reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ah zapomniałam Wam powiedzieć o nowych papersach ktore wyprobowalam i chciałam polecić bo i cena b.dovra jak dady to pampery tesco loves baby są naprawde super zresztą chusteczki mokre z tej serii również mi przypadky dp gustu

reklama
Ja Was dziewczyny podczytuję w wolnej chwili, ale napisać już nie mam czasu. Od niedzielnego wieczora jestem sama z moimi potworkami. Mąż niestety musiał już wyjechać do pracy. Na całe szczęście nie będzie go tylko 12 dni, później na 9 przyjeżdża. Takie rotacje jeszcze są dobre.

Po pierwszej nocy byłam bardzo zadowolona z maluszków, bo ślicznie spały, ale dzisiaj budziły się co chwilę (na szczęście jedno po drugim a nie razem). Jestem po prostu nieprzytomna. Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza.

W nocy podaje młodym mm. Śpią jakoś tak lepiej po nim. Chyba jest bardziej sycące. Mam do siebie o to żal, ale inaczej nie dałabym rady.

darunia - ja prawie od samego początku podaje na noc dzieciakom mm a w dzień mają moje odciągnięte. Nie mam z tego powodu żadnych skrupułów, bo wypoczęta i wyspana mama to po prostu szczęśliwa mama. Także głowa do góry. Jak moje miały trzy miesiące zaczęły mi przesypiać całe noce.

Emilek - cudnie! Trzy miesiące i przespane noce ;) tez tak chce.
Z synkiem pierwsza taka trafiła sie około roczku - efekt karmienia piersia na każde zadanie :)

Mi sie wydaje, ze ta kombinacja: nocą mm, w dzien własne jest super. Ja poki co cała dobe jadę na własnym bo jest, ale nie sadze bym za jakis czas wyrobila z produkcja i tez sie nastawiam na wersje mieszana.

Madison no to u mnie moja pierworodna miała miesiąc jak przesypiała całe noce :)
Wogóle ona to bezproblemowe dziecko była tak do 3-4msc. Potem zaczęły się kłopoty z brzuszkiem i dni były ciężkie bo drzemek nie było wogóle. W końcu jak miała 8msc się uspokoiło i znów mogłam spać, ale nie kolejnego rumcajsa mi się zachciało :D i z tym panem już tak kolorowo nie było :D

Emilek- świetny pomysl z tabelka:)

Jjka- tak jestem najmlodsza. Obecnie mam 21 lat:)

Darunia, anka- wy tez mlode mamuski jesteście :)

Multimama- super:) niech biega :)

Powiedzcie mi czy któraś z Was ma facebook'a i należy do grupy bliźniaczej?

reklama
Do góry