reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Celina :-) ale śliczności! trzecie zdjęcie po prostu super!

i ja dołączam się do życzeń imieninowych - najlepszego dziewczyny :-) Aneczka i Tobie, abyś w poniedziałek już w domu była ze zdrowym Natanem :tak:

reklama
Najlepsze życzenia dla wszystkich Haneczek też, przepraszam, zapomniałam o Waszych imieninach, zafiksowałam się na Anie:zawstydzona/y:

Kamila, u mnie z czasem jest ok jeżeli chodzi o dzieci, nie są zbyt absorbujące. Za to nadrabiam zaległości w pracach domowych, czytaniu, teraz była u mnie tydzień siostra i musiałyśmy się nagadać, bo ona daleko mieszka.
Z owocków dzisiaj jak pisałam było pierwszy raz samo jabłuszko i zasmakowało obojgu. Zauważyłam (w sumie podpowiedziała mi mama), że Adasiowi nie przeszkadza samo jedzenie, tylko łyżeczka. Do tej pory cały czas łyżeczką pomagałam mu w buzi trzymiać jedzenie i to powodowało kapryszenie. Teraz wkładam łyżkę tylko raz, uciekam szybko, a Adas doskonale radzi sobie, czasem jak na bródkę wyleci to "podgarnę" ale to wszystko :-) Innych owoców na razie nie próbowałam. A z warzyw to na razie u mnie też skromnie bo marchewka, ziemniak, dynia.
A Ty jak daleko jesteś z rozszerzaniem?
Aha, co do szczepień to tylko wzięliśmy pneumokoki. Mimo wcześniejszego porodu, nie załapaliśmy się na darmowe,niestety

Celina - Twoje szkraby też słodkie, maleństwa takie, a tylko miesiąc od moich młodsze. Znowu utwierdzam się w przekonaniu że mam monstrualne dzieci :-D

Ostatnia edycja:
Ja też mam dziś imieniny, wysłałam mężulka z maluchami na spacer i robię coś na jutro bo goscie się zapowiedzieli. Chyba Enchiladę zrobię i oczywiście coś na słodko.
Najlepszego pozostałym Aniom i Haniom. A mój Krzyś miał wczoraj imieninki :-).
My po szczepieniu meningokokami, obyło się bez większych dolegliwości. Moje chłopaki przybierają teraz średnio 100g tygodniowo, ważą ok 8400 i 8200 g.

Napierajka u mnie też jutro impreza :D

Ale wysłałam męża by kupił jakieś ciasta, napoje i mięso na grila nie mam siły się wysilać.

Upał u nas straszny, a i roboty mialam kuupe :)

Celina, śliczne maleństwa :)

Milla - my tez tylko dynia, ziemniak i marchew, a z owoców jabluszka dusilam, ale kupiłam dziś malinki i chce im przetrzeć przez sitko i jutro spróbować dać nawet z jabluszkiem uduszonym zobaczymy jak posmakuja. A duzo ci już jedzą bo mi mam wrażenie ze juz spore porcje.

My tez placilismy za pneumo, a pediatra namawia tez na meningokoki i sie zastanawiam.

Napierajka- a ty kiedy na meningo zaszczepilas pierwszą dawką?

Celina - cudne małe szkraby-moje juz ogromne dziewczyny i nie pamiętam ich takich małych:)

Ja też dziś ma imieniny :-)

Dawno mnie tu nie było...bylismy na Słowacji na wakacjach i niedawno wróciliśmy. Dzieci dały radę :happy2:
My po 2 szczepieniu, ważą 6600 i 6800. Do tehj pory jadły marchew, ziemniaka, jabłko i kaszkę bananową.

Pozdrowienia!

10471185_10202713662257822_1498623049870415318_n.jpg

Załączniki

• 10471185_10202713662257822_1498623049870415318_n.jpg
    10471185_10202713662257822_1498623049870415318_n.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Milla a ile twoje waza? Nie sugeruj sie moim suwakiem, male maja skorygowany miesiac dopiero.
Najlepszego Aniom i Haniom ;)

Do góry