reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

mati - oj wspolczuje. duzo zdrowka dla Milenki zycze.
Agus - skoro spia to ich nie budz. Moi zaczeli prezesypiac noce jak dwa miesiace mieli. Spali od polnocy do 6. Teraz potrafia spac od 19 do 6:00, oczywiscie zdarzaja sie dnie ze budza sie wczesniej ale w nocy ich nie budze. Jak mieli dwa miesiace to budzilam ich o polnocy na ostatnie karmienie. Kiedys godziny sie przesunely i karmilam o 22. Nie czekalam do 1 w nocy zeby ich znowu karmic tylko poszlismy spac i o dziwo spali do 6. Jak dziewczynki beda sie w nocy domagac karmienia to dadza ci o tym glosno znac. Ja moich nie budzilam i zawsze czekam az sie sami obudza. Jak jeden sie obudzi a drugi spi to budze biedaka bo latwiej mi jak sa karmieni o tej samej porze. Sprobuj ich nie budzic i zobaczysz do ktorej pospia.

A ja jutro do pracy wracam :no2::no2::no2:zaplacze sie chyba. Pozniej ide we wtorek a od 1 lipca juz wracam na pol etetu. Nie chce mi sie jak nie wiem co, tzn troche chce bo zawsze to jakas odmiana ale jak sobie pomysle co mnie tam czeka....ehh brk slow.

Ostatnia edycja:
reklama
marcikuk, dzięki!
A jak to ma się do 6 karmień na dobę, zmieści się w czasie? Karmic wtedy częściej czy się nie przejmowac? A w dzień też karmisz na żądanie?

Agus - jak Ci dobrze przybierają, to karm na żądanie. Maluchy same wiedzą kiedy są głodne. U mnie Zuzia budzi się między 1-2, a Maciek potrafi spać do 4. Co prawda u mnie są na cycu, ale przybierają jak szalone:szok: Normalnie emek je wczoraj zważył po domowemu i wyszło 6000 i 5800:szok: jutro mamy kontrolę we wcześniakach, to potwierdzimy.
Mati -dużo zdrówka dla Milenki i sił dla mamusi:tak:

Agus moje są na mm i karmię na żądanie karmienie co trzy godziny od poczatku u nas się nie sprawdziło raz zjedzą więcej raz mniej. Szymon budzi się w nocy raz między1-2 a Lena potrafi spać od 21do 5-tej

Agus - na poczatku pilnowalam zeby byli karmieni co 3h jak zaczeli przesypiac cale noce to zaczelam ich karmic co 3 I pol 4 godziny. Jak zaczeli miedzy 5-6 rano to do 21 zjadali 5-6 butelek. Roznie to wychodzilo. Teraz jedza tylko 3 butelki na dobe a procz tego kaszka zupka jakis owoc I cos do picia. Zobaczysz w ciagu dnia jak czesto ci sie beda domagac. Ja nigdy nie czekam az zaczna plakac tylko jak przychodzi godzina nastepnego karmienia to przygotowywuje mleko czy co tam maja jesc. Nie chce dopuszczac do paniki ze oni glodni a musza czekac :)))) Staralam sie im wprowadzic rutyne I od jakiegod 5 miesiaca zycia o 19 dostaja butle I ida spac.

to widzę, że każda ma swój system :) u mnie jedzą co 4 godziny, rzadko płaczą, raczej już są przyzwyczajone i zjadają 140 ml za każdym razem. Boję się im to zaburzyc, nie wiem co zrobię. Myślałam że mm nie można na żądanie, ale w naszym wypadku będzie to rzadziej niż częściej. Może zrezygnuję z karmienia o 3 rano bo one wtedy zawsze śpią. Dzięki :)

Witajcie!!!!
Cały czas Was czytam z pisanie trochę gorzej, ale dziś rozpiera mnie taka radość że muszę się z kimś ją podzielić. Jesteśmy po wizycie u neonatologa i pani doktor jest mega zadowolona z moich bąbli, a z Lenki to już w szczególności. Powiedziała, że jest super rozwinięta i w ogóle na ten moment nie widać że urodziła się w tak złym stanie (ciężka zamartwica, reanimacja, respirator....). Pewnie, że może coś tam wyjść na późniejszym etapie, ale na ten moment super nadrobiła. Normalnie takie wiadomości to lepsze niż wygrana w totka.

Co do tematu spania to Lenka i Tomek od jakiś dwóch tygodni przesypiają całą noc. Jak zjedzą ok 20-21 to śpią do 6-7 rano. Mleczka wypijają 120 ml.

Pozdrawiam Wszystkie Mamy i dzieciaczki

MATI,kochana trzymaj się!
Dużo zdrówka dla Milenki,wracajcie szybko do domku:tak:

U nas Mikołaj z dnia na dzień siedzi coraz lepiej,bardzo się z tego cieszę:happy:
Jak czytam,że Wasze kilkutygodniowe Maluchy przesypiają całe noce to aż mi przykro,że ja wstaje po kilka razy do Mikołaja...Maks też przesypia całą noc a Mikołaj budzi się po kilka razy w nocy,raz albo dwa razy pije mleczko a pozostałe razy to smoczek mu wypadnie i trzeba mu dać i dpoiero zaśnie...masakra trochę:confused2:
Nie wiem jak go oduczyć tego nocnego wstawania i jedzenia...
Pozdrawiam Mamuśki:-)

Bojka - super wieści :-) dzielna dziewczynka z Lenki :-) No i fajnie że przesypiają Ci już noc. Na cycu to chyba tak szybko nie będzie. Z resztą wszędzie piszą, że ten nocny pokarm to najbardziej wartościowy.
Okropne są te upały - moje Smerfy wczoraj nie wiedziały co ze sobą zrobić - najlepiej im było przy cycu, ale ani spać ani się bawić. A dziś ma być 35 stopni.

reklama
Te upały dają nieźle w kość. My siedzimy sobie cały czas w domku bo tylko tu się da wytrzymać.
Oczywiście będąc u lekarza musiałam się spytać czy to normalne, że one śpią całą noc, ponieważ już sobie zaczęłam wkręcać, że może coś jest nie tak. Pani doktor zaczęła się śmiać i kazała mi się cieszyć, że śpią ładnie.

Do góry