reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Miss oj uwazaj Ty na siebie. Zdrowka

Syla daje mu teetha bo tylko to mu pomaga. Na noc paracetamol w syropie zeby sie nie budzil co chwila.
Filip tez marudzi a jemu znowu tylko dentinox pomaga.

Dzis wyszlo u tomka uczulenie na pomidora. Jakos wcale mnie to nie zdziwilo ( Julia tez miala) no i zostalo mi jeszcze jedno uczulenie do sprawdzenia ( nabial inny niz dzieciece jogurty czy zekatyna badz pomarancza) ale to dopiero jak po pomidorze zejdzie.

Zauwazylam ze Filip ma choroby jak Julia a Tomek alergie. Chyba bede musiala sobie tabele zrobic co ktore nie moze zeby kuedys przypadkiem nie pomylic komu co nie dawac ( bardziej dla rodziny bo matka raczej pamieta)

Tobra zmykam bo dzien ciezki byl.

Gdzie reszta dziewczyn - lili, anusia, anula, mona, mati , cailina ? O kim zapomnialam to tez wzywan zameldowac sie prisze :)

reklama
Sylha - myślałam, że jeszcze z 50 odciągnę na raz ;-) ale po rannym karmieniu ze 25 się nazbierało. Tylko martwi mnie, z Zuzia krótko ssie - koło 10 minut, za to Maciuś siedzi przy cycku i pół godziny. Zuzię próbujemy jeszcze dokarmiać butlą - ale dojada może 10. Szkoda, że na cycu nie ma podziałki z ilością zjedzonego mleka:tak:

zabolek dzieki za pamiec, u nas chorobska ciag dalszy, dzis pojechalam z najstarszym na izbe przyjec i na szczesci nic mu powaznego sie niedzieje , blizniaki maja to samo czyli jakis wirus :/ oj niech przehodzi to wszystko bo w domu tyle siedziec to tragedia a tu taka pogoda za oknem. Reszta dziewczyn pewnie zajeta spacerami i wiosennymi pozadkami :D ale czadowe kurteczki im zakupilam w 5.10.15 juz nie moge sie doczekac az wyjdziemy bo wygladaja super :D

Oj wspolczuje kochana. U mnie tez siedzenie w domu bo pogoda do duszy. Tez czekam na cieplo bo ile mozna. Choc w poniedzialek juz mloda do szkoly wraca wiec jak dalej bedzie padsc to zwariuje.
Szybkirgo powrotu do zdrowie dla dzieciakow.

Cześć dziewczyny u mnie na razie wszyscy zdrowi:) kończymy dziś 10 miesięcy, a mi minął już drugi tydzień w pracy nawet nie wiem kiedy, ja właśnie siadłam bo mi nogi chcą odlecieć wczoraj po pracy posprzątałam a dziś wyprawiłam męża na spacer z dzieciakami a sama zabrałam się za mycie okien pranie firan i zasłon po prostu padam na pysk człowiek chciałby wszystko zrobić no ale fizycznie się nie da, czas leci dzieciaki latają po domu na czworakach no i rwą się do chodzenia mam nadzieję że załapią bo mi krzyż wysiada, mama najlepiej prowadzi za rączki ha ale mój mąż jest też dobry w tej dziedzinie pozdrawiam was serdecznie :) DSC_0173.jpg A tu moje szkraby Kubuś i Maja w akcji:)

Załączniki

• DSC_0173.jpg
    DSC_0173.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 54
Dziewczynki jak u was wygladala sprawa z zabkowaniem????
Moje chlopaki od kilku dni robia rzadsze kupki. Najpierw myslalam ze to moze jablko lub soczek wiec przez kilka dni nie dostawali ale kupki nadal sa. Z jednej strony fajnie bo u nas to roznie z kupkami bywalo ale z drugiej strony sama nie wiem. Jak dziecko normalnie kupke robilo co 5 dni a nagle zaczelo po dwa razy dziennie to dziwne. biegunki to nie sa ale sa luzne, maja zolty kolor i strasznie smierdza :-) Czy spotkalyscie sie z czyms takim?
Przy zabkowaniu moze byc nawet biegunka. stanu goraczkowego ani nic takiego nie maja. Ciagle pchaja wszystko do buzi i Filip strasznie niespokojny jest. Tak mysle ze to zeby ida, ale nie wiem sama. Co o tym myslicie???

reklama
Anula czy mi sie wydaje czy Maja jest wyzsza od Kubusia?? U mnie Milenka jest wyzsza o cwiec głowy :) Moje juz twardo cwicza stanie bez trzymanki a ile radosci :) bo do chodzenia to im jeszcze brakuje. Ale niema co sie spieszyc jeszcze sie nabiegam z nimi :) Marcikuk ja nigdy sie kupkami nieprzejmowalam no chyba ze bardzo czesto robily albo byly wyjatkowo paskudne to wtedy probiotyk i wszystko wraca do normy. A zabkowaniem to roznie bywa moj Maksik mial rowne 5 miesiecy jak pierwszy wyszedl zabus a Milenia 7 i dwa na raz jej wyszly, a moj najstarszy Filipek mial 4 miesiace rownotkie jak byl juz pierwszy zabek. tak ze ciezko powiedziec,jak to jest .A i ja myslalam ze mamy chwile przerwy z zabkami bo pierwsze gorne 4 wyszly i dolne maja po trzy a tu wczoraj dojrzalam u Maksia ze u 4 wyszly kurcze wcale niedziwne ze taki biedak marudny, No coz wyjda do konca i bedzie spokoj :) spokojnej nocki drogie mamusie :)

Do góry