reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dla dziewczyn z uk. Mothercare ma w sprzedarzy sprej do nosa dla dzieci calpol. Jest fajny, latwo sie daje i dosc szybko katar przechodzi. Koszt ok 4£

Co do roznych zmian w wygladzie moja Jula urodzila sie ze stopami skierowanymi do wewnatrz. Miala tak krzywe ze nikomu ich nie pokazywalam. Skret byl prawie z pionowego w poziomy. Cwiczeniami uchronilismy od zabiegu. Dzis ma pieknie proste stopki :)

reklama
Zabolek - no to gratulujemy zabkow!!! Musi rzeczywiscie fajnie wygladac z tymi dwojeczkami :-)
U nas ten spray jest tez w Tesco od niedawna i cenowo tak samo, gdzies ok 5 euro. Tez go uzywam, wszystko szybko i sprawnie zanim sie zorientuja za cos chce im kolo nosa zrobic... - moje nie cierpia czyszczenia noskow, jest placz nawet przy kropelkach. A kiedys bylo inaczej, na widok gruszki sie usmiechali. Starsze i madrzejsze - male cwaniaki :tak:

Musze Wam cos opowiedziec. Pekam ze smiechu.
Dzwoni kumpel i opowiada co dzis zrobila ta kolezanka co Wam o nie opowiadalam.
Mianowicie dzwoni do meza, on przyzwyczajony, ze ona dzwoni zeby powiedziec co ma kupic przelaczyl tel na glosnomowiacy. Ponoc po rozmowie wszyscy padali ze smiechu.
Dziewczyna dzwoni do meza zbulwersowana ze wyrzucono ja ze szpitala. On pierwsze pytanie czemu? Drugie co wg robila w szpitalu.
Cofajac sie nieco w stecz. W sobote ich cora 5mc) dostala lekkiego kaszelku. Poszli do hmmm centrum cos pomiedzy przychodnia a szpitalem ( za slaby przypadek choroby na szpital a przychodnia zamknieta wiec idzie sie tam). Tam po 3 h przyjal ich lekarz i stwierdzil ze lekki wirus, tylko delikatny kaszel wiec samo przejdzie. Gdyby byla wysoka goraczka, badz kaszel silniejszy to wrocic.
Dzis ta dziewczyna stwierdzila ze skoro kaszel nadal jest ( taki sam nie wiekszy nie mniejszy) to do przychodni ( mimo ze otwarta) ona nie idzie bo pewni nic nie dadza wiec jedzie do szpitala.
W szpitalu stwierdzili, ze skoro matka z dzieckiem przyjechala do nich a nie poszla do przychodni to pewnie cos powaznego i dali do lekarza. Ten pyta co sie dzieje a ona ze dziecko ma kaszel. Lekarz ze co jeszcze dziecku jest a ona ze nic wiecej tylko kaszel od soboty. Ponoc lekarz az sie wkurzyl ze z taka " glupota" ona dziecko do szpitala przywozi i ja wyrzucil.
A ona zbulwersowana ze lakow dziecku nie dali.

Nosz kur..... Od kiedy z lekkim kaszlem lata sie po szpitalach.

Stwierdzila ze poda szpital do sadu o nieudzielenie dziecku pomocy przy chorobie.

Leze i kwicze ze smiechu z jej glupoty :)

Gieniek - tez się cieszę,ze już jestem tu z Wami:). I zanotowałam o maści majerankowej,bo Krasnale maja urodzenia sapke i czasami w nocy budzą się przez złe oddychanie. Wtedy,tak jak Ty,sól lub Marimer i aplikator lub chusteczki pozbywamy się tego,co w nosku.
Pikka - właśnie wczoraj sprawdziłam Klub Kangura i w poniedziałek tam śmigamy:).
Zabolek - ząbki muszą wyglądać super!:)

A moje Krasnale z dnia na dzień zaczęły się łuszczyc. Schodzi im skóra z nóżek,raczek i główki. Smaruje ich olejem parafinowym,kąpie w Oilatum,szczotkuje,ale skorka ciągle schodzi. Macie na to jakieś sprawdzone sposoby?

Ostatnia edycja:
Hmmm to może mojej Amelii też to samo minie, ale kiedy?!?!

Gieniek- wodą morską przestałam robić jak mi pediatra łopatologicznie wytłumaczyła,że zdrowiej i bezpieczniej solą fizjologiczną, a zawsze jechałam woda chwilę odczekałam i odciągałam- oj było niekiedy stado kóz:-D

A teraz małemu taki wodnity leci.....a na dobitkę Amelia dostała gorączki i się tak zastanawiam zęby, albo 3 dniówka....

Miss- się wyłuszczą i minie:tak::tak: ja moje tylko w emolium kąpałam i nic więcej i minęło szybko- już nie pamiętam ile czasu to trwało...po prostu skóra się przyzwyczaja do nowego otoczenia

Ostatnia edycja:
uwielbiam jak mi skasuje posta:wściekła/y:

Unas tez masakra ze ściąganiem jak ide d nich z fridą lub katarkiem to jakbym pile tarczową w ręce trzymala, tak reaguja hahah

Pediatra mi powiedziala, zeby nie ściągac kataru, tylko 2-3 dni bo potem podrażnaimy sluzówkę nosa, brzęknie i katar trzyma sie dłużej. Ważne zeby dużo pić, najlepiej skorzystać z inhalatora, nawilzacza. a po katarze wcale nie nawilżac nosa zeby sie "lepiej oddychalo" bo efekt odwrotny.

zabolek - smiesznie te ząbki musza wyglądać

miss - nie pomoge z łuszczeniem, bo moi nie mieli, emolienty chyba powinny dac radę.

Tomek zaczal wczoraj goraczkowac. Zasnal cos kolo 1 w nocy a teraz od 4 rano obaj wrzeszcza jak poparzeni :/ az musialam wyjsc bo az w glowie mi wyje :/ nie wiem co ich napadlo :/
Zapewne u jednego zeby a drugiego goraczka i jeden drugiego mi nakreca :(

zabolek - ja tez juz od 4 na nogach tak na dobre, a spalam dziś ciurkiem moze 2,5h:baffled:

Normalnie zatłuke tego mojego męża, jak kuba marudzi koło północy to ten daje mu picie, a ze on nie umie wziąc kilku łyków tylko wypija calą butle, którą sznowny tatulek mu zostawia w łóżeczku to potem sie budzi o 3-4 zasikany po pachy, a gdy go w nocy musze przwinąć, przebrać to ten sie wybudza na dobre i dupa ze spania. Normalnie wnocy to tak na niego flugalam że szok, dobrze ze rano wyszedl bo pewnie byłby sajgon.

niuleczka masakre masz kobito z tymi twoimi gadami
a jak tam u was ząbki? juz są?
ankos,anuska,wiolka co u was?
u mnie masakra ale zemną, niestety kregoslup znowu boli ,chyba sie przekrece ledwo chodze malo tego milosz ma obnizone łozeczko do maksimum bo juz łapie sie do wstawania i podniesc go graniczy z cudem,leki tez nic nie pomagaja
dzis mialam rehabilitacje z maluchami bylam sama i ledwo dalam rade
malo tego powinnam dzis isc na wizyte do urzedu pracy i oczywiscie nie poszlam

reklama
Witam się z Wami po tej stronie forum :-) I od razu mam pytanie - kąpałyście maluchy tego samego dnia czy na zmianę. Wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel i logistycznie było to dość ciężkie:-)

Do góry