reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Twoje to wcześniaki, a moja była wypaśony donoszony noworodek karmiony tylko mm ;)

Zresztą po czterech msc mój wzór cnót przestał takowym wzorem być :D

reklama
hej
w piatek mielismy miec pediatre w zwiazku z tymi placzami i jedzeniem bez opamietania ale jak sie okazalo maz cos pomieszal i wizyty umowionej nie bylo. no az sie w tej przychodni poplakalam z bezsilnosci a najblizszy termin byl na 30.07. po godzinie od wyjscia z przychodni zadzwonila paninz recepcj ze zadzwonila do pediatry i ta nas przyjmie w poniedzialek czyli wczoraj przed wszystkimi pacjentami.wiec kamien z serca....no ale perspektywa weekendu byla kiepska wiec postanowilam wprowdzic rytm dnia i trzymalam 3, 4h do karmienia. ojj jakie placze, z nimi plakalam bo to nawet krzyknac nie mozna na nie. no ale dzis juz widac poprawe. a pediatra powoedziala ze 120 powinno im starczyc ale zeby nie trzymac dlugo jak sie beda domagac....trzeba jakos przetrwac tylko te noce najgorsze ;(
piotrus wazy 4200a dominika 3600 czyli w miesia przytyla 1.5kg
dzis piotrek pierwszy raz lezal w lozeczku 15min i podziwial otoczenie bez placzu, nawet na chwile skupil uwage na zabawce a to juz duzo jak na fakt ze jedynie jedzenie go interesuje ;)

Emilek- pewnie ze są:)
TWINS; rodzice wieloraczkow; bliźniaki trojaczki;

Pytam z czystej ciekawości, gdyż być może tam tez któraś z was się udziela :)

Anka- jak stary to znaczy ze doświadczony przez zycie:)

Ja mam rówieśnika wiec nie wiem czy tak super:) czasem jest nie do zniesienia:)

Dagos- cos wiem na temat wizyt u pediatry. Tez mialam problem żeby w ogóle ktoś obejrzal Antka jak mi chlustal mlekiem. Sama sobie poradzilam, lekarz go obejrzal po fakcie.
Tak czlowiek może polegać na lekarzach:/

hej
w piatek mielismy miec pediatre w zwiazku z tymi placzami i jedzeniem bez opamietania ale jak sie okazalo maz cos pomieszal i wizyty umowionej nie bylo. no az sie w tej przychodni poplakalam z bezsilnosci a najblizszy termin byl na 30.07. po godzinie od wyjscia z przychodni zadzwonila paninz recepcj ze zadzwonila do pediatry i ta nas przyjmie w poniedzialek czyli wczoraj przed wszystkimi pacjentami.wiec kamien z serca....no ale perspektywa weekendu byla kiepska wiec postanowilam wprowdzic rytm dnia i trzymalam 3, 4h do karmienia. ojj jakie placze, z nimi plakalam bo to nawet krzyknac nie mozna na nie. no ale dzis juz widac poprawe. a pediatra powoedziala ze 120 powinno im starczyc ale zeby nie trzymac dlugo jak sie beda domagac....trzeba jakos przetrwac tylko te noce najgorsze ;(
piotrus wazy 4200a dominika 3600 czyli w miesia przytyla 1.5kg
dzis piotrek pierwszy raz lezal w lozeczku 15min i podziwial otoczenie bez placzu, nawet na chwile skupil uwage na zabawce a to juz duzo jak na fakt ze jedynie jedzenie go interesuje ;)

3-4 godziny to długo jak dla takiego maluszka. U nas był czas, ze chcaly jesc co 2 godziny w nocy tez, Staralam się przetrzymać do min 2,5 godziny ale czasami się nie dalo. Dzieci tak maja w pewnym okresie, ze bardzo przybierają na wadze, szczególnie bliźniaki z niska masa urodzeniawa. Nie masz się chyba czym przejmować, taka natura. A bole brzuszka to może kolki- standard. My tez przez to przechodziliśmy, Po ukończeniu 3msc minelo jak reka odjal.

jjka a my kolek i zadnych boli, odpukac nie mamy.
a jak liczycie czas? ja licze od poczatku karmienia. moze to i dlugo 3h ale to im sluzy i dzis juz naprawde mniej placzy i tacy pogodniejsi sie wydaja

dagos, jak spokojniejsi sa to ok. Ja tez liczyłam od początku karmienia. Wiec jak zaczynałam karmic o 1, karmienie trwalo godzine czyli konczylo się o 2 a o 3 znowu chcieli jesc:-) Tak de facto miedzy ostatnim lykiem pierwszego karmienia a pierwszym kolejnego uplywala godizna. W nocy tez tak było, hehe jak ja "dobrze" wspominam te czasy/:-D

Dziewczyny w sierpniowym mamo to ja jest swietny artykol o rozszezaniu diety kto nie czytal to polecam bo mnie nawet pare rzeczy zaskoczyly np podawanie calego jajka moi nadal budza sie w nocy ale ze zaczeli robic km to musza miec wiecej energi I wiecej jedza wogole to sie zrobili mega niegrzeczni az starch sie bac co bedzie pozniej

Emilek, ja miałam wysoką temperature (39 st), bóle i samopoczucie jak przy grypie i do tego straszny ból piersi. Pojechałam z tym na pogotowie, bo akurat była niedziela. Ale myślę, że bez różnicy czy pojedziesz do gina czy lekarza rodzinnego. Mnie i tak w szpitalu badał lekarz, który z ginekologią nie miał nic wspólnego. Najlepiej, gdybyś trafiła do takiego, który jest przy okazji doradcą laktacyjnym to wszystko dokładnie Ci wyjaśni, bo ten u którego ja byłam powiedział mi nawet, że mam nie karmić tą piersią, po czym okazało się, że mam karmić i niczym się nie przejmować.

reklama
A dostałaś jakiś antybiotyk czy inne leki? Chyba właśnie i mnie dopadło zapalenie. Chociaż do końca nie wiem bo piersi jakoś specjalnie mnie nie bolą. Jedynie okropny ból głowy, bóle stawów, dreszcze i tak troszkę piersi. Nie wiem sama? Na razie ściągnęłam męża z roboty, bo nie jestem w stanie zająć się dzieciakami.

Do góry