reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Matko, zaczeło się. Adrian koniecznie musi zabierać zabawkę Ignasiowi nawet jak go odsuwam i daję coś innego, to przysuwa się i próbuje zabrać. A Ignaś jak tylko Adrian dotknie jego zabawki wrzeszczy.

reklama
Oczywiście to nie jest tak, że już świadomie że sobą rywalizują, po prostu czasem się uprą na jedną zabawkę a jak coś zakłóca im gryzienie tej zabawki to się wkurzają.
Czasem leżą na dwóch końcach maty i śmieją się do siebie, to jeszcze lepiej się ogląda :)

Ja po to żeby zmusić moje małe leniuszki do aktywności, kładę między nimi zabawkę która im się podoba. I czekam która pierwsza sięgnie :). A i pochwalę się, nie ma już tak strasznej histerii na brzuszku. Poleżą nawet koło 10 minut :)

AmMaWi moje ciągle na brzuchu nie chcą..
Dziewczyny -50%.w smyku jest. Bodziaki to tylko małe rozmiary ale kurtki zimowe/ kombinezony może coś potrzebujecie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamiladon chyba każde dziecko w swoim czasie chce dopiero na brzuszku leżeć. Ja tylko próbowałam je oswajać tak jak podpowiedziała nietupska. Czyli kładłam je u siebie na kolanach. Turlalam je też przy przewijaniu

U nas zmiany, zmiany, zmiany. Adrianowi wyszły 2 dolne jedynki. Ignaś też pewnie zaraz coś będzie miał bo nie chce jeść za bardzo i dużo płacze, a ostatnio taki dobry humor miał.
Adrian szykuje się do raczkowania chyba? Unosi tyłeczek do góry i buja się. Ale dziwie się, ze robi to tylko na kanapie, w łóżku lub łóżeczku a na macie nie. Być może mata jest za śliska, więc zdejmuje mu spodenki i z gołymi nogami śmiga ale mimo to nie chce na macie nawet bez ciuszków.
Dziś w trakcie tego bujania wyskoczył do przodu i głową zarył w głowę brata. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.

Z Ignasiem chodzę na rehabilitację 2-3 razy w tygodniu ale jakieś słabe postępy robi :/ być może potrzebuje innej metody. Nie wiem sama.

Niestupska z rehabilitacją nie potrafię Ci podpowiedzieć.. może na tej macie nie czuje tal.dobrze podłoża jak w łóżku czy na kanapie i dlatego nie.próbuje. moje notorycznie sobie palce w oczy nawzajem wkładają...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie, dzieci zdrowe ...jeden 1,08cm drugi 1,04cm ...Bardzo mi ulżyło, ale i też mega przeziębiona jestem ..gorączka, katar, dreszcze ..
WP_20170123_010.jpg

Załączniki

• WP_20170123_010.jpg
    WP_20170123_010.jpg
    118,3 KB · Wyświetleń: 386
reklama
Do góry