reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Aga, widze ze u ciebie tez dzieci roznia sie miedzy soba jak dzien i noc. Cos w tym jest, ze ten pierwszy rok zycia dzieci jest wyjatkowy pod kazdym wzgledem - takie malutkie bobaski...szczegolnie na zdjeciach:) Ale jak tak naprawde to uwazam, ze teraz jest taki czas, ktory jest najpiekniejszy i wiem, ze za pare lat wlasnie do okresu 2-3 lata bede tesknic najbardziej. Bo dla mnie takie dzieci to sama slodycz, a im blizej 3 urodzin tym fajniej. Oczywiscie tez maja swoje humory ale to juz jest zupelnie co innego. Za to tak fajnie gadaja, tak sa ze soba zzyci, maja poczucie humoru, potrafia sie usmiechac i tak podejsc mamusie, ze mi serce mieknie od razu bo np. przychodza przytulaja sie i mowia "kocham cie moja mamusiu" albo "jesteś piękna". TAkie czarusie są:) TAk fajnie sie bawia razem, dzilą cos sobie gadają, uzgadniaja, pocieszaja na wzajem, pomagaja. Czasami to nawet czuje, ze tworza front przeciwko mnie:) Mowia wierszyki, tancza, jakies piosenki sobie wymyslaja, rozsmieszaja sie nawzajem. I spią w nocy, hehehehe.

@jjka coś w tym.jest że dzieci w wieku 2-3lata są najfajniejsze - ta możliwość dogadania się z nimi, to jak szybko wszystko chlona, jak zaczynają pokazywać jacy są. Ale muszę też powiedzieć że każdy wiek ma swoje uroki ;) ten niesamowity rozwój w przeciągu pierwszego roku. Ta chęć poznawania świata w drugim. Ta chęć nawiązywania kontaktów w 3 i 4. Próba porozumienia się że światem i zrozumienia jego zasad. W 5 roku zabawa nauka i jej zasadami.... co prawda 5-cio latek już się odgryzie, zaczyna pyskowac i się kłócić- ale to też jest ciekawe - dziecko próbuje ustalić swoją pozycję w otaczającym go świecie. To tak po krotce z moich obserwacji ;) córka w marcu skończy 6 lat i jestem zachwycona tym jak szybko się uczy, jak ciekawi ja świat liter i liczb... piszę, czyta, uczy się tabliczki mnożenia.... szok- przecież dopiero co to było takie maleńkie...

reklama
Do góry