Cześć,
Zdaję relacje po wizycie u neurologa-Laura ma rozlane mięśnie brzuszka-innymi słowy ma wiotkość mięśni brzucha a Gabryś ma wzmożone napięcie mięśniowe, mamy skierowanie na rehabilitację niestety odpłatnie,bo nasz abonament w Medicover nie obejmuje rehabilitacji neurologicznej. Na pierwszych zajęciach pani powiedziała,że Laurka ma upodobanie układania się na lewą stronę a Gabi na prawą z tym,że u małej najprawdopodobniej będą jeszcze z 1-2 wizyty a tak to mam ćwiczyć sama w domu a u małego napięcie jest większe, słabo trzyma główkę prosto więc będziemy chodzili na rehabilitacje plus ćwiczenia w domu.
U moich dzieci duża zmiana odkąd ostatnio pisałam
Laura tydzień temu ważyła 3700 a Gabi 4100 i szczerze to podgonił siostrę konkretnie jest ciężki i taki prawdziwy facet. Od tygodnia zaczęli spać mi w nocy 7-8h a dzisiaj spali prawie 10h z tym,że jest to kosztem tego,że w ciągu dnia już mało śpią-bawimy się, słuchamy muzyki,spacerujemy. Pojawiły się też pierwsze uśmiechy i jest to dla mnie najwspanialsza nagroda za te wszystkie płacze, bo nadal płaczą,bo nie chcą leżeć w łóżeczku tylko coś razem ze mną robić
Lola- mój mały też ulewa,ma refluks jeszcze nie wiadomo,czy taki niemowlęcy czy już będzie miał zawsze, karmię go Enfamilem Premium , ma podniesiony materac w łóżeczku i dodatkowo kupiłam takie specjalne wałki,żeby mógł leżeć na boku i się nie zaksztusić, gdy podchodzi mu treść żołądkowa do góry. Wiele dzieci ma z tym problem, mam nadzieję,że Lence szybko minie a swoją drogą jest prześliczna-chciałabym ją przytulić
Marcikuk- a próbowałaś na kolki bobotic? Moja Laura miała kolkę tak z 2 tyg. pomogła zmiana mleka na bezlaktozowe plus te kropelki bobotic, bo delicol nic nie działał. Dodatkowo zmieniłam jej sposób karmienia,bo ona rzuca się na jedzenie,je zbyt szybko,zachłannie i potem brzuszek ją boli,więc robię 2-3 przerwy w trakcie karmienia,odbijam ją wtedy i znowu je od tej pory problemy mi się skończyły z kolką. Teraz mam inny problem-żelazo na anemie od tego to dopiero dzieci brzuszki bolą i nic nie można na to poradzić-albo mają luźną kupkę albo zatwardzenia...