reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Widzę rozpętałam temat żłobkowy :-) moi chodzą tydzień. Na razie chodzimy do prywatnego, ale już podanie złożone do państwowego na nabór od września. Na razie jest nieźle, chociaż największym problemem jest dość późna pora drzemki - 12 i po 10 już marudzą. Ale może powoli się przestawią. Poza tym jest nieźle. Z racji pracy czasu będzie baaardzo mało, ale pewnie pochwalę się zdjęciami z roczku :-) Pozdrawiam Was cieplutko i buziaki dla maluchów

reklama
malmer, dzienne zapotrzebowanie na mleko (płynny), zwłaszcza mm przelicza się tak: masa ciałax150 ml, ale niektórzy lekarze liczą też masa ciała x200 ml. Więc jeśli jedzą 450 ml na dobę a nie ważą więcej niż 3 kg to jest OK. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci. Moje łobuzy jedzą po 120 ml 7 razy na dobę, a ważą ok 5500 g. więc jedzą w miarę dobrze.
No z tymi szczepieniami jest faktycznie tak, że przysługują tylko pneumokoki wcześniakom, my się własnie wybieramy za tydzień.

Cześć!no i teraz mnie dopadło,tylko z drugiej strony.Już wolałabym mieć biegunkę chyba:(

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

u nas w miescie niestety nie ma zlobka panstwowego, no zalamka!

Laski, jak teraz ubieracie dzieciaki na spacer? Pytam o takie dzieci 3-4msc. Bo niby cieplo ale pogoda moze byc zdradliwa. Ja do tej pory ubieralam w zimowe kombinezony ale nie chce teraz ich przegrzac.

Cześć dziewczyny!jjka nie pomogę co chodzi o ubieranie bo mnie jest inna pogoda:-)Wiem tylko,że można sprawdzić dwoma palcami kark dziecka,jak nie jest spocony to jest ok,powinien być w normalnej temperaturze ciała i wtedy dziecku nie jest ani za ciepło ani za zimno,jest w sam raz.U mnie męczarni ciąg dalszy,troszkę rzadziej odwiedzam kibelek ale czuję się okropnie:no:

jjka my zakupiliśmy kominezony na wiosnę a pod spodem mają spiochy, Jesli wieje chlodniejszy wiatr to jeszcze przykrywam ich cienkim kocykiem, a jesli jest bezwietrznie to sam kombinezon a jak osttanio byl tak gorąco to im rozpięlam na dworze tak do 15 stopni napewno go mają i tez sprawdzam palcami kark chodzi o to zeby palce sie swobodnie slizgaly po pleckach dziecka jesli czujesz lekki opor jakby z potu tzn ze dziecku jest gorąco. Z zimowych juz wyrośli

U nas od wczoraj mamy zjedzone 4 butle po 140ml NUtramigenu czyli musiala to byc wina mleka :-) zero stękania i prężenia się przy jedzeniu !!!!

Multimama wspólczuje Ci wracaj szybko do zdrowia żebyś miała siły.

Dziewczyny tez mam pytanie a jak rehabilitujecie swoje dzieci to się wam dają? Bo jak cwicza chłopcy z rehabilitantką to troche pomarudzą i jest cisz i moze z nimi robic wszystko a u mnie po 10 min jest ryk albo wiercenie sie. To samo na pilce podnosza sie z 1 min i opadaja i płacza a u niej glowki trzymaja z 10min wysoko :crazy:

jjka, ja już od jakiegoś czasu nie ubieram zimowych kombinezonów, tylko takie przejściowe z polarka z podszewka, a pod spodem pajacyk albo śpioch. Przykrywam ich jeszcze kocykiem jak jest poniżej 15 stopni albo wieje.
multimama - mam nadzieję, że szybko wrócisz do siebie, dużo zdrówka życzę.

reklama
Multimama zdrówka dla Was wszystkich!

Lilonka roczek wielkimi krokami się zbliża :-D

Malamer jak się cieszę, że zmiana mleka i dzieci lepiej jedzą i lepiej się czują! oby tak dalej.

Polka, Gloriane, Zenia gdzie jesteście??????

Jjka wydaje mi się, że za ciepło mają w kombinezonach zimowych, temperatura przekracza10 a nawet 15 stopni, moi jeżdzą w body na krótki rękaw i na to mam takie cieniutkie polarowe rampersy i czapeczka bawełniana, lub spodnie i bluzy na te body, a jak ciut chłodniej to luzeczki cieniutkie i kurteczki wiosenne, w kombinezonach zimowych jeździli jak było poniżej 0, pamietaj ze lepiej, zeby dzieciom było chłodniej niż je przegrzac, a zawsze w wózku masz kocyk aby ewentualnie przykryć jak się chłodniej zrobi. moi w tamty roku w październiku też jeździli na spacerki tylko w bluzach. Ale to moje zdanie i mam nadzieję że się nie gniewasz ;-)

Do góry