe zresztą pogadamy jak urodze bo teraz jestem cwana ;P Ciekawe podczas porodu czy bede taka opanowana hehehehe xD:p
hahaha ja na porodowce to dam taka arie ze caly szpital bedzie mnie oklaskiwal po wszystkim :-D:-D:-D:-D:-D, przyjda z kwiatami i propozycjami pracy w operze :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A to mój brzuszek ;) 31 tydzień i 3 dzień ;))
Powiększcie sobie jak coś :p

Nawet widać moje rozstępy :(( Ale cóż ja na to poradze..
Hehe największego brzuszka jak na 31 tydzień to chyba nie mam :p
Artystka Kocham twoj brzuszek oj kocham - jesssst taaaaaki sliczny :tak:!!!!!

a te rozstepy w staniku to Pikus --- nie widac a cycuszki to masz mniam gitez nie ma co :-D;-)

saleminka i grecja niestety musze wam powiedzieć ze mam stare rozstępy jasne, a na nich jeszcze mam mnóstwo czerwonych, wiec mam jedne na drugich ;/ no na zdjęciu tu nie widać ich tak bardzo, ale od tego miejsca mi sie zaczynają.. I naprawde mam ich mnóstwo.. Nie dość że nie lubie swoich piersi bo są duuuże, mialam rozstępy od kąd pamietam, to jeszcze teraz mi wyskoczyly i wogole z checią bym sobie odcięła piersi ;/
To ja chce je !!! Nawet z rostepami ----> biore, juz sa moje :-D:-D:-D!!!!

dopiero wrocilam od mamy ze wsi - bylam na 9 urodzinach mojego braciszka :-)...

obija się :-D

Wy się chwalicie brzucholami to ja się pochwalę Kubulkiem

oooo ty Malpo jedna - ja sie nigdy nie obijam :-D:-D:-D:-D, ja kare ukradne ci twojego przystojniaczka :-p:-p:-p:-p... ahhh takiego slodziaka miec w domu....

To inaczej ---> juz teraz umowmy sie ze jak bede miala dziewczynke to twoj Kubulek i moja Nadzia biora slub i juz..... z ladnych dzieci beda jeszcze ladniejsze --> nowa exrtra super rasa ludzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A co do jestesaniolkiem taaa ;P Pewnie wcina tą swoją sałatke, bo mowila ze jest na diecie ;P Ale wcale jej nie współczuje bo jak ide do warzywniaka to nakupuje mnóstwo marchewek, bananów, jabłek, mandarynek ;P Najem sie papryki czerwonej ;p :D Ale musze przyznać że żyje tylko owocami, warzywami i słodyczami :D
haaaaa i tu cie mam - moglam skonczyc z dieta... tylko musze sie przyzwyczaic do wymiotow raz na jakis czas :tak:... moj gin powiedzial ze to temu bo hormony zle wplywaja na moj juz wyniszczony zoladek i jelita... jak bede czula bełta w gardle to brac syropik i tyle :-D:-D:-D:-D:-D

a tak wogole co tam kochaniutke u was - nawet nie wiecie jak sie za wami stesknilam moje piekniochy :-)!!!!!
ja jutro studniowke swietuje -> torcioch i picollo ahhhh mniam :-D...

jestesaniolkiem dobra to oddam Ci moje baloniki z chęcią :D:p ;]
A co do mojego brzucha , ciemu go kochaś?:pP Nie jest taki cudny jak tu piszecie ;p
A wlasnie jak sie kochana czujesz z dzidzią?:) Wszystko ok? Jak tam Twój men sie spisuje? Pyskuje czy jest grzecznym chłopcem ?:))
Mój dziś 2 godziny rozmawial ze mna przez tel. Bo u nas taka lipa pogoda ze z domu nawet nie chce wyjść, wogóle dziś sie źle czułam bo straszne miałam duszności dziś.. ;/ I nie chciałam z Patrykiem sie spotkać więc w domku przesiedziałam cały dzień ;]

jestesaniolkiem dobra to oddam Ci moje baloniki z chęcią :D:p ;]
A co do mojego brzucha , ciemu go kochaś?:pP Nie jest taki cudny jak tu piszecie ;p
A wlasnie jak sie kochana czujesz z dzidzią?:) Wszystko ok? Jak tam Twój men sie spisuje? Pyskuje czy jest grzecznym chłopcem ?:))
Mój dziś 2 godziny rozmawial ze mna przez tel. Bo u nas taka lipa pogoda ze z domu nawet nie chce wyjść, wogóle dziś sie źle czułam bo straszne miałam duszności dziś.. ;/ I nie chciałam z Patrykiem sie spotkać więc w domku przesiedziałam cały dzień ;]
u mnie tez dupna pogoda :/.....

haaaaa, mam baloniki, mam baloniki :D jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
twoj bebzolek - jest przesliczny, ja tez kce taaaaaki sldziachny :D!!!

moj?? - szkoli sie.... a jak... ;)... coraz lepiej mu idzie....
dzisiaj znowu bebzol mi sie podniosl.... a poza tym mala wali juz nad pepkiem, pewnie boksuje..... wiec tak se, a i noge probuje wystawic na zewnatrz... naciska naciska i naciska a noga nie wychodzi z brzucha :D:D:D:D:D!!!

hihi ;) moj mały to uwielbia skakać po pęcherzu :p i lubi sie wyciągać tak że po żebra i miednica w jednym momencie mnie boli ;p
Dzis sie obraził bo mało spałam :p położyłam sie o 4 w nocy i o 9 wstałam ;P i on caly dzien spi, raz na jakiś czas sie ruszy ;P albo porusza sie z 5 minut i znowu cisza ;)

A teraz wybaczcie kochaniutkie moje ale ide spać! (ostatnio bardzo dużo bym spała.. Ciągle chce mi sie spać i spać i spać.. )
Do jutra :**
Buziam was wszystkie i fasolki to juz wogóle najbardziej! :))

nie oddam Kubusia :-D ja go nosiłam tyle czasu i to ja się darłam jak wyprzeć go nie potrafiłam i to ja miałam pop...położną i teraz za nic go nie oddam :-D ha !
a co najważniejsze ja se go zrobiłam i zaplanowałam płeć :rolleyes:
za dużo byś chciała,cyce naszej artystki,mojego Kubusia,coś jeszcze ? hehe

ale wiecie co dziewczyny krzyk podczas porodu pomaga,ból nie jest taki okropny wtedy :-D przez pierwsze kilka godzin skurcze to pikuś,ja miałam jazde gdzieś już na maksymalnym rozwarciu i po 11 godzinach,ale możliwe że było to spowodowane tym,że Kuba się cofał ciągle i przez to cofanie zmienił pozycje i miałam go po lewej stronie a główka ułożyła mu się w strone kosci miednicy a nie kanału rodnego,ale jakbym urodziła go naturalnie to chyba by mi krocze eksplodowało hehe na sali operacyjnej wszyscy gałami przewracali,bo on taki duży a mój brzuch tak nie wywglądał hehe

aniołku wiesz co,kobity takie wielkie się nie rodzą,moja siostra urodziła 3280g,moja kumpela 3400g a inna to już gigantke miała 3670g ;-) więc nie takie wielkie te kobity się rodzą,a moja sąsiadka urodziła chłopaka pół roku temu z wagą 2700g-o terminie i taki tyci tyci :-)

reklama
Do góry