reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Widzę rozpętałam temat żłobkowy :-) moi chodzą tydzień. Na razie chodzimy do prywatnego, ale już podanie złożone do państwowego na nabór od września. Na razie jest nieźle, chociaż największym problemem jest dość późna pora drzemki - 12 i po 10 już marudzą. Ale może powoli się przestawią. Poza tym jest nieźle. Z racji pracy czasu będzie baaardzo mało, ale pewnie pochwalę się zdjęciami z roczku :-) Pozdrawiam Was cieplutko i buziaki dla maluchów

reklama
malmer, dzienne zapotrzebowanie na mleko (płynny), zwłaszcza mm przelicza się tak: masa ciałax150 ml, ale niektórzy lekarze liczą też masa ciała x200 ml. Więc jeśli jedzą 450 ml na dobę a nie ważą więcej niż 3 kg to jest OK. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci. Moje łobuzy jedzą po 120 ml 7 razy na dobę, a ważą ok 5500 g. więc jedzą w miarę dobrze.
No z tymi szczepieniami jest faktycznie tak, że przysługują tylko pneumokoki wcześniakom, my się własnie wybieramy za tydzień.

Cześć!no i teraz mnie dopadło,tylko z drugiej strony.Już wolałabym mieć biegunkę chyba:(

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

u nas w miescie niestety nie ma zlobka panstwowego, no zalamka!

Laski, jak teraz ubieracie dzieciaki na spacer? Pytam o takie dzieci 3-4msc. Bo niby cieplo ale pogoda moze byc zdradliwa. Ja do tej pory ubieralam w zimowe kombinezony ale nie chce teraz ich przegrzac.

Cześć dziewczyny!jjka nie pomogę co chodzi o ubieranie bo mnie jest inna pogoda:-)Wiem tylko,że można sprawdzić dwoma palcami kark dziecka,jak nie jest spocony to jest ok,powinien być w normalnej temperaturze ciała i wtedy dziecku nie jest ani za ciepło ani za zimno,jest w sam raz.U mnie męczarni ciąg dalszy,troszkę rzadziej odwiedzam kibelek ale czuję się okropnie:no:

jjka my zakupiliśmy kominezony na wiosnę a pod spodem mają spiochy, Jesli wieje chlodniejszy wiatr to jeszcze przykrywam ich cienkim kocykiem, a jesli jest bezwietrznie to sam kombinezon a jak osttanio byl tak gorąco to im rozpięlam na dworze tak do 15 stopni napewno go mają i tez sprawdzam palcami kark chodzi o to zeby palce sie swobodnie slizgaly po pleckach dziecka jesli czujesz lekki opor jakby z potu tzn ze dziecku jest gorąco. Z zimowych juz wyrośli

U nas od wczoraj mamy zjedzone 4 butle po 140ml NUtramigenu czyli musiala to byc wina mleka :-) zero stękania i prężenia się przy jedzeniu !!!!

Multimama wspólczuje Ci wracaj szybko do zdrowia żebyś miała siły.

Dziewczyny tez mam pytanie a jak rehabilitujecie swoje dzieci to się wam dają? Bo jak cwicza chłopcy z rehabilitantką to troche pomarudzą i jest cisz i moze z nimi robic wszystko a u mnie po 10 min jest ryk albo wiercenie sie. To samo na pilce podnosza sie z 1 min i opadaja i płacza a u niej glowki trzymaja z 10min wysoko :crazy:

jjka, ja już od jakiegoś czasu nie ubieram zimowych kombinezonów, tylko takie przejściowe z polarka z podszewka, a pod spodem pajacyk albo śpioch. Przykrywam ich jeszcze kocykiem jak jest poniżej 15 stopni albo wieje.
multimama - mam nadzieję, że szybko wrócisz do siebie, dużo zdrówka życzę.

reklama
Multimama zdrówka dla Was wszystkich!

Lilonka roczek wielkimi krokami się zbliża :-D

Malamer jak się cieszę, że zmiana mleka i dzieci lepiej jedzą i lepiej się czują! oby tak dalej.

Polka, Gloriane, Zenia gdzie jesteście??????

Jjka wydaje mi się, że za ciepło mają w kombinezonach zimowych, temperatura przekracza10 a nawet 15 stopni, moi jeżdzą w body na krótki rękaw i na to mam takie cieniutkie polarowe rampersy i czapeczka bawełniana, lub spodnie i bluzy na te body, a jak ciut chłodniej to luzeczki cieniutkie i kurteczki wiosenne, w kombinezonach zimowych jeździli jak było poniżej 0, pamietaj ze lepiej, zeby dzieciom było chłodniej niż je przegrzac, a zawsze w wózku masz kocyk aby ewentualnie przykryć jak się chłodniej zrobi. moi w tamty roku w październiku też jeździli na spacerki tylko w bluzach. Ale to moje zdanie i mam nadzieję że się nie gniewasz ;-)

Do góry