reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Bo po pierwszym zabiegu mimo kropli i masaży oka caly czas im się blokowaly, wiec po jakimś czasie dr powtórzyła zabieg, potem znów kropelki o masowalam i przeszło im i jest lepiej, za 3 tyg musze podjechać z nimi na kontrole.
Lekarz mi tlumaczula ze je to nie boli bo są znieczulone ale wyly niemiłosiernie...:(bede trzymac jutro kciuki!

Hej, dziewczyny ja nie wiem jak mam za wami nadążyć :) wciąz mam zaległości w czytaniu, a fajnie byłoby jeszcze napisać co u nas...
Pisałyście o odpieluchowaniu - ja osobiście polecam metodę T. Hogg Zalkinaczki niemowląt, Maję odpieluchowałam zupełnie w 22 miesiącu, ciekawe jak to będzie teraz przy dwójce.
U nas ostatnio marudzenie, jedzą niechętnie...pewnie to te upały, a do tego zęby idą...

Multimama powodzenia z zabiegiem!

Witajcie,
cudne zdjęcia dzieciaczków. Wszystkie super bez wyjątku
Multimama - życzę żeby strach miał wielkie oczy. Niech ten zabieg okaże się taki straszny tylko z nazwy

Ja dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba już czas przeprowadzić maluchy do ich pokoju. Nie wiem czy to dobry pomysł i czy nie będę szybciej wracać z łóżeczkiem do sypialni niż go stamtąd wyniosę. Nie spróbuję to nie zobaczę. W weekend planuję przeprowadzkę
A w ogóle to chyba dopadła mnie depresja:-( Na poporodową już za późno więc to pewnie normalna. Nic mi się nie chce, nic mnie nie cieszy, nie mam na nic siły. Mam chęć uciec gdzieś daleko. A najgorsze, że z każdym dniem jest coraz gorzej:-(

A może ten okulista stwierdzi,że zabieg nie będzie konieczny bo może i Dawidowi kanaliki same się poeoli udrażniają jak rosną bo coraz żadziej mu ropieje i to tylko troszkę bo na początku to ropa się lała.

Emilek, czytałam gdzieś, że poporodową można dostać w pierwszym roku po porodzie, także jak widać jeszcze się łapiesz.

Ja też nienajlepiej się czuję, psychicznie oczywiście. Po pierwszej ciąży też miałam po miesiącu takie problemy. Pojawiają się u mnie napady lęku i w ogóle mi źle, często chce mi się płakać... Z tym, że ja mam nerwicę lękową i to jest tego powodem z pewnością.

multimama w takim razie trzymam kciuki aby dr uznał,że zabieg nie jest konieczny &&&&

emilek no pewnie,że jak się nie spróbuje to się nie wie - także powodzenia. I aby Twój zły nastrój zniknął i już nigdy nie powrócił.

najlepsza terapia.jpg

Załączniki

• najlepsza terapia.jpg
    najlepsza terapia.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 66
Darunia to w takim razie nie pozostaje nam nic innego jak umówić się gdzieś na pogaduchy w połowie drogi :-) a do tego czasu nasze babyboomowe pogaduchy. Ja miałam też takie dni,że zastanawiałam się o co chodzi w tym naszym świecie, jest dużo ludzi wokół nas, ale zwykle nie przechodzi nam nawet przez gardło głupie "dzień dobry", a co dopiero o prawdziwej znajomości. Nawet na placach zabaw są mamy, a jednak nie ma z kim porozmawiać, ale ja myślałam,że to ja jestem już z innej epoki plus zbyt wiele lat za granicą i nie rozumiem ludzi wokół mnie. Ale to chyba tylko troszkę prawdy

reklama
gotadora - nie tylko Tobie się wydaje, że jesteś z innej epoki;-) ja na przykład ze swoimi rówieśniczkami to nigdy nie mogłam tematu do rozmowy znaleźć. Ze starszymi ok, a z ludźmi w moim wieku to nie umiałam rozmawiać:eek:

Do góry