reklama
Bibiana
Fanka BB :)
Gotadora pamietam wasz przypadek masz rację z tym kierowaniem zdrowych dzieci, mi to powiedziala nasza pediatra, mówiła, ze teraz lekarze zobaczą, że blixniaki i automatycznie kieruja na rehabilitacje, na ominęło nasza pediatra stwierdxiła, ze jest ok, nawet neurolog potwierdził, że nie trzeba choc na początku wmawiał napiecie, bo chłopcy mieli miesiąc jak się obracali z brzucha na plecy i dośc szybko podnosili się na rączkach i przemieszczali wokól własnej osi, ale po badaniu było ok.
My najlepiej znamy swoje dzieci i widzimy czy cos jest nie tak czy jednak dobrze sie rozwijają.
My najlepiej znamy swoje dzieci i widzimy czy cos jest nie tak czy jednak dobrze sie rozwijają.
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
gotadora jakbym moję robaki widziała,tak samo stoją łóżeczka tylko bliżej i czasami się ciągnął za włosy albo klepią po główkach.
Jutro jedziemy z Dawidkiem na zabieg przetykania kanalików w oczku i bardzo się boję.Miała może któraś z was z tym do czynienia?
Jutro jedziemy z Dawidkiem na zabieg przetykania kanalików w oczku i bardzo się boję.Miała może któraś z was z tym do czynienia?
multimama u nas Martusi oczko łzawiło jakieś dwa tygodnie, na szczęście przeszło, próbowałam wtedy masować, ale słabo mi to wychodziło, bo się bałam po prostu - mój wielki palec i jej maluśkie delikatne oczko. Ale słyszałam o tym zabiegu ( właśnie od rehabilitanta od masażu) że mam masować, bo inaczej taki zabieg będzie nas czekał. Nie martw się - na pewno będzie dobrze - trzymam kciuki &&&&
Edytka u mnie wczoraj coś się stało maluchom - zaczęły się strasznie wydzierać, taki płacz, ale aż wrzask, dzwoniłam po męża, aby szybko wracał do domu, nie mogłam sobie z nimi poradzić, bo oboje chcieli na ręce. Nie wiem z jakiego powodu był ten płacz
Edytka u mnie wczoraj coś się stało maluchom - zaczęły się strasznie wydzierać, taki płacz, ale aż wrzask, dzwoniłam po męża, aby szybko wracał do domu, nie mogłam sobie z nimi poradzić, bo oboje chcieli na ręce. Nie wiem z jakiego powodu był ten płacz
edytka84
oto i wczorajszy filmik https://www.youtube.com/watch?v=TXefzWjy_Ak
Majeczka84
Zaciekawiona BB
Emilek86 masz racje że różnica była dość spora. Dlatego w ciągu tygodnia podali mi sterydy na płucka i zrobili cięcie. A co najciekawsze pierwsza na świat pchała się mniejsza Tosia I teraz straszny z niej głodomor. Ciągnie pierś i zaprawia butlą. Basia za to nie chce ciągnąć piersi i je tylko butle.
darunia0712
Multimama,mojemu Nikosiowi strasznie łzawiło i ropiało oczko. Bałam się, że może będzie musiał mieć przetkany kanalik. Najpierw było przemywanie oczu rumiankiem, później solą fizjologiczną, potem stosowałam krople sulfaremid i nic nie pomagało. Pomogły dopiero krople z antybiotykiem. Po 2 dniach oczko, było dużo ładniejsze (a miał nawet spuchniętą powiekę). Teraz oczko nie ropieje już wcale, łzawić też nie łzawi. Próbowałaś z kroplami czy od razu wysłali Cię na zabieg?
reklama
gotadora jakbym moję robaki widziała,tak samo stoją łóżeczka tylko bliżej i czasami się ciągnął za włosy albo klepią po główkach.
Mi udało się odetkać kanalik masazami. W CZD mi pokazali jak to robic i pomoglo po 2tyg kanalik się udroznil. Trzymam kciuki.