reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nietupska moje też wrażliwe ma pogodę. Wczorajszy dzień to aż chciałam zanotować, żeby pamiętać że tak może być :-) :). Wstały o 8:30 uśmiechnięte zadowolone, cały dzień się pięknie bawiły, bajka. A dziś cóż powrót do rzeczywistości czyli grasują od 5. A że mają problem z tym żeby porządnie spać w dzień, to równia pochyła. Z każdą godzina coraz bardziej marudnie. Macie może sposób żeby wydłużyć drzemki u dzieci? Bo moje śpią max 40 minut jednorazowo i budzą się marudne, i ziewające.

reklama
Ammawi ja w dzień ich kładę spać w lezakach jeśli chcę aby dłużej posypały i jak się wierca to bujam. Niestety jestem wtedy przyspawana do nich ale jak tak.ich pobujam to potrafią i 3h pospac i inny humor.zupełnie mają. Co dziwne w nocy łóżeczka im pasują i śpią od 22 do 7 z jednym jedzeniem ok 4

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nietupska moje nie nauczone spania ze mną. Na naszym łóżku nie wiedzą co ze sobą zrobić :). Otulanie im się podoba, ale na dlugosc ich drzemki to nie wplywa :(. Kamiladon z bujakami sprawdzę czy nie będą się budzić :). Żałuję teraz że nie kupiłam automatycznie bujanych. Kupiłbym może i teraz, ale raz ze brak miejsca a dwa ze tylko do 9 kilo więc chyba nie na długo.

Kamiladon ja właśnie też się bałam że wydam kupę kasy i kupię, a okaże się że panny nie chcą się w nim bujać. Będę chyba wolała zainwestować kasę w krzesłka do karmienia. Moje panny zaczęły dziś 5 miesiąc ☺. Takie już mam duże niemowlaki w domu :)

Czy wasze dzieciaczki też są tak wrażliwe na pogodę? U nas wczoraj świeciło słońce i dzieci od rana do rany przyłóż, gadają cały czas, śmieją się a dziś już szaro, pochmurnie, ciśnienie niskie i od razu marudy... czekam z utęsknieniem na wiosnę. Zawsze coś, skoki, ząbkowanie, refluks, pogoda. Więcej mamy gorszych niż lepszych dni :(

Adrian strasznie się zaczął odginać do tyłu od tego refluksu, najgorzej, że zaczął się tak w trakcie jedzenia wykręcać :(( dużo lepiej jest jak wezmę na ręce bo w pionie mu się nie cofa.

Aga_82 wątpię, żebym to wszystko z nostalgią wspominała hehe ;)

Poczekaj jeszcze z rok. Z takiej perspektywy patrzy sie inaczej
Zobaczcie moje robaki we wrzesniu 2015 i dzisiaj

V__0105.JPG
V__0105.JPG WP_20170116_11_55_12_Pro.jpg

Załączniki

• V__0105.JPG
    V__0105.JPG
    287,2 KB · Wyświetleń: 370
  • WP_20170116_11_55_12_Pro.jpg
    WP_20170116_11_55_12_Pro.jpg
    643,4 KB · Wyświetleń: 88
  • WP_20170116_11_49_24_Pro.jpg