reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Napierajka, super twoje chłopaki. Chyba dużo więksi od moich. Moi są niscy ale takie pulpeciki, hehe.
Dobry pomysl z takim wydzieleniem przestrzeni. ja teraz kombinuje,zeby im cos takiego zrobić, tylko większego, bo jak zaczna raczkować, to nie zamierzam ich non -stop ganiac po domu.

Dagos- skad takie pytanie, o co jej chodzilo?Przeciez zd od razu widać.

reklama
Dagos spokojnie.Tak jak ci pisałam czytaj tylko te mądre rzeczy bo zwariujesz.Zapytaj wprost tego lekarza o co mu chodzi a nie będzie ci tak mieszał w głowie.

Najlepszego dla wszystkich roczniaków !!! fajnie tak patrzeć na wasze dzieciaczki, już takie duże, pewnie wszędzie ich pełno, trochę tego się boje bo moje już nie dają m iżyć, nie chcą leżeć już, wiecznie coś nie pasuje, najlepiej to jakby cały czas u kogoś siedziały, ale ja na to nie pozwalam bo jak teraz wrócę to nosiłabym co chcwila na zmianę któregoś. Wojtek ciągle przewraca mi się na brzuch i płacze, bo nie umie jeszcze zpowrotem na plecy ale za to mi wokół osi przesuwa się i podnosi pupę wysoko tak jakby chciał usiąść. Mam oczy do okoła głowy teraz, bo nigdy nic nie wiadomo czym mi znowu nagle zaskoczą.
Od dzisiaj zaczełam puszczać ich fasolki te dawne co za dzieciństwa słuchgało się, bardzo polubiły, oczy jak złotówki otwarte buźki i słuchają a ja w tym czasie pisze właśnie :-). Pamiętacie co niektóre z was, nie wiem jak te młodsze mamy. Link: https://www.youtube.com/watch?v=oS0jOniHD8g&list=PL6969C6505F1BE240&index=1

Za dwa tygodnie wreszcie wracam do Norwegii, co u Siebie to u Siebie. Teraz znowu pakowanie wszystkich rupieci i lecimy. Ktoś pytał się o lot nie wiem czy nie za późno odpowiadam, ale ja leciałam z nimi jak miały 3,5 miesiąca i cały lot mi przespały, żadnych krzyków, tylko dawałam im smoki wtedy im nie zatykały im się uszy, ogólnie lot szybko mi minął trwał 1h45m a wydawało mi się że 20 min.. Nawet karmiłam je w samolocie, a jeszcze zabierałam ze sobą termos z wodą i tylko sprawdzili w jakimś urządzeniu i mnie przepuścili :).
Napierajka fajnie sobie wygospodarowałaś dla nich kąt do zabaw super! pomysłowo :)
Już dzieciakom znudziło się trzeba kończyć i iść na dwór w końcu ochłodziło się i moje malce już w nocy dłużej śpią, znowu zrobiło się normalnie z tymi nocami :).
Miłego popołudnia wam wszystkim życzę ;)

a ja polecam bajki grajki na youtube. to takie bardziej słuchowisko + piosenki i obrazki zamiast fabuly.
Moi nie lubia takich filmikow, tv tez nie lubia, ale tych baejk grajek lubia sluchac.

A to moje slodziaki: _MG_8708.jpg_MG_8718.jpg

Załączniki

• _MG_8708.jpg
    _MG_8708.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 57
  • _MG_8718.jpg
    _MG_8718.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 59
Napierajka śliczne chłopaki kącik też im fajny wymyśliłaś, mamy taką samą mate i jest to super patent bo chociaż troche mniej się dzieciaki obijają
Jjka widze że ci mały czaruś rośnie (drugie zdjęcie) chłopcy zupełnie różni są prześliczni.
Katherine powiem szczerze że nie zauważyłam nigdy u mojej córki żadnego śluzu ale nie wiem czy jego pojawienie się jest czymś normalnym czy nie. A ten śluz był na pieluszce?

Jjka ale fajne chłopaki, nie wyglądają na podobnych przynajmniej na tych zdjęciach. Jeden pewnie do mamy podobny a drugi do taty? ;) co do śluzu to u moich dziewczyn jest; polozna mówiła że to normalne

reklama
Multimama- moja ania miała mieć ta operacje, ale na szczęście kanaliki urosly i zaczely sie udrazniac choć czasami widzę ropke ale dobrze ze nie zapycha sie i nie powstaje stan zapalny. Mojr dziewczynki mialy po prostu dwa razy zabieg udrazniania ale to tulko z kroplami znieczulajacymi igłą wprowadzona prze oko mialy udrazniane. Bardzo szybki zabieg moze z 5 minut.

Do góry