reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dawid tak ma od urodzenia.wszystko było i masaże i sól i rumianek i krople z antybiotykiem.Raz lepiej raz gorzej,czasami przez kilka dni nic ale zawsze wraca.Jak płacze to widać,że mu łezki bardziej lecą,czasami ropa.Boję się bo czytałam o jakiejś igle co się w ten kanalik wkłada.

reklama
multimama - mój Leon miał przetykany kanalik. Nic strasznego no i poprawa była od razu. A Dawidowi będą robić to na żywca czy w znieczuleniu ogólnym? Ja strasznie bałam się tego znieczulenia, czy dziecko się wybudzi.. a samego zabiegu już nie. Potem wyglądało to trochę nieciekawie, bo mały miał infekcję przed zabiegiem i śluzówka była opuchnieta i tam coś podrażnili, ze leciała mu trochę krew z tego oczka, no nie zywa krew, tylko taki śluz podbarwiony. Ale to tylko przez 1-2 dni.Do domu wyszliśmy w dniu zabiegu po południu.
U Was też na pewno będzie dobrze, będę trzymać kciuki. Zleci szybko, a zobaczysz jaka to ulga, koniec masaży, kropelek i męczenia dziecka. Krople wprawdzie na 2 tygodnie po zabiegu pewnie dostaniecie, ale potem już koniec.

Nie mam pojcia jakie znieczulenie,dowiem się wszystkiegi jutro.Ale się boję.Naczytałam się w internecie i teraz robię w majtki na samą myśl.Mila troch mnie uspokoiłaś.

justynia, doskonale cie rozumiem, dba sie o dzieci, daje wszystko co najlepsze a ciagle cos nie tak.....a ta cala patologia co nie dba ani o ciaze ani po ich nic nie rusza....
my wczoraj mielismy szczepienie. dzieciaki super dzielne malo plakaky. ale mamy koniecznie na rehabilitacje i to juz nie we wrzesniu tylko jak najszybciej bo piotrus ma asymetrie osiowa barkowa czy cos takiego i jak jest na brzuchu to glowe przekreca na swoja ulubiona strone a w druga juz nie;( pozatym pani doktor mnie stresuje bo za kazda wizyta pyta czy byla robiona przeziernosc karkowa, a ja nue wiem skad mi sie wzielo ale czy ona zd sie doszukuje?
i chyba zmienimy pediatre bo jakos chyba bagatelizuje nasze problemy z karmieniem, takie wrazenie odnosze ;(

Dagos, a miałaś robioną tę przezierność?
Niektórzy lekarze sa beznadziejni :dry:

Justynia, no to ja jestem dzień do tyłu wybacz. Ale w domu zaraz szpital będę miała :(
U Ciebie też widzę namnaża się tych choróbsk :( obyście jak najszybciej z tego wyszli. Kciuki za Twoje dzieciaczki zaciskam &&&
Będzie dobrze.

My to nawet mielismy miec wizyte u rechabilitanta bo niby Olek ma podkurcz nozek ale chyba sam wychodzil bo juz stawia stope plasko prawie wogole nie smiga na palcach Multimam to chyba robia w zniezuleniu a napisali ze dziecko ma byc naczczo?? moj starszy mial nastawiana reke w znieczuleniu niby zalozyli mu krem na wenflon ale I tak najpierw dostal troche gazu a pozniej zalozyli mu wenflon ale jak pozniej lezelismy na tej sali po to byly tam rozne dzieci I takie malutkie tez wogole to odnosnie tej rechabilitacji to rzeczywiscie czasami przesadzaja nie mogli by spozytkowac tych pieniedzy na cos innego a nie ciagaja czlowieka po lekarzach nie wiadomo po co a jak sie chce do lekarza bo cos pilnego to nie ma miejsc ja wlasnie wrocilam ze szpitala bo moj najstarszy artysta ma zapalenia oka o boziuu

Dagos mój Dawid był wygięty w literę C ale mu przeszło.Dla spokoju własnego sumienia poczytaj o zd bo są przrcież jasne oznaki.np krótka szyja,uszy różnią się trochę od usxu zdrowych dzieci itp,jeśli nie miałaś robionej przezierności to poczytja ale madre rzeczy a nie np fora gdzie każdy pisze a się na niczum nie zna.

Dagos zapewne lekarz mysli o zd ale tu chyba asymetria nie ma zwiazku bo taka asymetrie to maja praktycznie wszytskie blizniaki

A to moje łobuzy podczas na swoim "placu zabaw"
DSC_0652a.jpg
Niestety przez gabaryty mieszkania więcej miejsca na razie nie mają.

Załączniki

• DSC_0652a.jpg
    DSC_0652a.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 66
reklama
jak bylam w ciazy to bylo to badanie przeziernosci....moze sama sie doszukuje problemu bo chyba by powiedziala ze cos takiego podejrzewa? w sumie wyczytalam ze takie dzieci maja wiatkie miesnie a my w koncu dostalismy skierowanie na wzmozone napiecie wiec dla mnie jako laika to sie wyklucza....pozatym z wygladu wydaje mi sie zwyklym zdrowym niemowlaczkiem,pozatym ze jak dawid multimamy wygina sie w litere c.
ale jak zaczne czytac w internecie to zaraz sie boje ze i moje malenstwa cos takiego dotknie albo juz maja.
nie wiem , jakis strach we mnie siedzi ze moge je stracic ;/

Do góry