reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Marcikuk- dacie radę z przeprowadzka :-) moja przyjaciółka musiała sie wyprowadzić z domu w którym 8 lat mieszkała 2 tygodnie po porodzie i dała radę :-) choc tak sobie teraz mysle i sama nie wiem co gorsze czy przeprowadzka przy spiacym noworodku czy buszajacych wszedzie maluchach hehe:-)

sylha- ja uwielbiam ten wózek dokładnie za to co ty czyli to, ze w aucie zajmuje bardzo mało miejsca, w sekundę sie go składa , jest lekki , ma nie dość ze kosz na zakupy to jeszcze z tylu za suedzeniami siatkę oraz za wielka bude:-) jednak mój i candy tez kocham choc nie wiem za co hehe. mam dylemat, ktory wzuac do polski na urlop i z jednej strony wolalabym i candy ale właśnie za BJ przemawia ta jego łatwość składania . Lenka poki co jest w gondoli i ma taki widok jaki kazdy dziecko ma w gondoli a w spacerowce bedzie juz pod spodem ale mysle ze to nie bedzie problem:-)
Co do domków to mam nadzieje , ze wypali:-) poki co stoi ogrodzenie , jest dużo drzewek , media no a domki będziemy chcieli zacząć po sezonie . Musi nam zreszta to wypalic nie ma wyboru ;-)

Dzus mateuszkowi wyszły 2 jedynki dolne :-) tak wiec mamy pierwsze zabki

reklama
Sylha,póżniej na spokojnie napiszę Ci wszystko co i jak,generalnie musisz złożyć wniosek o te 2 tyg dodatkowe a póżniej o ten roczny. Ide karmić Chłopców,póżniej się odezwe...

Witam
Gratuluje zabkow :)
Co do raczkowania to nie kazde dziecko to robi ale dobrzeby bylo zeby dzieci, ktore mialy napiecie badz wczesniaki jak najdluzej raczkowaly. Wiem jak cieszy chodzenie na dwoch konczynach jednak dla lepszego rozwoju bioder lepsze dlugie raczkowanie.

Ja wczoraj zaliczylam z mloda wycieczke za Londyn. Od 6-20 poza domem. Bylo super. Mloda sie wybawila i juz wiem ze za rok jedziemy tam cala rodzinka :) organizowane przez pl szkole, zlot wszystkich dzieci i rodzin z pl szkol w uk. Ale dzis czlowieka wszystko boli :)

Cześć kochane:) Niektóre mnie pewnie jeszcze pamiętają. Dziękuję Wam za gratulacje:) Niuleczko dziękuję,że dałaś dziewczyną znać.Cieszę się,że dzielicie ze mną tą radość:) Zaglądam do Was czasami,łezka w oku się kręci...dziewczynki miałyby rok... Przecudne macie dzieciaszki,a jakie już duże:) Związałam się z Wami w zeszłym roku i sentyment nadal mam. Wiecie,że jak dla mnie to mamy bliźniaków są najdzielniejszymi na świecie:))) Lilly dziękuję za pamięć i wiadomość. Anuśka,Mati,Niuleczka,YummyMummy,Donka i cała reszta niewymieniona (nie gniewajcie się) całuje Was mocno:)Wszystkiego najlepszego dla roczniaczków:)))

USTAWAz dnia 28 maja 2013 r.o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw Art. 29.
1. Pracownik korzystający w dniu wejścia w życie ustawy z dodatkowego urlopu macierzyńskiego ma prawo do części takiego urlopu w wymiarze odpowiadającymróżnicy między wymiarem urlopu określonym w art. 1821 ustawy zmienianej w art.1 w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą a wymiarem udzielonego mu urlopu.2. Części urlopu udziela się bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu w udzielonymwymiarze, na pisemny wniosek pracownika, składany nie później niż do dnia zakończeniaudzielonego wcześniej urlopu.3. Pracownikowi, o którym mowa w ust. 1, urlopu rodzicielskiego, o którym mowaw art. 1821a ustawy zmienianej w art. 1, udziela się na pisemny wniosek, składanynie później niż do dnia zakończenia udzielonego wcześniej urlopu.4. Przepisy ust. 1–3 stosuje się odpowiednio do policjanta, strażaka, żołnierza zawodowegooraz funkcjonariusza: Straży Granicznej, Służby Więziennej, Biura OchronyRządu, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, CentralnegoBiura Antykorupcyjnego, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby WywiaduWojskowego i Służby Celnej, korzystających w dniu wejścia w życie ustawy z dodatkowegourlopu macierzyńskiego.

Trzeba by zadzwonić jeszcze do Zusu i się upewnić ale mnie właśnie Pani w zusie poinformowała,że niby możemy skorzystać z tego rocznego i tych dodatkowych 2 tyg na podstawie tych nowych przepisów między innymi tego art.29
Ale zadzwoń jeszcze i się upewnij czy tak jest napewno.

Madzix gartuluję serdecznie Małej Niuni,niech zdrowo rośnie:-)

Marcikuk, mysmy sie wyprowadzali 4 dni przed swietami, chlopaki mieli 6 miesiecy. W srode rano dowiedzielismy sie, ze do czwartku po poludniu mamy oddac klucze wiec wszystko na raz pakowane I przewozone. Do dzis dzien szukam rzeczy;-). Dacie rade!

madzix super ze do nas zajrzalas
napisz w wolnej chwili jak sie czujesz i jak twoja córeczka:-)
dziewczyny u nas upaly niewiem czy wogóle z maluchami wychodzic z domu pozatym u nas katarek tzn woda leci z noska mysle ze to alergiczny bo teraz najwieksze stezenie pyłków traw a w piątek kosili trawe u nas pod blokiem wiec to moze to
kropeczka moja milenka tez nie raczkuje bo nie chce lepiej jej wychodzi stawanie na nózkach
milego dnia:-):-)

Witajcie I roczek naszych szkrabów:) DSCF2026.jpgDSCF2027.jpgDSCF2044.jpgDSCF2043.jpgDSCF2045.jpg

Załączniki

• DSCF2026.jpg
    DSCF2026.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 41
  • DSCF2027.jpg
    DSCF2027.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 40
  • DSCF2044.jpg
    DSCF2044.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCF2043.jpg
    DSCF2043.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCF2045.jpg
    DSCF2045.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 40
dziewczyny ja tak na szybko
a wiec jestem w szpitalu z milenką z zapaleniem pluc-znowu
na szczescie osluchowo jest bardzo dobrze ale na zdjeciu są niewielkie zmiany ze wzgledu na ostatnie zapalenie pluc musimy zostac na obserwacji w szpitalu conajmniej do piątku
pozdrawiam

reklama
Witajcie, chcialabym prosic o radę. Karmię dziewczynki mlekiem modyfikowanym, co 4 godziny dostają ok 140ml. Budzę je w nocy na karmienie ok 3, czy muszę to robic, skoro śpią? Czy można zrezygnować z tego karmienia? Wiem że się czasowo wszytsko poprzesuwa, ale zastanawiam się czy nie powinny już przesypiać nocy? Teraz śpią od 23 o 6 rano zawsze a czasem i wcześniej zasną i później się obudzą. I czy to normalne że jedna córa przesypia większość dnia?

Do góry