reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dawid tak ma od urodzenia.wszystko było i masaże i sól i rumianek i krople z antybiotykiem.Raz lepiej raz gorzej,czasami przez kilka dni nic ale zawsze wraca.Jak płacze to widać,że mu łezki bardziej lecą,czasami ropa.Boję się bo czytałam o jakiejś igle co się w ten kanalik wkłada.

reklama
multimama - mój Leon miał przetykany kanalik. Nic strasznego no i poprawa była od razu. A Dawidowi będą robić to na żywca czy w znieczuleniu ogólnym? Ja strasznie bałam się tego znieczulenia, czy dziecko się wybudzi.. a samego zabiegu już nie. Potem wyglądało to trochę nieciekawie, bo mały miał infekcję przed zabiegiem i śluzówka była opuchnieta i tam coś podrażnili, ze leciała mu trochę krew z tego oczka, no nie zywa krew, tylko taki śluz podbarwiony. Ale to tylko przez 1-2 dni.Do domu wyszliśmy w dniu zabiegu po południu.
U Was też na pewno będzie dobrze, będę trzymać kciuki. Zleci szybko, a zobaczysz jaka to ulga, koniec masaży, kropelek i męczenia dziecka. Krople wprawdzie na 2 tygodnie po zabiegu pewnie dostaniecie, ale potem już koniec.

Nie mam pojcia jakie znieczulenie,dowiem się wszystkiegi jutro.Ale się boję.Naczytałam się w internecie i teraz robię w majtki na samą myśl.Mila troch mnie uspokoiłaś.

justynia, doskonale cie rozumiem, dba sie o dzieci, daje wszystko co najlepsze a ciagle cos nie tak.....a ta cala patologia co nie dba ani o ciaze ani po ich nic nie rusza....
my wczoraj mielismy szczepienie. dzieciaki super dzielne malo plakaky. ale mamy koniecznie na rehabilitacje i to juz nie we wrzesniu tylko jak najszybciej bo piotrus ma asymetrie osiowa barkowa czy cos takiego i jak jest na brzuchu to glowe przekreca na swoja ulubiona strone a w druga juz nie;( pozatym pani doktor mnie stresuje bo za kazda wizyta pyta czy byla robiona przeziernosc karkowa, a ja nue wiem skad mi sie wzielo ale czy ona zd sie doszukuje?
i chyba zmienimy pediatre bo jakos chyba bagatelizuje nasze problemy z karmieniem, takie wrazenie odnosze ;(

Dagos, a miałaś robioną tę przezierność?
Niektórzy lekarze sa beznadziejni :dry:

Justynia, no to ja jestem dzień do tyłu wybacz. Ale w domu zaraz szpital będę miała :(
U Ciebie też widzę namnaża się tych choróbsk :( obyście jak najszybciej z tego wyszli. Kciuki za Twoje dzieciaczki zaciskam &&&
Będzie dobrze.

My to nawet mielismy miec wizyte u rechabilitanta bo niby Olek ma podkurcz nozek ale chyba sam wychodzil bo juz stawia stope plasko prawie wogole nie smiga na palcach Multimam to chyba robia w zniezuleniu a napisali ze dziecko ma byc naczczo?? moj starszy mial nastawiana reke w znieczuleniu niby zalozyli mu krem na wenflon ale I tak najpierw dostal troche gazu a pozniej zalozyli mu wenflon ale jak pozniej lezelismy na tej sali po to byly tam rozne dzieci I takie malutkie tez wogole to odnosnie tej rechabilitacji to rzeczywiscie czasami przesadzaja nie mogli by spozytkowac tych pieniedzy na cos innego a nie ciagaja czlowieka po lekarzach nie wiadomo po co a jak sie chce do lekarza bo cos pilnego to nie ma miejsc ja wlasnie wrocilam ze szpitala bo moj najstarszy artysta ma zapalenia oka o boziuu

Dagos mój Dawid był wygięty w literę C ale mu przeszło.Dla spokoju własnego sumienia poczytaj o zd bo są przrcież jasne oznaki.np krótka szyja,uszy różnią się trochę od usxu zdrowych dzieci itp,jeśli nie miałaś robionej przezierności to poczytja ale madre rzeczy a nie np fora gdzie każdy pisze a się na niczum nie zna.

Dagos zapewne lekarz mysli o zd ale tu chyba asymetria nie ma zwiazku bo taka asymetrie to maja praktycznie wszytskie blizniaki

A to moje łobuzy podczas na swoim "placu zabaw"
DSC_0652a.jpg
Niestety przez gabaryty mieszkania więcej miejsca na razie nie mają.

Załączniki

• DSC_0652a.jpg
    DSC_0652a.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 69
reklama
jak bylam w ciazy to bylo to badanie przeziernosci....moze sama sie doszukuje problemu bo chyba by powiedziala ze cos takiego podejrzewa? w sumie wyczytalam ze takie dzieci maja wiatkie miesnie a my w koncu dostalismy skierowanie na wzmozone napiecie wiec dla mnie jako laika to sie wyklucza....pozatym z wygladu wydaje mi sie zwyklym zdrowym niemowlaczkiem,pozatym ze jak dawid multimamy wygina sie w litere c.
ale jak zaczne czytac w internecie to zaraz sie boje ze i moje malenstwa cos takiego dotknie albo juz maja.
nie wiem , jakis strach we mnie siedzi ze moge je stracic ;/

Do góry