reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Emilek - 65,5 i 68, więc Twoje dłuższe i lżejsze dzieciaki. Mnie to się wydaje w ogóle że J za chudy bo taki szczypior z niego i ani grama tłuszczu. Ale lekarz mówił że jest ok. Ja po prostu lubię jak takie maluchy są pulchniutkie.

Katherine - myślę że zęby, tylko że to już trwa i trwa a nic się przebić nie chce. Byłam nawet z J u lekarza w poniedziałek bo wydawało mi się że coś z uchem bo wył jak mu dotknęłam ale wszystko ok i podobno to mogło od ząbkowania promieniować. :-(

Santini - bardzo mi przykro, teraz trzeba znaleźć dobrego specjalistę żeby trafną diagnozę postawił! Musisz być dzielna! Jeden z moich maluchów też ma wadę wrodzoną tylko nerek, a przy okazji znaleziono zastawkę w siusiaku którą niecałe 3 tyg temu mu usunęli (zabieg w narkozie) więc nie jesteś sama!Trzymaj się!

Milla - a i Tobie za post podziękowałam przez przypadek. Strasznie ciężko na tel forum ogarnąć ;-)

reklama
Santini bardzo mi przykro. Teraz musisz jak najszybciej znaleźć bardzo dobrego specjalistę. Trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze. U mojego Wojtusia też podejrzewali, że nie widzi na lewe oczko, albo bardzo słabo. Domyślam się jak się czujesz o co przeżywasz. Dużo siły Ci życzę a dla córci zdrowia.

Karmelova bardzo mi przykro z powodu tego dzieciątka. Mam nadzieję, że czas powoli zagoi rany po stracie dziecka całej rodzinie. Niestety takie wcześniaki muszą walczyć nie tylko o każdy gram ale przede wszystkim o każdy oddech. Gdy sobie przypominam moje szkraby podpięte do tych wszystkich maszyn, rurek to czasami nie wierzę w własne i ich szczęście. Nie wiem co bym zrobiła gdyby mi któregoś pan Bóg zabrał:no:

Rilla odnośnie ząbkowania to mój Wojtek już dobre 2 miesiące jest marudny, wszystko pcha do buzi i ślini się na potęgę, a zębów jak nie było tak nie ma. A Asia to mnie zaskoczyła bo już jej 2 jedynki dolne wyszły, bez większych problemów, tylko przez parę dni miała słabszy apetyt.

Emilek to czym tak bardzo Cię Róża denerwuje?

santini - może jeszcze nic przesądzone. Musisz znaleźć szybko lekarza i zrobić badanie. Dopiero jak wyjdzie to co podejrzewa neurolog to będziesz się martwić. Usg główki nie jest aż tak drogie więc nie oglądaj się na nfz tylko zrób prywatnie (też robiłam obojgu prywatnie bo na fundusz to przypadkiem można się nie doczekać).
My wszystkie jesteśmy z Tobą. Pisz jak coś nowego się dowiesz.

Anulfka - moja Róża to jest niezła cwaniara i udawaczka. Prowokuje wymioty jak coś jej nie pasuje, jak zobaczy że idę do niej z jedzeniem to robi Blee. Najbardziej to mleka nie trawi. Ani z kaszą, ani z kleikiem. Nic. Na mleko jest od razu blee albo plucie, walenie w miskę bądź w butelkę żeby w końcu wypadła mi z ręki. A jak już się uda i coś zje to tylko jak zobaczy że na nią nie patrze to zaraz wyżyga. Wiem że robi to celowo, tylko co ja jej mogę dać innego? Przecież jest za mała na normalne jedzenie :-(

Rila- takie marudzenie i zle spanie związane z ząbkowaniem to może trwac pare miesięcy. nie chce cie martwic, może u ciebie będzie inaczej. U nas wlasnie zaczelo się ok 7msc jak zaczeli się przekrecac, obracać, pelzac. To wtedy były gorsze nocki, bo się budzili 3-4x w nocy. Pozniej doszly żeby ok 8msc i jest z miesiąca na miesiąc gorzej wlasnie przez zęby. Do tego A. wstaje wiec teraz jak tylko oko otworzy to od razu musi wstać na nogi i już się rozbudza. Dlatego z usypianiem tez jest gorzej. Generalnie, wszystko pod gorke i z oporem. Choc od 2 nocy jakby lepiej. A

Anufka- u nas dolne i gorne jedynki wyszly prawie nieodczuwalnie. Tak się cieszyłam, myslalam,ze mam twardzieli. Ale dwojki im dają popalić. Az strach pomyslec, co będzie pryz trzonowych, bo one podobno sa najboleśniejsze.

Santini- ile twoje dzieci mają miesięcy? Kurcze, straszy stres musisz przezywac. Oby neurolog się mylil albo postawil diagnozę na wyrost. Może to jakas nieduza wada i jeden zabieg pomoze? Trzymam kciuki.

Rila spoko
Ja na tel to nawet nie umiem znaleść opcji podziękowania
Emilek a moze Różyczce naprawdę to mleko nie smakuje już. Spróbuj innej marki moze. Są takie małe saszetki od niektórych producentów. Czasem w rossmanie dawali nawet w gratisie. W sam raz na spróbowanie. Moze rośnie Ci mała smakoszkaRila spoko
Ja na tel to nawet nie umiem znaleść opcji podziękowania
Emilek a moze Różyczce naprawdę to mleko nie smakuje już. Spróbuj innej marki moze. Są takie małe saszetki od niektórych producentów. Czasem w rossmanie dawali nawet w gratisie. W sam raz na spróbowanie. Moze rośnie Ci mała smakoszka

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, neurolog jest wybitnym specjalistą, więc raczej się nie pomylił, malutka miała usg główki 4 razy, zawsze wszystko było w porządku, ale teraz to już nic nie wiem... rok temu przechodziłam procedurę in vitro, stres ogromny, moje szczęście trwało 3 miesiące, znów jest płacz i łzy...
Odezwę się jak znajdę w sobie siłę.

reklama
Emilek Już wiem!!! To przez ja cole która piłaś jak karmiłaś. Różyczka załapała smaka
A tak na serio to szkoda ze za wcześnie jeszcze na jogurty i inne kefiry

Ostatnia edycja:
Do góry