reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Miss oj uwazaj Ty na siebie. Zdrowka

Syla daje mu teetha bo tylko to mu pomaga. Na noc paracetamol w syropie zeby sie nie budzil co chwila.
Filip tez marudzi a jemu znowu tylko dentinox pomaga.

Dzis wyszlo u tomka uczulenie na pomidora. Jakos wcale mnie to nie zdziwilo ( Julia tez miala) no i zostalo mi jeszcze jedno uczulenie do sprawdzenia ( nabial inny niz dzieciece jogurty czy zekatyna badz pomarancza) ale to dopiero jak po pomidorze zejdzie.

Zauwazylam ze Filip ma choroby jak Julia a Tomek alergie. Chyba bede musiala sobie tabele zrobic co ktore nie moze zeby kuedys przypadkiem nie pomylic komu co nie dawac ( bardziej dla rodziny bo matka raczej pamieta)

Tobra zmykam bo dzien ciezki byl.

Gdzie reszta dziewczyn - lili, anusia, anula, mona, mati , cailina ? O kim zapomnialam to tez wzywan zameldowac sie prisze :)

reklama
Sylha - myślałam, że jeszcze z 50 odciągnę na raz ;-) ale po rannym karmieniu ze 25 się nazbierało. Tylko martwi mnie, z Zuzia krótko ssie - koło 10 minut, za to Maciuś siedzi przy cycku i pół godziny. Zuzię próbujemy jeszcze dokarmiać butlą - ale dojada może 10. Szkoda, że na cycu nie ma podziałki z ilością zjedzonego mleka:tak:

zabolek dzieki za pamiec, u nas chorobska ciag dalszy, dzis pojechalam z najstarszym na izbe przyjec i na szczesci nic mu powaznego sie niedzieje , blizniaki maja to samo czyli jakis wirus :/ oj niech przehodzi to wszystko bo w domu tyle siedziec to tragedia a tu taka pogoda za oknem. Reszta dziewczyn pewnie zajeta spacerami i wiosennymi pozadkami :D ale czadowe kurteczki im zakupilam w 5.10.15 juz nie moge sie doczekac az wyjdziemy bo wygladaja super :D

Oj wspolczuje kochana. U mnie tez siedzenie w domu bo pogoda do duszy. Tez czekam na cieplo bo ile mozna. Choc w poniedzialek juz mloda do szkoly wraca wiec jak dalej bedzie padsc to zwariuje.
Szybkirgo powrotu do zdrowie dla dzieciakow.

Cześć dziewczyny u mnie na razie wszyscy zdrowi:) kończymy dziś 10 miesięcy, a mi minął już drugi tydzień w pracy nawet nie wiem kiedy, ja właśnie siadłam bo mi nogi chcą odlecieć wczoraj po pracy posprzątałam a dziś wyprawiłam męża na spacer z dzieciakami a sama zabrałam się za mycie okien pranie firan i zasłon po prostu padam na pysk człowiek chciałby wszystko zrobić no ale fizycznie się nie da, czas leci dzieciaki latają po domu na czworakach no i rwą się do chodzenia mam nadzieję że załapią bo mi krzyż wysiada, mama najlepiej prowadzi za rączki ha ale mój mąż jest też dobry w tej dziedzinie pozdrawiam was serdecznie :) DSC_0173.jpg A tu moje szkraby Kubuś i Maja w akcji:)

Załączniki

• DSC_0173.jpg
    DSC_0173.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 60
Dziewczynki jak u was wygladala sprawa z zabkowaniem????
Moje chlopaki od kilku dni robia rzadsze kupki. Najpierw myslalam ze to moze jablko lub soczek wiec przez kilka dni nie dostawali ale kupki nadal sa. Z jednej strony fajnie bo u nas to roznie z kupkami bywalo ale z drugiej strony sama nie wiem. Jak dziecko normalnie kupke robilo co 5 dni a nagle zaczelo po dwa razy dziennie to dziwne. biegunki to nie sa ale sa luzne, maja zolty kolor i strasznie smierdza :-) Czy spotkalyscie sie z czyms takim?
Przy zabkowaniu moze byc nawet biegunka. stanu goraczkowego ani nic takiego nie maja. Ciagle pchaja wszystko do buzi i Filip strasznie niespokojny jest. Tak mysle ze to zeby ida, ale nie wiem sama. Co o tym myslicie???

reklama
Anula czy mi sie wydaje czy Maja jest wyzsza od Kubusia?? U mnie Milenka jest wyzsza o cwiec głowy :) Moje juz twardo cwicza stanie bez trzymanki a ile radosci :) bo do chodzenia to im jeszcze brakuje. Ale niema co sie spieszyc jeszcze sie nabiegam z nimi :) Marcikuk ja nigdy sie kupkami nieprzejmowalam no chyba ze bardzo czesto robily albo byly wyjatkowo paskudne to wtedy probiotyk i wszystko wraca do normy. A zabkowaniem to roznie bywa moj Maksik mial rowne 5 miesiecy jak pierwszy wyszedl zabus a Milenia 7 i dwa na raz jej wyszly, a moj najstarszy Filipek mial 4 miesiace rownotkie jak byl juz pierwszy zabek. tak ze ciezko powiedziec,jak to jest .A i ja myslalam ze mamy chwile przerwy z zabkami bo pierwsze gorne 4 wyszly i dolne maja po trzy a tu wczoraj dojrzalam u Maksia ze u 4 wyszly kurcze wcale niedziwne ze taki biedak marudny, No coz wyjda do konca i bedzie spokoj :) spokojnej nocki drogie mamusie :)

Do góry