reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Dziewczyny, miałam mega szczęście , o 11 Milenka została zbadana przez okuliste w trybie pilnym. Okazało się, że duży zez spowodowany jest znaczną wadą wzroku a dokładnie + 6 dioptrii. Najważniejsze, że będzie widziała, dno oka prawidłowe, że to nie nowotwór, choć przyznam nie wiem jak u takiego szkraba wygląda noszenie okularów.
Pozdrawiam Was serdecznie.

:-)Jjka - właśnie całe cyrki ze spaniem zaczęły się jak O zaczął się na brzuch przewracać, no i te zęby :-( Ja już nie liczę tych pobudek bo jak jednej nocy doliczyłam do 15 to się załamałam. Wstać i tak trzeba więc już nie liczę żeby się nie dołować!

Emilek, Anulfka - a ja myślałam że mój J jest niejadkiem! Zje tak mało chętnie 140 albo więcej i zaciska buzię albo zaczyna pluć. Widzę jednak że nie jest z nim tak źle. Po prostu porównuję go do O który zjada 200 szeroko otwierając buzię :-)

Dziewczyny, miałam mega szczęście , o 11 Milenka została zbadana przez okuliste w trybie pilnym. Okazało się, że duży zez spowodowany jest znaczną wadą wzroku a dokładnie + 6 dioptrii. Najważniejsze, że będzie widziała, dno oka prawidłowe, że to nie nowotwór, choć przyznam nie wiem jak u takiego szkraba wygląda noszenie okularów.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Super, nawet nie wiesz jak się ciesze. Spiecjalnie tu weszłam, bo tak myslalam ,ze może cos się wyjasniolo.
Poczytaj i zagadaj dziewczny na watku blizniakow-starszakow. Tam ostatnio jest wlasnie temat okularków.

JA tez dzisiaj zrobiłam ciasto dyniowe ze skorka z mandarynek i dżemem pomarańczowym. Niczego sobie:-)

Santini super, że lekarz was tak szybko przyjął. Zobaczysz będzie dobrze!

Rila uwierz mi 140ml to jest sporo, moja Asia tylko większe ilości zjada rano na śniadanie i wieczór na kolację jak jest naprawdę głodna, hehe:-D

Santini super wiadomości :-) dobrze że się to tak szybko wyjaśniło i nie musisz się stresować

Jjka ja parówke kroje wzdłuż a potem pół księżyce do tego daje chlebek bez skórek z masełkiem, a jajecznice to robie na parze tj. na garnek z gotującą się wodą kładę talerz daje masło i wbijam jaja, mieszam aż do zcięcia jaj, O tranie nie ja pisałam ale może któraś z mam coś nam poleci?

Dziewczyny wy macie czas na pieczenie ciasta - szacun

Santini ogromnie cieszę się ze wszystko się wyjaśniło tak szybko. Super ze to tylko wada wzroku a nic gorszego. Dzisiejsza okulistyka na pewno sibie z nią poradzi

JJka nie wiem czy Katherine nie pisała o tranie. Ja ostatnio pytałam moją lekarkę o tran i ona powiedziała, że jeśli podaję wit d3 + dha to nie muszę podawać tranu, a pozostałe wit mają w mleku. Mówiła też coś o wit A, którą łatwo przedawkować u takich maluchów.

Karmelova
nie mam czasu na pieczenie, ale dzisiaj złożyło się tak, że Asia akurat zasnęła, a Wojtek się przebudzał ale on poleży grzecznie w łóżeczku, więc wykorzystałam na szybkiego czas. A przepis od Emilka jest naprawdę bardzo szybki, przygotowanie ciasta zajęło mi max 10min + 45 min pieczenia. Dynie miałam już zblendowaną i zamrożoną więc trzeba było ją tylko rozmrozić.

reklama
Do góry